Skocz do zawartości

Az.pl kradnie domeny?

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Uwazajcie na tych oszustow. Kiedys z dnia na dzien podniesli ceny za odnowienie. Napisalem do nich, czy moge odnowic za te nizsza kwote (ok. 10 zl roznicy). Zgodzili sie. Chodzilo o mala "rekompensate" dla mnie (juz nie pamietam nawet za co). Wiec odnowilem domene w panelu po nowej kwocie i poprosilem o zwrot roznicy. Oczywiscie mnie zbrechtano, ze powinienem jakos inaczej ja odnowic i teraz to mi kasy nie zwroca. Po prostu oszusci i tyle.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że ludzie nie będą używali twojego narzędzia do wyszukiwania domen. Zresztą kto by tego nie zrobił było by podobnie. Nie ufają gigantom na rynku rejestracji domen to co szaraczkowi z sieci?

Musiał byś udostępnić źródła, aby każdy mógł sprawdzać na swoim serwerze nie przesyłając danych dalej.

update--

Ze źródłami może być fajne rozwiązanie :blink: Ja jestem ciekaw jakich serwerów whois używasz, które nie blokują po większej ilości zapytań.

• 5 miesięcy temu...

Ehh... mam podobny przypadek :/. Chcialem zarejestrowac domene (watpie czy by ktos wpadl na ten sam pomysl o tym samym czasie) .net i sprawdzalem czy jest wolna tylko w az.pl, zarejestrowalem sie, wplacilem kase, kasa cos dlugo niedochodzila to napisalem maila co sie dzieje, odpisali mi ze domena jest zajeta i zapronowali inna w tej samej cene (.org itp) lub zwrot kasy. Aktualnie na domenie sa jakies syfy reklamowe - https://images27.fotosik.pl/134/058c2346b29bb45b.jpg

W żadnym przypadku nie oskarżam Az.pl, są to jedynie przypuszczenia...

info metal punk rock, rock, indie rock, alternatywny rock, punk

grafi1001, to było by śmieszne jak by az.pl chciało kraść domeny... wyobraź sobie ile osób dziennie rejestruje domeny u nich i pomyśl, że nawet co 10 osobę chcieli by oszukać to ile mieli by domen - tylko po co im te domeny ;)

To jest po prostu mega śmieszne, że duży rejestrator by zajmował domenę którą chce klient...

oj grafi szastasz słowami, czujesz się aż tak anonimowy w sieci - wiesz to poważne stwierdzenie.

"Ehh... właśnie padłem ofiarom ich oszustwa :/"

Przypadków tego że ktoś wpadł na to w tym samym czasie, podobnym widziałem sporo.

To że ktoś sprawdzał w whois itp. nie myślał o jakiś szpiegach, toolbarach których ma tysiące.

Tym bardziej sprawdź bo może whois źle się połączył i wykazywał Obiekt jako wolny - częsty przypadek.

Być może ta domena była zarejestrowana już dawno jeszcze przed tym kiedy Ci się uwidziała.

Podaj adres strony jak możesz. Ja bym tak ostro nie pisał, bo ktoś może to przeczytać i zechcieć udowodnić że do tego nie doszło - a to mogłoby troche kosztować. Warto zawsze się ostudzić posprawdzać itp.

Podaj adres domeny sam z ciekawości sprawdze czy to nowo zarejestrowana domena.

Grafi dasz adres, jest sens dyskutować - w innym wypadku można to traktować jako oszczerstwo pisane o tak, pisze ktoś coś źle robiąc zły marketing.

Pozdrawiam

Mariusz

Po prostu pech, albo rzeczywiście masz jakieś oprogramowanie które wysyła w świat co robisz. Sprawdź dobrze kto zarejestrował domenę - na pewno nie AZ i dodatkowo nikt jej w AZ nie zarejestrował. Sugerujesz, że AZ potajemnie wysyła firmom ze stanów, kto jakie domeny chce zarejestrować?

Dobra rada na przyszłość - jako że domeny globalne się nie rezerwują, lepiej zapłacić za nie online. Gdybyś tak zrobił, miałbyś dawno domenę w panelu i nie było by oskarżania o to, że AZ jest takie niedobre ;)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

dokladnie - w Az.pl płacisz online kasa jest i rejestrujesz w czasie rzeczywistym.

Ryzyko z wychwyceniem danych jest wielkie, co do Az.pl ;) nie z takim udziałem w domenach - w takie numery mogą się bawić jacyś pośrednicy - choć też tylko tacy którym wisi wiarygodność.

Dlatego też zawsze lepiej ostudzić emocje niż osądzać

Ja sam jestem świetnym przykładem ;-)

Przeczytałem ciekawy news, sprawdzam na ovh.pl dostępność - wolna, robie kolejne kroki transakcji, przechodzę do banku, wykonuję przelew i ucieszony schodzę po piwko do lodówki. Wracam z powrotem, loguje się na pocztę a tu mail od ovh.pl że domena jest już zajęta przez kogoś innego...

Życie :-)

• 1 rok później...

Sory, że odkopuje stary temat ale nie mogę wytrzymać.

Znalazłem bardzo dobrą domenę zagraniczną w az.pl, wpłaciłem dzisiaj pieniądze do banku, wchodzę na az.pl i co ? i zajęta...utworzona 02.02 czyli dzisiaj...

W piątek pisałem do nich maila z pytaniem o tą domenę i jeszcze nie dostałem odpowiedzi.

az.pl ? mniej niż zero !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności