Skocz do zawartości

Jak długo do Top10 w Google?

Adriank

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem:

Zrobiłem stronkę i podpiełem pod nią nową domenę (czyli page rank N/A), dodałem linki, czekałem dwa miesiące google nadal nie oceniło mi PR (strona nie była wyświetlana na dane słowa kluczowe nawet w top1000), więc kupiłem domenę z PR4, po kilku dniach google zaindeksowało mi zmiany na tej domenie(po wpisaniu tej domeny w google został już wyświetlony mój tytuł strony, zamiast tytułu tej starej strony, która była podpięta pod tą domenę), a strona jest wyświetlana na dane słowa kluczowe mniej więcej na 420 pozycji. Dodałem następnie stronę do 45 katalogów, teraz czekam aż google wykyje te backlinki. Dodatkowo napisze, że strona jest bardzo dobrze wypozycjonowana onpage (wskaźnik SEO 100%). Pozycjonuje ją tylko na jedne słowa kluczowe, które są mają mała i słabą konkurencję (strona, która jest druga w wynikach wyszukiwania na te słowa to podstrona, która ma tylko 14 backlinków). Mam pytanie jak szybko mogę się dostać do TOP10? i jeszcze jedno pytanie: czy ma to jakieś znaczenie jaka strona była poprzednio na tej domenie?

pozdrawiam

Adriank

Ok. Dziekie za odp.

Ale nie wiem czy doczytałeś, ja napisałem że kupiłem domenę z PR4, więc ona nie jest młoda.

Dodatkowo mam pytanie jak szybko google wykryje mi te backlinki (czyli katalogi, do których dodałem stronę; mają one PR od 0 do 5).

I jeszcze jedno pytanie: Czy ma to jakieś znacznie jaka strona była poprzednio podpięta pod tą domenę?

Proszę o odp.

pozdrawiam

Adriank

Ale jakie znaczenie ma tutaj jak sie domena nazywa.

Chce tylko wiedziec czy ma to jakieś znaczenie jaka strona była poprzednio na tej domenie, bo teraz jest strona z innej kategorii i czy ma to jakieś znaczenie dla google?

Dodatkowo page rank nie ma znaczenia, ale jezeli page rank jest N/A wtedy strona z takim PR nie ma szans na Top10 w ogóle rzadko kiedy pojawi się nawet w top 1000.

Znaczenie mają linki, które dodajesz z twoimi nowymi dla domeny anchorami. Według moich skromnych doświadczeń, jeżeli domena nie jest nowa to łatwiej ją podnieść w górę na nowe słowa kluczowe, niż domenę nówke. Piszesz o katalogach PR 0-5, to nie chodzi o stronę główną raczej o to czy podstrona na której znajdzie się link, jest zaindeksowana. Jeżeli dodajesz na "ślepo" po katalogach, wpisz w google visual page rank checker i popatrz jak wyglądają podstrony katalogów, może się myle, ale za pomocą tego narzedzia, znacznie zwiększysz skuteczność linków w katalogach.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Dodatkowo page rank nie ma znaczenia, ale jezeli page rank jest N/A wtedy strona z takim PR nie ma szans na Top10 w ogóle rzadko kiedy pojawi się nawet w top 1000.

BZDURA

Poczytaj forum a nie pisz bzdur.

Ok. Czyli oczywiście do katalogów dodaję z anchor textem ,który jest identyczny jak słowa kluczowe.

Katalogi, raczej podstrony katagów na których moje backlinki egzystują są zaindeksowane w google (większość ma pr N/A, ale w google jest listowana). Mam pytanie kiedy google dowie się o tych backlinkach i kiedy przeliczy ich wartość? Czy jest jakaś tendencja czasowa jeżeli o to chodzi?

I druga sprawa, jak mogę dowiedzieć czy google już wie o moich nowych backlinkach, oczywiście oprocz pozycji w rankingu.

Link popularity odpada.

kiedy google dowie się o tych backlinkach

za dwa miesiace, 6 dni, 4 godziny, 23 minuty i 8 sekund.

a na powaznie tu masz odpowiedzi na wszystkie zadane pytania:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=33

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Ja napiszę z doświadczenia... Zrobiłem stronę, pozycjonowałem pod słowo "kulturystyka". Szczerze powiedziawszy jak zaczynałem nie miałem zielonego pojęcia jak to się robi. Dotarcie do ósmego miejsca zajęło mi aż pół roku... Przy okazji udało się uzyskać PR=4, co jednak nie było moim celem, ale fajnie że jest.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności