Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z minusów to brak bazy katalogów obcojęzycznych. Nie zawsze się pozycjonuje strony na rynek Polski.

Faktycznie fajnie byłoby, gdyby do programu dało się dodać kilka list, np. polską i angielską, a potem tylko przełączać je między sobą w zależności od potrzeb.

Jeśli chodzi o uwagi, które sama przesłałam, brakuje mi nadal sortowania po adresie, PR i IP.

Mam jeszcze jedno pytanie. Co ile czasu można będzie aktualizować listę katalogów? Podejrzewam, że na liście https://www.spiskatalogow.sprytnekatalogowanie.com/ po każdym tygodniu będzie sporo nowych adresów.

symetryk - ale po co? Tworzysz sobie kilka(nascie) opisów i ci program losuje, albo wstawia po kolei. Na jedno wychodzi.

No właśnie ale katalogując w ten sposób (kilkanaście opisów), zakładając że przebrniesz przez listę (rzekomych) 3000 katalogów, będziesz miał 300 "nieunikatowych" wpisów. Myślę że działa to ze szkodą dla stron, a przedewszystkim dla katalogów.

Przy "kilku opisach" google znajdzie Twojego linka otoczego kontentem zdublowanym blisko 1000krotnie. Myślę, że takie katalogowanie mija się z celem, jeśli jeszcze w ogóle jakiś ma.

Używając systemu losującego synonimy można ten współczynnik znacznie zmniejszyć przy stosunkowo niewielkim wkładzie pracy (z każdym dodanym synonimem liczba możliwych kombinacji rosłaby o wiele, wiele szybciej niż w przypadku dodawania nowych opisów).

To samo tyczy się keywordów które dla każdego wpisu trzeba podawać oddzielnie. Jedna baza główna z której losowane były by keywordy do opisów byłaby świetnym rozwiązaniem. Zwłaszcza że mogłaby być w pełni edytowalna i każdy niezadowolony z wyniku losowania mógłby wprowadzić swoje zmiany.

W sumie zmian przydałoby się wiele, ale postaniowiłem opisać dwie moje propozycje bo ograniczają się w zasadzie do napisania dwóch prostych funkcji na ciągach tekstowych bez żadnej ingerencji w resztę programu.

Nie jestem za tym żeby usunąć system dodawania opisów - jest ok. Chciał bym tylko żeby zastosowana została interpretacja zmiennej z opisem pod kątem: "{abc |dfg }".

Pozdrawiam

Tłumacz angielskiego

Kilka linków Tłumacz angielskiego, tłumacz angielski oraz tłumacz języka angielskiego

Symetryk pomysł bardzo dobry, ale i synonimy szybko się kończą w słowniku.

Aczkolwiek masz rację na pewno ułatwiłoby to nam życie. Popieram Twój pomysł.

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Nie wiem jak jest w adderze, poprawcie mnie jak się mylę, ale wydaje mi się że również miesza opisy i kw do katalogów. Napewno zetknąłem się z tą opcją w kilku innych automatach do katalogów. Google ślepe nie jest, ale za to kapryśne owszem. Ja się wolę zabezpieczyć i staram się nie dodawać do wartościowych katalogów identycznych wpisów.

Tłumacz angielskiego

Kilka linków Tłumacz angielskiego, tłumacz angielski oraz tłumacz języka angielskiego

elpav, skrociloby to tez czas jaki sie poswieca na stworzenie konfiguracji dla jednej strony. Przy wiekszej ilosci dodawanych stron oszczedzilo by sie duzo czasu. Bylo by to ulatwieniem, nie musialbys wklepywac kilku opisow recznie, tylko jeden z synonimami.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

poprawcie mnie jak się mylę, ale wydaje mi się że również miesza opisy i kw do katalogów.

Nie mówię, że nie miesza w katalogach, tylko że ta funkcja została napisana pod precle, żeby zgodnie z preclomanią ludzie kupowali addera :)

nie musialbys wklepywac kilku opisow recznie, tylko jeden z synonimami.

ja tego i tak sam nie pisze, tylko wklejam z innych stron. linki z katalogu są dla linku, nie dla treści.

Ale ok, rozumiem że można chcieć takiej mimo funkcji, mimo że ja nie wiem po co.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

bot google ma gdzieś czy jest na preclu czy w katalogu. Wchodzi indeksować linki i treść. Zresztą widzę że moje linki z powtórzonym opisem najczęściej lądują w uzupełniających.

Tłumacz angielskiego

moje linki z powtórzonym opisem najczęściej lądują w uzupełniających.

I myślisz, że to na pewno przez nieunikalną treść, a nie np. przez to, że nie są one podlinkowane?

Jasne że wpływa na to więcej czynników, ale jestem niemal pewny, że unikalność treści też odgrywa tu jakąś rolę.

Utwierdziłem w tym się dziś rano gdy przeanalizowałem moje zindeksowane wpisy w czesto w nieuzupełniających są wpisy które umyślnie lub nie umyślnie są unikatowe.

Poza tym nawet jeśli się mylę i nie ma to takiego znaczenia, w każdej chwili może zacząć mieć, ot tak przy jakimś updacie google.

Tłumacz angielskiego

Gdyby unikalność opisu miała większe znaczenie, to katalogowanie z jednym tekstem nie wpływało by na pozycje, a tak oczywiście nie jest.

Poza tym nawet jeśli się mylę i nie ma to takiego znaczenia, w każdej chwili może zacząć mieć, ot tak przy jakimś updacie google.

W przyszłości również może mieć znaczenie: ................................ (zamiast kropek wstaw co tylko zechcesz).

Tak mmarek, ale jak uwzględnić to że coraz częściej chodzą plotki o planowanych zmianach w algorytmie i znacznym obniżeniu wagi powtarzających się anchor-tekstów i ogólnie tekstów...

Jak jest możliwość to moim zdaniem lepiej dmuchać na gorące niż się obudzić z ręką w nocniku.

Przy okazji gratuluje serwisów ze stopki.

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności