Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakaś nowa aktualizacja, ale nie wiem co i jak zostało poprawione.

Jak również co do listy katalogów się nie wypowiadam, bo nie korzystam.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Projekt chyba sie zawiesił, a wielka szkoda, bo wyglądał obiecująco

Projekt ma się bardzo dobrze, w dalszym ciągu jest rozwijany, dzisiaj została udostępniona aktualizacja.

choć bez edycji bazy danych, jest to o wiele kłopotliwszy

Idea jest taka, że to my zajmujemy się edycją bazy katalogów aby użytkownik nie tracił na to czasu. Usuwamy katalogi nieczynne m.in. w oparciu o zgłoszenia użytkowników, dodajemy nowe. Jeśli masz adresy jakiś katalogów, których nie ma w naszej bazie, możesz zgłosić je na stronie spis katalogów a wtedy dodamy je do bazy. Dodatkowo można zaimportować własne katalogi do projektu.

Co sie zmienilo w najnowszej wersji bo nie widze informacji ?

Została zaktualizowana baza katalogów.

Dodatkowo znaleźliśmy przyczynę z powodu której program czasem się zawieszał. Błąd wkradł się we wcześniejszej aktualizacji, program sporadycznie wieszał się tylko na kilku katalogach, dlatego większość użytkowników tego nie doświadczyła.

Kiedy zrobicie usuwanie/dodawanie katalogow dla wszystkich projektow ??

Przy 30 projektach czlowieka trafia gdy musi co chwile usuwac te same katalogi...

Nie ma potrzeby usuwania katalogów z bazy. Jeśli jakiś katalog nie działa wystarczy dodać go do czarnej listy, spowoduje to automatyczne usunięcie katalogu z pozostałych istniejących projektów jak i przyszłych. Jeśli katalog nie kwalifikuje sie do czarnej listy można go dodać do listy "odłożonych na później". Można również nadać katalogowi ocenę użytkownika o wartości 0. Wszystkie katalogi mają domyślną ocenę 1. Dzięki temu można takie katalogi ocenione na 0 odfiltrować podczas wyboru katalogów do projektu.

Wkrótce pojawi się kolejna aktualizacja programu, będzie kilka nowych funkcji.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

A to milo że prace sie rozwijają ;)

Idea jest taka, że to my zajmujemy się edycją bazy katalogów aby użytkownik nie tracił na to czasu. Usuwamy katalogi nieczynne m.in. w oparciu o zgłoszenia użytkowników, dodajemy nowe. Jeśli masz adresy jakiś katalogów, których nie ma w naszej bazie, możesz zgłosić je na stronie spis katalogów a wtedy dodamy je do bazy. Dodatkowo można zaimportować własne katalogi do projektu.

Co do samej bazy to bym mógł podyskutować, choćby że około 25% to niestety zaspamione śmietniki na które szkoda tracić cennego czasu, z którymi równie dobrze można rozprawić się adderem lub je zwyczajnie pominąć. Edycja bazy, wgrywanie swojej jest o tyle pożądana, że wiele osób ma swoje listy i w/g ich subiektywnej oceny wartościowych katalogów, których z wielkim oporem jak już, udostępniają innym :D Nie uważam tego za stratę czasu, a wręcz przeciwnie kiedy ze wszystkich katalogów nie prowadzą identyczne zestawy linków do serwisów zewnętrznych

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Nie ma potrzeby usuwania katalogów z bazy. Jeśli jakiś katalog nie działa wystarczy dodać go do czarnej listy, spowoduje to automatyczne usunięcie katalogu z pozostałych istniejących projektów jak i przyszłych. Jeśli katalog nie kwalifikuje sie do czarnej listy można go dodać do listy "odłożonych na później".

Zróbcie listę usuniętych katalogów i będzie po kłopocie (czerwona chorągiewka by ładnie wyglądała) po co kombinować a lista odłożonych na później do czego innego powinna służyć i sama idea takiej listy jest ok, szkoda dodawać tematyczne katalogi do czarnej listy dlatego że akurat nie pasuje nam do aktualnie dodawanej strony

ogólnie nie jest źle tej jednej rzeczy mi najbardziej brakuje

Pozdro

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Zróbcie listę usuniętych katalogów i będzie po kłopocie (czerwona chorągiewka by ładnie wyglądała) po co kombinować a lista odłożonych na później do czego innego powinna służyć i sama idea takiej listy jest ok, szkoda dodawać tematyczne katalogi do czarnej listy dlatego że akurat nie pasuje nam do aktualnie dodawanej strony

Przyłączam się do tego apelu, odkładanie na później tematycznych katalogów jest bez sensu, bo następnym razem też wyskoczą, a dodanie ich do czarnej listy jest jeszcze gorszym wyjściem. Poproszę kolejną flagę.

pozdro

"We could change the world if god give us the source code."

Jeśli chodzi o eliminację katalogów tematycznych to w większości przypadków są już poprawnie oznaczone w naszej bazie więc można je odfiltrować.

Obecnie są już 4 listy, dodanie kolejnej sprawi że na ekranie zrobi się ciasno. Zamiast robić dodatkową listę dodaliśmy ocenę katalogu przez użytkownika. Każdy katalog ma domyślnie ocenę 1.

Dzięki temu można ulubione katalogi ocenić wyżej i je sobie wyfiltrować tworząc nowe projekty.

Można również wykorzystać ten mechanizm inaczej. Zamiast usuwać katalog jak proponujecie nadać mu ocenę 0. Wtedy tworząc nowy projekt wystarczy ustawić filtr aby uwzględniane były katalogi o ocenie >=1. Można również przefiltrować ponownie katalogi dla istniejącego już projektu co wyeliminuje katalogi z oceną 0.

około 25% to niestety zaspamione śmietniki na które szkoda tracić cennego czasu

Są w bazie katalogi zaśmiecone ale mają one znacznik Moderowany ustawiony na N. Można więc takie katalogi odfiltrować. Zostawiliśmy katalogi zaśmiecone ponieważ niektórzy chcą mieć również liki z takich katalogów.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Adres nie znajduje się w bazie programu - i już nie można dodać oceny 0

Dla mnie lista usuniętych katalogów może być niewidzialna, już od bardzo dawna prosimy o opcję usuń a tu jakieś filtracje "na około",

myślę że dla was nie było by problemem zrobić kolejną listę na tej samej zasadzie co "odłożone na później" tylko z nazwą usunięte :)

Wpisujcie miasta które są za nową czerwoną flagą :D : blink : : joke :

red_flag.png

searching.. bing.com

Hunting in Poland

[onet]Poznań popiera czerwoną flagę ;-) [/onet]

A tak na serio to jestem zadowolonym użytkownikiem SK i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki - mi się nic nie wiesza itd.

Braki to dla mnie:

- brak listy usuniętych. Mnie też denerwuję jak muszę obchodzić problem z tematycznymi katalogami. Niektóre wrzucam na czarną listę, gdy są w tematyce, w której nigdy nie zamierzam nic robić, ale z innymi mam problem. Flaga do usuwania z danego projektu byłaby na prawdę pomocna. Tak jak było napisane, może to być ukryte okienko.

- marzy mi się jakiś mikser opisów - może to moja mania, ale ja nie lubię mieć 10 razy identycznego opisu w katalogach i mieszam sobie opisy na własną rękę, przez co praca zajmuję mi 2 razy tyle czasu. Napisanie mixera typu {a|b|c} to 5 minut pracy.

Tak poza tym to program jest dla mnie idealny - nie jest to chamski spam z adera a z drugiej strony oszczędza sporo czasu.

Zobaczymy co tam w dzisiejszej aktualizacji :-)

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Obecnie są już 4 listy, dodanie kolejnej sprawi że na ekranie zrobi się ciasno

A kto powiedzial, ze wszystkie listy powinny byc widoczne? Wystarczy zrobic opcje wyswietlania lub ukrywania odpowiednich list i problem znika. Dlaczego trzeba kombinowac z przenoszeniem niektorych adresow do "odlozony na pozniej" zamiast normalnie usunac dany adres z listy wciskajac przycisk "Delete"? Lepiej dodawac jakies bezuzyteczne wystawianie ocen niz zrobic bezproblemowe zarzadzanie lista adresow? Naprawde odnosze wrazenie, ze zamiast sluchac co pisza uzytkownicy programu autorzy uwazaja, ze wiedza znacznie lepiej co uzytkownikow w tym programie drazni.

becnie są już 4 listy, dodanie kolejnej sprawi że na ekranie zrobi się ciasno.
Jest ciasno, bo nie ma możliwości wyłączenia tego co nie potrzebujemy, pisałem już o tym kilka razy i nadal nic.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jest ciasno, bo nie ma możliwości wyłączenia tego co nie potrzebujemy, pisałem już o tym kilka razy i nadal nic.

Ukrywanie pasków zostało już dawno zrobione, odsyłam do drugiej części postu kliknij tutaj

banner_forum1.png

Czy odnotowaliście (osoby korzystające z tego i tych katalogów) jakąś poprawę dodawanych stron ?

Tak, odnotowuję zmiany jeśli kataloguję systematycznie. Ale to tylko jeden z wielu sposobów na zdobywanie linków, dlatego nie mogę określić, co ile daje mocy.

Ograniczając się tylko i wyłącznie do katalogowania, robiąc to porządnie, można w ciągu kilku tygodni wyciągnąć do top 10 frazy typu "nieruchomości + miasto" ale więcej szczegółów nie mogę pisać na ten temat.

Mam również problem z aktualizacją katalogów, do których chcę dodać stronę. Po zaznaczeniu np. katalogów o PR minimum 5 i akceptując zmiany (po których zostają mi 4 katalogi), na liście katalogów do dodania nic się nie zmienia.

Kolejny błąd pojawia się w momencie wykrycia wirusa w katalogu. Powinnam móc go zgłosić, ale kiedy Kaspersky pokazuje info o zablokowaniu go, klikając na czarną ikonkę nie pojawia się okienko, w którym mogę zgłosić wirusa.

Pomysł z ocenami jest bardzo dobry, chociaż na razie nie wykorzystałam tej funkcji ;)

Dlaczego trzeba kombinowac z przenoszeniem niektorych adresow do "odlozony na pozniej" zamiast normalnie usunac dany adres z listy wciskajac przycisk "Delete"?

Lista odłożonych na później jest OK. Kolega wykorzystuje ją do katalogów moderowanych, aby później sprawdzić, które zostały już zatwierdzone. Co prawda to strata czasu, ale skoro chce tak robić to jego sprawa ;) Ważne, że ta opcja mu się przydaje.

Widze, ze czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci powazny klopot. A moze Ty po prostu udajesz, ze nie rozumiesz co do Ciebie ludzie pisza? Czy jest mozliwosc wylaczenia listy "na pozniej" lub "czarnej listy"?

Proponuję Lesiu abyś uwagi o czytaniu ze zrozumieniem zachował dla siebie.

Mar kiedyś napisał:

- brak możliwość konfiguracji programu, nie można wyłączyć pasków narzędziowych których się nie używa,

niby jest "widok skrócony", ale wtedy nie ma listy katalogów, a nadal jest pełno pasków z których rzadko się korzysta np. Kopiuj do schowka, wypełniaj po załadowaniu itp. z których np. ja nigdy nie korzystam, a pracując na 15,4 jest to uciążliwe.

- brak możliwości ustawienia wyglądu, działania zakładek.

czyli mowa o paskach narzędziowych. W kolejnej wersji programu SK dodano możliwość ukrywania psaków narzędziowych.

Mimo to jakiś czas poźniej Mar znów pisze:

Nie raz pisałem o konfiguracji programu, aby dać użytkownikowi możliwość wyłączenia zbędnych rzeczy z których nie korzysta, np. kopiuj do schowka, informacje o katalogu itp.

Mar znów pisze o możliwości ukrywania pasków, co w programie już istnieje.

Przy okazji dyskusji o kolejnej liście i braku na nią miejsca, Mar znów pisze:

Mar odnosi się do swoich wcześniejszych wypowiedzi o paskach narzędziowych, dlatego napisałem tutaj, że ukrywanie pasków jest już dawno zrobione.

Lesiu, czy Ty już rozumiesz że wczesniej była mowa o ukrywaniu pasków narzędziowych a nie poszczególnych list z katalogami?

Jesli chodzi o Twoje pytanie, to można ukryć lub wyświetlić wszystkie listy z katalogami jednocześnie.

banner_forum1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności