Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Oczywiście od czasu ukazania się nowej wersji żadna aktualizacja nie miała miejsca. Już naprawdę można przeboleć nawet brak tych aktualizacji, ale ilość wyskakujących błędów jest przerażająca. Jak włączona jest opcja AutoSubmit to prawie za każdym razem gdy program próbuje sam wysłać formularz wyświetla monit z błędem. Jeśli AutoSubmit jest wyłączone to zdarza się to rzadziej, ale też się zdarza. Nie ma takiej możliwości żeby normalnie pracować z programem i nie trafić na jakiś problem. Już miałem nic w tym temacie nie pisać, ale dosłownie kur**ca trafia kiedy co chwile mam monit typu:

Access violation at address 0053E23C in module 'sk.exe'. Write of address 772F2F32.
I żeby była jasność, to samo działo się przed wymianą sprzętu oraz systemu, więc wykluczam problemy związane z komputerem.

I żeby była jasność, to samo działo się przed wymianą sprzętu oraz systemu, więc wykluczam problemy związane z komputerem.

Żeby była jasność nie jesteś jedynym któremu wyskakują tego typu komunikaty.

Ale w sumie program nie jest zły, dodanie zakładek rzeczywiście dodało speeda katalogowaniu.

Taki mini bug: jak oznaczam stronę na "odłożoną na później" to nie wczytuje sie następny katalog. Jak dam "strzałke", czyliprzycisk "następny katalog" to wczytuje następny na liście, nie biorąc pod uwagę wczytanych już katalogów w zakładkach, co powoduje, że zazwyczaj pojawiają sie w zakładkach zdublowane katalogi.

Jednak trzeba zwrocic uwage na fakt, ze aktualizacja miala juz miejsce pewien czas temu. Katalogi wciaz te same. Niewazne ile razy zglasza sie nieaktualne katalogi, bledne lub zawirusowane, wciaz istnieja na liscie. Tak wiec ta moderacja katalogow to po prostu pic na wode. Lepiej niech juz zostawia sprawe aktualizacji listy katalogow i zrobia mozliwosc latwego zarzadzania swoja lista katalogow. W nosie mam kilka tysiecy syfiastych katalogow dostepnych w programie, jesli nie moge odpowiednio zarzadzac lista kilkudziesieciu dobrych.

Udostępniona została kolejna wersja programu:

- zaktualizowana baza katalogów

- możliwość oceny katalogu w skali od 0 do 9 przez użytkownika oraz filtrowanie katalogów wg. tych ocen. Funkcja przydatna dla osób, które mają więcej serwisów lub katalogują na zlecenie i chcą dodać stronę do katalogów uznanych przez siebie jako wartościowe

- kilka innych, mniejszych modyfikacji

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Ja już dawno zrezygnowałem z tego programu ze względu na to, że jego się po prostu nie da używać jak już ktoś wyżej wspomniał, bez przerwy się wiesza. Myślałem, że po aktualizacji coś się poprawi, ale niestety- nadal jest słabo.

Pomysł na program po prostu genialny, niestety wykonanie do kitu. Biorąc pod uwagę wszystkie zawiechy (po których wszystko to co zrobiłeś idzie w łeb- w sensie zaznaczania do których katalogów dodałeś a do których nie) czas spędzony na tradycyjnym katalogowaniu ręcznym jest niewiele większy...

Ja już dawno zrezygnowałem z tego programu ze względu na to, że jego się po prostu nie da używać jak już ktoś wyżej wspomniał, bez przerwy się wiesza. Myślałem, że po aktualizacji coś się poprawi, ale niestety- nadal jest słabo.

Pomysł na program po prostu genialny, niestety wykonanie do kitu. Biorąc pod uwagę wszystkie zawiechy (po których wszystko to co zrobiłeś idzie w łeb- w sensie zaznaczania do których katalogów dodałeś a do których nie) czas spędzony na tradycyjnym katalogowaniu ręcznym jest niewiele większy...

Pisałem w postach wcześniej, że każdy problem można nam zgłaszać, każdy jest analizowany.

Nie otrzymaliśmy żadnego zgłoszenia, żadnego zrzutu ekranu, co więcej wielu użytkowników pisze, że nie tylko program ale i wykonanie jest genialne.

Nie wiem dlaczego wybrane jednostki twierdzą, że program im się wiesza i pewnie się nie dowiem, bo Ci którym program podobno pokazuje błedy nie chcą nam przesłać zrzutu ekranu, nie chcą też zdradzić w jakim momencie program się wiesza.

Program zapisuje listy katalogów po 5 zmianach, nie ma możliwości aby po ewentualnym zawieszeniu następowała utrata wszystkich zmian wykonanych od początku uruchomienia programu.

Na stronie udostępniamy wersję demo, każdy może sam ocenić czy program się wiesza czy nie.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Mi tam działa bardzo ładnie :)

Mi tam rowniez dobrze dziala.

Ale zrobcie cos zeby mozna bylo dodawac katalogi nie tylko z pliku.

I jesli mamy w liscie katalogi ktore juz nie sa dostepne to zeby byla opcja - usun katalog

z listy oraz z wszystkich projektow.

I taki bug: zazanczymy z listy np. 3 katalogi aby otworzyly sie w zakladkach -ja

to robie tak ze biore jeden z gory , ze srodka i z konca.

Ale gdy dodamy do katalogu ktory znajduje sie u samej gory nie przskakuje on

jeden nizej tylko leci do samego dlou tam gdzie otwrty jest katalog.

Mam nadzieje ze ktos mnie zrozumial ...

Teraz przy próbie przeniesienia idiamond.pl z dodanych do niedodanych otrzymalem blad:

Access violation at address 00433D7E in module 'sk.exe'. Write of address 3A3F4185.

Akurat ten adres byl juz w dodanych, ale katalog zniknal i chcialem go przerzucic do czarnej listy. Niestety zeby to uczynic najpierw trzeba go przerzucic do listy "do dodania", co jest pewnym absurdem. W momencie kiedy chcialem go wrzucic do czarnej listy pojawil sie blad, ktory wpisalem powyzej.

Edit: mam najnowsza wersje SK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności