Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to ja juz wiem czemu mi autorskie katalogi puchną ... mowie o zgred'ku i linksor'ku ... dobrze że nei wykukali jeszcze multiportal'u :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od 3 postów próbuję się dowiedzieć jak to zrobić.

Dostanę odpowiedź? klikalem już we wszystko, co dostępne.

W wersji demo oraz na naszej stronie https://www.sprytnekatalogowanie.com/prezentacja.php znajdują się prezentacje instruktażowe przedstawiające krok po kroku jak utworzyć nowy projekt oraz jak dodawać strony do katalogów.

Zainstalowałem demo i po prawej stronie nie wyświetla mi się żaden katalog. Katalogi są obecne jedynie na czarnej liście, ale żadnego nie mogę przenieść do listy aktywnej, bo "opcja jest niedostępna w wersji demonstracyjnej programu". Co może być nie tak?

kamil1 - Menadżer projektów - Wybierasz projekt ustawiasz opisy itp, klikasz na 'Katalogi', wybierasz sobie jakie chcesz odfiltrować/lub nie i klikasz w Aktualizuj --> pojawia się lista katalogów w panelu bocznym.

Wszystko zresztą w prezentacjach na stronie.

B. fajny programik btw !!!

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Mam ten sam problem u mnie nie widać katalogów po prawej stronie.

A tak wogóle kupił ktoś już to?? Jakie wrażenia??

edit: dobra mam

Mam pytanie - do tych kategorii które wybrałem przy tworzeniu projektu dodaje automatycznie czy tlko do tego co ręcznie tam wklepałem?? Jeżeli nie dodaje to po co się to tam określa??

Pozdro...

Wszystko by bylo w miare pieknie gdyby chodz czesciowo czytal tokeny to chyba nie powinno byc trudne.

chetnie dowiem sie w czym ten program byl pisany.

Automatyczne rozpoznawanie tokenów nie jest proste. Analiza obrazka jest skomplikowana, dodatkowo tokeny (umieszczane w wiadomym celu) specjalnie tworzone są w taki sposób aby tę analizę utrudnić (np. znaki są poobracane, umieszczane są w na wzorzystym tle, często cyfry podobne są do liter itd.).

Są oczywiście dodawarki oparte na skryptach, które w pewnym zakresie radzą sobie z rozpoznawaniem tokenów (jednak rozpoznają token nie poprzez analizę obrazka a znajomość budowy katalogu), jednak skuteczność tego rozpoznawania nie jest wielka i dotyczy mało wartościowych katalogów opartych na niezmodyfikowanym skrypcie. Każdy wartościowy katalog albo zabezpieczony jest przed skrypto-dodawarką poprzez modyfikację standardowego skryptu katalogu lub też bazuje na skrypcie autorskim.

Swój program kierujemy do użytkowników, którzy chcieliby dodawać swoją stronę również do katalogów, do których nie potrafią dodawać skrytpo-dodawarki, dzięki czemu takie katalogi pozostają nie zaśmiecone i są bardziej wartościowe. Katalogując quasi-automatycznie możemy dodać do większej liczby katalogów niż zrobi to skrypto-automat, i co ważne, do katalogów z których link jest silniejszy, bowiem link z dobrego katalogu jest więcej wart niż kilkadziesiąt linków z katalogów zaśmieconych.

Dodając stronę w sposób quasi-automatyczny, nie pomijamy katalogów opartych o niestandardowe rozwiązania, możemy więc wypozycjonować się lepiej niż korzystając tylko ze skrypto-automatu.

Uważamy, że przy wypełnionym automatycznie formularzu wypisanie samemu kodu z tokena nie jest już wielkim utrudnieniem a użytkownik ma większą kontrolę nad dodawaniem strony do katalogu.

Program został napisany w C++.

Mam pytanie - do tych kategorii które wybrałem przy tworzeniu projektu dodaje automatycznie czy tlko do tego co ręcznie tam wklepałem?? Jeżeli nie dodaje to po co się to tam określa??

Wszystkie kategorie zdefiniowane przez użytkownika w ustawieniach danego projektu (bez znaczenia kiedy zostały dodane) są wykorzystywane podczas dodawania strony w katalogach gdzie wyboru kategorii dokonuje się w rozwijanej liście.

Poza tym wyrażenia kategorii są podświetlane po załadowaniu strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności