Skocz do zawartości

Konto google

radca78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dwa pytania.

1.

Założone mam konto analytics oraz webmasterscenter (najpierw założone dla analytic). Mogę osobno wywołać adresy i mam dostęp do tych funkcjonalności. Jednak po zalogowaniu się i przejściu w zakładkę Moje konto w "Moje usługi" mam dostępne tylko statystyki. Nie mam linku do "Narzędzia dla webmasterów". Pytanie - dlaczego? Na wszystkich innych kontach mam komplet usług dostępnych w tej zakładce.

Rozwiązane: Należy zalogować się z linku (wtedy narzędzia dla webmasterów pojawiają się w "Moje konto"):

https://www.google.com/accounts/ServiceLogi...%3Dpl&nui=1

(logowanie z każdego innego miejsca w G nie aktywowało tego linku w Koncie)

2.

Problem ze zgłoszeniem mapy xml ;) Mapa wykonana standardowo, tak jak dla innych moich serwisów. Wywoływana z url'a jest oczywiście dostępna jednak przy zgłaszaniu jej do G otrzymuję komunikat: "Ogólny błąd HTTP: 404 – nie znaleziono" - co mnie dziwi bo przy samym wywołaniu podawanego adresu url do mapy pojawia się w przeglądarce dany xml. Mieliście już takie błędy w G?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności