Skocz do zawartości

Az.pl kradnie domeny?

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

No ja bym wziął tel i próbował tą sytuacje wyjaśnić z kierownictwem AZ bo tak napawdę to nie wiemy co się wydarzyło, nie bronie tu AZ ale nie wydaje mi się zeby bawili się w takie gierki być może jakaś "nieuczciwość" prawnika lub jakiś najzwyklejszy zbieg okoliczności

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja mialem fajna sytuacje, zamowilem domene, okazalo sie ze promocja byla na firme a ja zlozylem jako osoba fizyczna, wiec nie dokonalem platnosci. chodzilo o koszt zlotowka kontra 80. wiec ladnie sie cofnalem i chcialem kupic na firme. a tu sie okazuje ze domena zajeta. po wejsciu na strone pojawia sie logo home.pl i koniec. nie ma mozliwosci kupna. wiec home.pl tez za super nie jest. niedlugo rok mija, ciekawe czy przedluza :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Xann zgadzam się z Tobą w 100% że może to być zbieg okoliczności, ale jak zadzwonie/napisze do nich to co powiem ? "Witam, dzwonie w sprawie ********* przez Państwa domeny o której pisałem w mailu na którego nie dostałem odpowiedzi" ?

.....ale jak zadzwonie/napisze do nich to co powiem ? "Witam, dzwonie w sprawie ********* przez Państwa domeny o której pisałem w mailu na którego nie dostałem odpowiedzi" ?

Dokładnie TAK, przynajmniej usłyszysz co maj do powiedzenia osobiście w tej sprawę ,

Marketing internetowy dla firm

Ja akurat z az.pl mam bardzo dobre skojarzenia jeśli chodzi o domeny. Swego czasu wyczaiłem naprawdę dobra domenę .net, przesłałem szybko kasę no i czekam. A tu dostaje maila, że domena jest w procesie rejestracji u innego operatora. No cóż myślę, ktoś był szybszy, jego fart. Aż tu... za kilka dni dostaję maila z az.pl, że domena jednak jest wolna i czy nadal chcę ją zarejestrować. No i w ten sposób mam fajną domenkę ze sporym ruchem.

Natomiast zupełnie inne mam wspomnienia z rejestracji w nazwa.pl. Sprawdzałem jakieś 2 lata temu domenkę .pl była wolna ale miałem inne rzeczy na głowie. Po kilku dniach chcę rejestrować patrzę - zajęta. Trochę się wkułem (choć wiadomo, że mój błąd) więc sprawdzam po WHOIS itp. i okazuje się, że nazwisko gościa, który domenę zarejestrował po wpisaniu w google pojawia się w jakimś dziale w nazwa.pl jako jego pracownik. Może to zbieg okoliczności? Tego nie wiem ale od tego czasu w nazwa.pl nazw domen nie sprawdzam. Zawsze robię to w domeny.onet.pl i nigdy żaden numer mnie nie spotkał z ich strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności