Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Sam napisales, ze na ekranie zrobi sie ciasno po dodaniu czwartej listy. Wielokrotnie ludzie pisza co w programie przydaloby sie poprawic, a Ty wciaz swoje "mozna to zrobic inaczej, wystarczy zrobic tak i tak, potem to i to, i zamiast tego, zrobic to tak". Od dawien dawna istnieje wiele problemow, a Ty udajesz, ze ich nie ma:

- totalnie gówniane zarządzanie listą katalogow, ale Ty swoje...

- problem z czarna lista, a Ty swoje...

- brak mozliwosci usuniecia jakiegos katalogu z juz wyswietlajacej sie listy, ale Ty wciaz swoje...

- wyszukiwanie to jakieś nieporozumienie, bo trzeba podac pelny adres katalogu pamietajac czy byl "z www" czy "bez www"

- czasam niedzialajacy AutoSubmit

- predkosc dzialania, choc Ty oczywiscie znow po swojemu probowales wytlumaczyc, ze program dziala super szybko z maksymalna predkoscia IE... pomimo, ze autouzupelnianie formularzy dziala znacznie szybciej, gdy samemu wcisnie sie "Wypelnij formularz" niz zrobi to sam program

Zapewne znalazloby sie jeszcze duzo wiecej proglemow zwiazanych z uzytkowaniem SK, ale cokolwiek napisze uzytkownik, to Ty powiesz, ze program dziala dobrze, szybko, nie ma razacych bledow, wszystkie funkcje SK sa potrzebne, a te ktorych nie ma sa po prostu zbedne. Byc moze wynika to z podejscia, ze o obecnych klientow nie ma co dbac, licza sie jedynie przyszli, ktorzy za program dopiero zaplaca.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przepraszam, nie zauważyłem tego postu, dzięki, te opcje są bardzo przydatne.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Brakuje mi możliwości zaznaczenia na liście odłożonych na później kilku katalogów, które mogę przywrócić do tych do dodania.

Nie ma potrzeby usuwania katalogów z bazy. Jeśli jakiś katalog nie działa wystarczy dodać go do czarnej listy, spowoduje to automatyczne usunięcie katalogu z pozostałych istniejących projektów jak i przyszłych.

Ja nadal jestem za opcja usuwania oraz (jak wiele razy pisalem) dodawania wlasnych katalogow

do wszystkich projektow (czy tez do bazy) z mozliwoscia pozniejszej oceny.

Ja nie potrzebuje zeby mi ktos ustalal baze katalogow, mam wlasne liste i nie potrzebuje,

nie che sie dzielic ze wszystkimi.

Program nadal się wiesza, a dokładnie wyłącza. Niestety nie zdążyłam zrobić screena ale wyskoczyła informacja "acces violation..." i program się wyłączył.

Przy próbie zmiany ustawień katalogów, np. jeśli dotychczas miałam katalogi o pr od 3 w górę, a teraz zmieniam na 2, wszystkie dodatkowe od razu lecą do czarnej listy zamiast pojawiać się w tych "do dodania".

Eh, mój katalog ze stopki znalazł się w w bazie "Sprytnego katalogowania" - nie miałbym nic przeciwko gdyby nie to, że tacy mają za nic regulamin - a moderacja się wydłuża a nowych wpisów dla site nie ma.

Co zrobić aby usunąć katalog z listy i programu (u wszystkich)?

Bo jak nie idzie to zamknę katalog i będę czekał aż zniknie z listy!

(czekam na odpowiedź bodzia do 11.04.2008

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Eh, mój katalog ze stopki znalazł się w w bazie "Sprytnego katalogowania" - nie miałbym nic przeciwko gdyby nie to, że tacy mają za nic regulamin - a moderacja się wydłuża a nowych wpisów dla site nie ma.

Dlaczego uważasz, że to użytkownicy SK zostawiają niewłaściwe wpisy?

Sądzę że jest zupełnie odwrotnie, jeśli Twój katalog jest w bazie SK powinieneś się cieszyć, ponieważ możesz liczyć na prawidłowe wpisy, bo jeśli ktoś zadaje sobie odrobinę trudu aby programem SK wejść do katalogu to nie po to aby np. dodać stronę do niewłaściwej kategorii.

Przyczyną błędnych wpisów są raczej wszelkie skryptoautomaty. Twój katalog postawiony jest na skrypcie bez żadnych modyfikacji.

Najprościej się zabezpieczyć usuwając standardowy kod captcha a dając w to miejsce coś innego, np. pole na wynik działania. Skryptoautomaty nie są przygotowane na takie odstępstwo od standardowej budowy katalogu dzięki czemu przez długi czas będziesz miał spokój a użytkownicy dodający wpisy ręcznie lub przy użyciu SK będą mogli dodać swoją stronę.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Lista zyczen ( prosze napisac co moze zostac zrobione, a co nie)

- dodawanie/usuwanie katalogu ze wszystkich projektow (bazy)

dodawanie mogloby byc zrobione tak - klikam na liste katalogow do dodania

i pojawia sie nowa opcja dodaj katalog do projektu/ dodaj katalog do calej bazy

z mozliwoscia oczywiscie oceny

- losowanie opisow, tytulow, slow kluczowych przy dodawaniu

- odczytywanie tokenow

- gdy program wyszukuje podaktegorie ekran skacze jak szalony i podswietla

podkategorie - po pewnej aktualizacji nie bylo tego problemu, teraz po ostatniej

widze ze znowu powrocil

- mam juz troche poocenianych katalogow, gdy w aktualnym projekcie che aby powjawily

sie te z ocena >5 nic sie nie dzieje, dziala to dopiero przy nowych projektach

a taki chyba nie byl zamiar ???

Do listy życzeń dołączam jeszcze opcję, która była w poprzednich wersjach, a nie ma jej w obecnej:

Zaznaczanie wpisu, który ma być pomijany przy kolejnym wstawianiu, to jest przydatne na niestandardowe wpisy, np. długie lub podstrony.

Można to wprawdzie zrobić edytując ręcznie plik konfiguracyjny, ale wtedy trzeba uważać na kodowanie znaków.

Drugie życzenie to wyłączyć przewijanie strony przy zaznaczaniu, tak jak już było poprzednio.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Kiedy można się spodziewać nowej aktualizacji z poprawą błędu z aktualizacją listy katalogów? Po zmianie parametrów (np. obniżeniu PR) wszystkie nowe katalogi zamiast lądować w liście "do dodania", lądują w czarnej liście.

//edit:

Oto treść błędu pojawiającego się raz na jakiś czas i zwykle zamykającego program:

Access violation at address 7C911629 in module 'ntdll.dll'. Write of address 00700030.

i pojawił się on przy katalogu linksor.com przy próbie dodania do niego strony. Mam nadzieję, że to pomoże w znalezieniu błędu.

Jakiś orientacyjny termin naprawienie niedziałających printscreenów z dodawania? Jakiś czas temu napisałęm w tej sprawie meila i usłyszałem, że jak będzie naprawione to dostanę wiadomość... tylko zastanawiam sie czy nie będzie to np za rok jak już stanie się bezużyteczne...

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności