Skocz do zawartości

Az.pl kradnie domeny?

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To wiem, ale pytam skąd wie, że coś takiego nie istnieje? Poza tym napisałem wyraźnie, że nie ma nic w tym złego aby napisać program do sprawdzania zajętości domen i wykorzystywać statystyki z takiego programu, przecież za darmo nic nie ma.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Tak, od grudnia tam pracuję, więc zdecydowanie zaprzeczam, żeby był tam tego typu system. Poza tym sam jestem klientem AZ - rejestruję tam domeny i generalnie żadnych zastrzeżeń nie mam.

Sam sprawdzałem ostatnio 2 domeny, które ostatnio zostały zarejestrowane - nawet nie wiem czy w AZ akurat czy nie, ale nawet jeśli ... to AZ nie jest małą firmą, więc prawdopodobieństwo, że ktoś inny akurat wpadnie na taki pomysł i zarejestruje domenę w AZ jest co tu nie ukrywać dosyć spore.

To, że akurat jestem związany z firmą nie ma nic do rzeczy - gdybym wiedział, że jest taki system, na pewno bym się tu nie wypowiadał...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

• 3 tygodnie później...

Nie od dziś wiadomo, że są narzędzia, które sprwdzają domeny czy to expired czy to z fajnym adresem. Wszystko opiera się na zapytaniach. Jeśli miałeś adres tylko w głowie raczej nikt nie wpadnie żeby to zarejestrować chyba , że sam sprawdzi ale bot nie da rady wyciągnąć zapytań z twojej głowy.

Apropo rejestruje domene 5 literową . com z fajnym adresikiem i czekam od czwartku ;/ ICh BOK nie pracuje w soboty i niedziele ;/ ja piernicze :/

Apropo rejestruje domene 5 literową . com z fajnym adresikiem i czekam od czwartku
Taki zareserwujesz i wplacisz w jakis firmie online w ciągu kilkadziesiąt sekund.

Wydaje mi się, że w az można wplacić cc, w home i innych platnosci.pl - taki rzeczy zalatwi sie odrazu!

Liczone w minutach a nie dniach ...

Saint jaki guzik prawda jak dopiero co 13 lipca rejestrowałem po północy domenę .com w az.pl

mTransfer natychmiast w panelu i domena za 1 razem capnięta :?

No chyba, że mi się śniło?

Saint, może ty masz problemy? Bo ja ani razu rejestrując już prawie 20 domen w AZ nie miałem problemu.

Skończ z tym promowanie zaplecza na forum w każdym poście prosze...

Taaa... a świstak siedzi... Jakby kradli, to nie mieliby tylu klientów. A co do płatności to różnie z tym u mnie bywało. EOT.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

Matko Boska

a niechby mieli program do monitorowania zapytan, swiete prowo - kto pierwszy ten lepszy.

Skonczyly sie czasy pisania podan o domeny i czekania 2 tygodnie na akceptacje uzasadnienia.

Domena to w tej chwili najmniejszy wydatek zwiazany z serwisem. Masz albo chcesz miec pomysl, firme to kupujesz domene w firmie, ktora zalatwi to od reki. Wplata = rejestracja.

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

W az.pl chyba mają wewnątrz kilka 'systemów' do rejestracji domen, które działają niezależnie.

Aby działo tak jak mkr pisze, to chyba trzeba robić to przez panel, czyli po zalogowaniu i wpłaceniu wcześniej odpowiedniej kwoty na konto wybrać domenę. To samo z odnowieniami.

Jeżeli zrobimy to ze strony głównej, a później na prośbę się zalogujemy (tj: 'powracający klient') wybierzemy formę płatności (jest wybór, nie trzeba wcześniej zasilać konta) to po opłaceniu (dostajemy potwierdzenie od platnosci.pl, z konta pobierane są też środki) trzeba odczekać swoje, tj. nie dzieje się to automatycznie.

Tak ja miałem przy przedłużaniu domen, zrobiłem to nie przez panel, ale byłem zalogowany. Na odnowienie czekałem kilka dni. Między czasie korespondowałem, bo otrzymywałem bzdurne powiadomienia od nich, powiedziano mi, że właśnie 'niepotrzebnie przedłużałem ze strony głównej' - ehh... i że wg regulaminu, który zaakceptowałem (oczywiście go nie czytałem) przy przedłużaniu to oni mają określony czas (pewnie z 5 dni) na przedłużenie (i zapewne rejestrację) domeny po potwierdzeniu płatności.

Ja się przenoszę do home.pl, nowe już u nich rejestruje. W az.pl ponad dwa lata trzymałem domeny, już mnie te e-maile, przeliczanki brutto-netto, opóźnienia, inne panelowe błędy denerwują... konkurencja nie gorsza, a będzie przyjemniej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności