Skocz do zawartości

Power systemów

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie liczone będą linki już nie wyświetlane.

Ale zliczone zostaną te które zobaczył Google Bot. Więc to nie problem.

Xann wspomniał że do każdego systemu dał tą samą domenę. Więc szanse wszędzie miał takie same, w standardowej konfiguracji.

Wiadomo co wygrało, ale mówić nie możemy :D

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wiozłem sobie domenkę z PR3 z 3k site i podłączyłem do systemów, ta sama domena w wszystkich systemach czyli szanse są równe, testy polegały na liczeniu ilości otrzymanych linków

Czyli dla mnie test polegał na liczeniu ilości otrzymanych linków. A co nie jest rownoważne z powerem systemu i pozycją strony w google. Liczenie linków w jednej wyszukiwarce nie odzwierciedla pozycji strony w innej wyszukiwarce.

Aby dokladnie określić moc systemów należałoby dla kazdego systemu stworzyć osobną stronę i wszystkie pozycjonować na te same frazy, a wynik byłby widoczny w wyszukiwarce.

Tak naprawde to ten test wykazał ktory system daje w zamian za dodaną strone najwięcej linków. A wiadomo też, że nie kazda strona nadaje się do każdego systemu, każdy system ma odmienną ocenę danej strony.

Xann jak nie chcesz podać wyników w postaci ilości tych linków, to może podaj ktory system daje w zamian najwiecej w %.

.

zresztą moc systemu każdego spada co zresztą w tym konkretnym przypadku

Wiadomo co wygrało
sami twórcy przyznali ;) , a obiektywnie rzecz biorąc system ma swój power ale obiektywnie do końca nie jestem w stanie się wypowiedzieć bo nie znam za dużo innych.

A z zupełnie innej beczki to taki cytat z regulaminu tego działu :

4.

Proszę o zachowywanie się kulturalnie i przyzwoicie i przestrzeganie etykiety

Na tym forum nie ma miejsca na opluwanie się, oczerniania itp.

Mam nadzieję że w oczernianiu konkurencyjnych systemów nie biorą udziału osoby odpowiedzialne za systemy.

Każdy na forum ma możliwość informowania wyjaśniania wątpliwości co do swojego systemu. Nie ma miejsca tutaj na spory, kryptoreklamę itp.

Od dziś za niemerytoryczne wypowiedzi, oszczerstwa, oczernianie itp nachalne reklamowanie systemów 10 dni bez możliwości wypowiedzi i zmiana stopki na pustą lub na jakąś z akcją społeczną, charytatywną wedle uznania adminów i moderatorów.

:soczek:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie myślałem ze wywołam dyskusje o teoriach chciałem jedynie wam pokazać ze można samemu przetestować wszystkie systemy i mieć własne zdanie pod względem ich mocy, każdy może przeprowadzić swoją własny indywidualny test wg własnych kryteriów.

Ostatnio dyskusje "pozcjonerów" sprowadzają sie na udowadnianiu wpływu zorzy polarnej na życie seksualne pingwinów, młodych chce sprowokować do własnej oceny do prowadzenia własnych testów i posiadaniu własnego zdania a nie podążania za tłumem.

Jeżeli bedziecie zainteresowani to przeprowadzicie takie testy i wyniki zapewne zachowacie dla siebie jak to starzy robią :soczek:

Marketing internetowy dla firm

Jeżeli bedziecie zainteresowani to przeprowadzicie takie testy
I to jest chyba jedyna metoda aby dowiedzieć się jaki system ile daje linków w zamian za dodaną stronę, bo od adminów systemów takiej informacji nie da się uzyskać (kazda ich odpowiedz sprowadza się tylko do punktów).

.

IMHO bardzo dobry test na sprawdzenie ilości zaindexowanych linków, sam na pewno go przeprowadzę na dużych cyfrach.

Wiadomo, że link linkowi nierówny, ale każdy user w obydwu systemach ma szansę trafić na lepszy i gorszy link.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

bo od adminów systemów takiej informacji nie da się uzyskać (kazda ich odpowiedz sprowadza się tylko do punktów).

a jak sobie wyobrażasz konkretną odpowiedź w przypadku kiedy ma się do czynienia z elementami losowości ? potem byłyby pretensje o nieprawdziwe podawanie danych ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a jak sobie wyobrażasz konkretną odpowiedź w przypadku kiedy ma się do czynienia z elementami losowości ? potem byłyby pretensje o nieprawdziwe podawanie danych ;)
Sugerujesz że admin systemu, ktory to napisał swoj skrypt nie wie jak on bedzie działał i nie wie jak oszacować wyniki? ;) Jedynym czynnikiem losowosci może byc tu tylko google albo inna wyszukiwarka z wyników ktorej korzysta system.

.

a co Ci da odpowiedź

za 1000 pkt bedzie 1000 wyświetleń linku
(oczywiscie to przykład)

jak nie określisz rzeczywistej ilości zaindeksowanych linków ???

moim zdaniem trzeba oceniac to tak

- dodaje strone do roznych systemow

- pozycjonuje jakis serwis na 3-5 roznych fraz (ciezkie, srednie, lekkie)

- codziennie sprawadzam pozycje serwisu na te frazy

- wyciagam wnioski

nie ma sensu w zabawe ktory system dal ile linkow bo to nie o to chodzi, sprawdzamy skutecznosc systemu czyli to ktory lepiej pozycjonuje

Używaj Cuilla i Hakii

Hmmm, moim zdaniem dziwny problem tu roztrząsacie :) , szanowni i w większości pewnie niestety lepsi ode mnie użytkownicy.

Moja filozofia jest prosta. Jeżeli strona, na której umieszcza się system, jest śmietnikiem, to przecież można umieścić wszystkie systemy linków, ja na swoim głównym śmietnisku mam 6, nawet dwa, które się bardzo nie lubią, razem. Przecież nie umieścicie 6 razy najlepszego systemu... (chyba, że ja czegoś jeszcze nie wiem), więc wyboru i tak nie ma.

Strony promowane najlepiej pozycjonować chyba w miarę równomiernie za pomocą wszystkich systemów. Z tego co wiem, dobrze jest wystartować ostro z systemu linków rotacyjnych, bo daje najszybszy efekt.

Co do testowania skuteczności według pozycji w google, mam duże wątpliwości. Trzeba dla każdego systemu wybrać inną frazę, a przecież jedna drugiej nie równa, nawet jeśli wybierze się tylko trudne, średnie lub łatwe, to każda fraza w obrębie danej grupy jest inna. I już wyjdzie mniej dokładny test, niż porównanie listy lokalizacji. Chyba że będziemy testować frazy typu : wnfkikjjaenfjlhs. A poza tym element losowości google może zafałszować jeszcze bardziej taki wynik.

Myślę że najlepszy test w stosunku nakład czasu / precyzja wyników , daje porównanie listy lokalizacji - zamiast dwumiesięcznych testów, można sprawdzić szybko, oczywiście nie tak dokładnie, ale myślę, że dość miarodajne wyniki się otrzyma.

Jeżeli macie wszystkie systemy na tym jednym śmietniku, to porównajcie, ile linków z którego systemu :

1. otrzymała Wasza strona

2. w tym, ile (procentowo) znajduje się na stronach głównych

3. ile (procentowo) stron z danego systemu wyświetlających Wasze linki, jest zapisanych w cache'u Googla ( to chyba najlepiej rozstrzyga dylemat, który system lepszy, w przypadku podobnych do siebie, różnice, przynajmniej u mnie, są spore )

4. sprawdzić, jak w źródle strony wyglądają wasze linki, czyli który system np. nie serwuje tagu title.

Sądzę, że na początek taki test w zupełności wystarczy, aby wyrobić sobie zdanie, a już na pewno, by wyrobić sobie zdanie negatywne o jakimś systemie. Kiedy zacząłem sprawdzać jeden z nich (według punktu 3), to w pierwszej chwili pomyślałem, że go wyrzucam natychmiast, dopiero potem stwierdziłem, że na śmietniku bez problemu może zostać.

Inna historia, gdy ktoś chce umieścić system wymiany na dobrej, wartościowej stronie. Ale wtedy wybór jest chyba tylko jeden. W każdym razie ja bym innego na takiej stronie nie umieścił.

Przy okazji, ciekawe, ile punktów w poszczególnych systemach mają rekordziści, szkoda, że najlepsi się na pewno nie pochwalą :peace:

Pozdrawiam, a jeżeli ktoś mądrzejszy to przeczyta i znajdzie ewidentne błędy, to proszę uprzejmie, poprawcie mnie.

Dyskusja o niuansach, które wcale nie są oczywiste, równie mile widziana.

Wyszukiwarki napisów do filmów divx - było 14 , zgadnij, ile zostało ?

Napisy do filmów

Znajdź aforyzm dla Twojej kobiety, koleżanki, siostry, mamy, albo w ostateczności dla żony ( najlepiej czyjejś, hihi )

Cytaty wybierane przez kobietę ! będą pasować najlepiej.

Aforyzmy , Cytaty

Z tego co wiem, dobrze jest wystartować ostro z systemu linków rotacyjnych, bo daje najszybszy efekt.

Wg mnie systemy rotacyjne nie sa dobre na poczatek, indeksacje bo latwo o wszelkiej masci filtry. Za to odwrotnie swietne sa do dopalenia witryny juz przez jakis czas pozycjonowanej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności