Skocz do zawartości

Jak skonstruowac adres?

baggio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z tego co sie orientuje domena mocno punktuje dana fraze w google (np dla frazy goracy kubek na 1 miejscu wyswietli nam sie www.goracykubek.pl)

Mam pytanie. Powiedzmy ze chce stowrzyc domene pod fraze "sklep spozywczy". Jak powinna wygladac domena?

www.sklepspozywczy.pl

www.sklep_spozywczy.pl

www.sklep-spozywczy.pl

czy moze jeszcze cos innego? Poprostu jak w domenie oddzielic 2 wyrazy (czy je w ogole oddzielac) dla konkretnej 2 wyrazowej frazy?

Pozdrawiam serdecznie

Domena nie ma znaczenia.

A jak będziesz chciał pozycjonować dodatkowo "bułka z masłem" i "sklep spożywczy" to może weźmiesz domenę:

www.bulka_z_maslem_i_sklep_spozywczy.pl

Domena przede wszystkim powinna być prosta, żeby każdy ją zapamiętał i powrócił, bo pamięta adres.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Domena ma znaczenie, minimalne, ale ma - zgadzam sie z radkiem.

Kiedy juz wyczerpiemy wszystkie sily i mozliwosci pozycjonowania i stwierdzimy ze idziemy leb w leb z konkurencja, zabraknie wlasnie nam tego malego znaczenia domeny.

A druga sprawa, jezeli chcesz zeby bylo latwiej ale bez slow kluczowych i myslnikow, znajdz sobie jak najkrotsza domene.

Czas na testy.

napewno nie bierz takiej: www.sklep_spozywczy.pl

dolna kreska to ograniczenie dostepu do strony dla wielu userów, nie wiem czemu, ale w niektórych sieciach (kablowe, osiedlowe), admini "blokuja" te kreskę, przez co strona jest niedostepna(!)

co do znaczenia to domena ma ogromne znaczenie, czemu? powiem tylko: czasem nie masz mozliwości wstawienia swojego anchor'u...

oczywiście znaczenie traci, jeżeli masz stronę, jak to ująć, ogólnie tematyczną, sklep itp

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W nazwie domeny lepiej stosować myślnik.

Spróbuj później przez telefon komuś podyktować "sklep myślnik spozywczy kropka com". Hihihi. :brawa:

I zacznij liczyć za którym razem poprawnie wpisze ...

Rozwinie ci się sklep, firma i będziesz chciał nazwać firmę jak domenę "sklep-spozywczy sp. z o.o." :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności