Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zarządzanie adresami to w tym programie totalne DNO.

Tworzysz nowy projekt, wybierasz adresy, potem jak chcesz zmniejszyc ilosc adresow, bo zmieniasz kryteria, to nic sie nie zmienia, caly czas lista dluga. Dodatkowo jak chce dodac swoja liste z pliku txt, to mam informacje:

Aktualizacja zakonczona.

Ilosc analizowanych katalogow: 100

Ilosc nowych katalogow dodanych do projektu: 0

Ilosc katalogow, ktore znajdowaly sie na czarnej liscie: 100

Skad te moje adresy na czarnej liscie? Ja ich tam nie dodawalem. Programu w obecnej wersji nikomu NIE POLECAM.

- totalnie gówniane zarządzanie listą katalogow, ale Ty swoje...

Zarządzanie jest proste i wygodne, wybierasz kryteria i filtrujesz. Nie wiem co masz na mysli, mam na dzieje ze nie to co juz wielokrotnie wyjasnialem a ty dalej tego nie rozumiesz.

- brak mozliwosci usuniecia jakiegos katalogu z juz wyswietlajacej sie listy, ale Ty wciaz swoje...

Pisałem wczesniej w jaki sposób to zrealizować, przeczytaj wątek od początku.

- wyszukiwanie to jakieś nieporozumienie, bo trzeba podać pelny adres katalogu pamietajac czy byl "z www" czy "bez www"

O wyszukiwaniu też już pisałem, normalny użytkownik nie ma potrzeby zaawansowanego wyszukiwania katalogów i nie traci na to czasu. Tylko ty zglosileś potrzebę wyszukiwania katalogów w czarnej liście i nie oznacza to, że taka funkcjonalność będzie natychmiast dodana. Pisałem, że ma to niski priorytet, aczkolwiek w kolejnej wersji programu SK wyszukiwanie będzie lepiej rozwiązane, będzie można wyszukiwać również w liście kategorii w Menadżerze projektu.

- czasam niedzialajacy AutoSubmit

Znów zgłaszasz problem, który nie istnieje. AutoSubmit nie może zawsze działać, np. w sytuacji gdy nie wszystkie pola formularza zostały wypełnione automatyczne wywołanie Submit spowodowało by wyświetlenie błędu na stronie katalogu. Program SK wykrywa kiedy może wykonać automatyczny Submit a kiedy nie.

- predkosc dzialania, choc Ty oczywiscie znow po swojemu probowales wytlumaczyc, ze program dziala super szybko z maksymalna predkoscia IE... pomimo, ze autouzupelnianie formularzy dziala znacznie szybciej, gdy samemu wcisnie sie "Wypelnij formularz" niz zrobi to sam program

Wyjaśniałem już tą kwestię a ty dalej nie rozumiesz, wcześniej pisałeś o szybkości wyświetlania strony, teraz widzę że chodziło ci o moment kiedy wypełniany jest automatycznie formularz, pomyliłeś pojęcia.

Program wypełnia automatycznie formularz w chwili gdy załaduje całą stronę, wraz z ewentualnymi tokenami. Ty piszesz o sytuacji gdy strona jest jeszcze ładowana, jeśli wtedy naciśniesz przycisk

'Wypełnij formularz' to formularz zostanie wypełniony oczywiście szybciej niż zrobiłby to automatycznie program. W praktyce różnice czasowe są pomijalne jednak niecierpliwi mogą skorzystać ze wspomnianego przycisku. Taka jest zasada działania programu i nie sposób rozwiązać to inaczej. Przy okazji nikt poza tobą nie traktuje tego jako błędu, myślę że każdy rozumie istotę działania poza tym jak pisałem są to opóźnienia pomijalne, dodatkowo nieistotne przy stosowaniu zakładek. Wyjaśniło się dlaczego tylko ty zgłaszasz ze program działa wolno i co przez to rozumiesz.

Zapewne znalazloby sie jeszcze duzo wiecej proglemow zwiazanych z uzytkowaniem SK, ale cokolwiek napisze uzytkownik, to Ty powiesz, ze program dziala dobrze, szybko, nie ma razacych bledow, wszystkie funkcje SK sa potrzebne, a te ktorych nie ma sa po prostu zbedne.

Ty zapewne znalazł byś jeszcze więcej problemów co do tego nie mam wątpliwości, zwłaszcza że to co działa prawidłowo dla ciebie jest problemem.

Byc moze wynika to z podejscia, ze o obecnych klientow nie ma co dbac, licza sie jedynie przyszli, ktorzy za program dopiero zaplaca.

O dotychczasowych klientów dbamy udostępniając za darmo aktualizacje programu a nie jest to powszechna praktyka wśród konkurencyjnych produktów.

Przyszli klienci mogą sprawdzić wersję demo programu zanim dokonają zakupu.

Zarządzanie adresami to w tym programie totalne DNO.

PS. Sprzedawac tak nafaszerowany bledami program i zniknac z forum umywajac rece to juz nawet nie jest chamstwo, to jest skur*****stwo.

Z forum nikt nie zniknął, zaglądam na nie co jakiś czas. Jeśli chcesz szybkiej odpowiedzi na pytanie skorzystaj z formularza na naszej stronie, już kiedyś o tym pisałem.

Wg. ciebie program jest nafaszerowany błędami bo ty rzeczy poprawnie działające, dla innych oczywiste, traktujesz jako błędy.

Chamskie są twoje wypowiedzi a dno to poziom twojej kultury.

Przypomnę, że program zakupiłeś zaraz po jego upublicznieniu w cenie promocyjnej za 50zł. Od tego czasu było wiele aktualizacji, które znacząco zwiększyły funkcjonalność programu i które otrzymałeś za darmo. Dla porównania konkurencyjny skrypt kosztuje 6x więcej, dodatkowo każda aktualizacja kosztuje tyle ile ty zapłaciłeś jednorazowo.

Z twojej wypowiedzi wnioskuje, że masz poczucie jakiejś krzywdy, że kupiłeś program zawierający błędy (w większości urojone).

Skorzystaj z formularza kontaktowego na stronie www.sprytnekatalogowanie.com, podaj numer konta, wpłacone przez ciebie 50zł zostanie ci zwrócone a licencja zablokowana.

Wyjdzie to wszystkim na dobre, ty nie będziesz musiał szukać i opisywać nieistniejących problemów, nie będziesz zaśmiecał wątku swoim biciem piany a ja nie będę musiał każdorazowo kilkukrotnie na to samo odpowiadać.

Po zwrocie pieniędzy proszę abyś nie zaśmiecał już tego wątku swoimi niewiele wnoszącymi uwagami.

PS. Trafnie dobrałeś sobie avatar, reprezentujesz właśnie ten poziom.

Jestem wszystkim wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące programu, zarówno pochlebne jak i krytyczne. Po to powstał ten wątek. Za zgłaszanie rzeczywistych problemów również jestem wdzięczny, wszystkie są usuwane ale lepiej zgłaszać je przez formularz kontaktowy na naszej stronie, wiadomość zostanie szybciej odczytana niż wpis na forum.

Dziękuję za wszelkie pomysły, jak wiecie wiele z nich zostało już zrealizowanych. Do poniedziałku zostanie udostępniona kolejna wersja zawierająca kilka nowych funkcji oraz poprawki.

Mam ten sam problem.

Po aktualizacji wszystkie nowe katalogi przeniósł na czarna listę.

Nigdy to nie sprawiało problemów, sprawdzę to jeśli coś nie działa zostanie poprawione w wersji która się wkrótce ukaże.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

1. zglaszane przeze mnie problemy sa istotne, chocby ten ostatni przez Ciebie zacytowany, ktory Bolek12 potwierdzil

2. odnosnie poziomu mojej kultury to spojrz choby na to jak piszesz "Ty"... moze faktycznie teraz w gimnazjum tego nie ucza...

3. skoro reklamujesz aplikacje na tym forum, to odwiedzaj je tak samo czesto, jak swoja strone, ktora notabene do tej pory jest nieaktualna

4. przeczytaj moje uwagi ponownie, na spokojnie i sprawdz jak program dziala nie tylko na Twoim komputerze

5. skoro w obecnej wersji brak jest mozliwosci dodania wlasniej listy katalogow, to zdecydowanie jest to wada dyskwalifikująca program

6. o urojeniach nie chce sie wypowiadac... moze to przez moj poziom kultury, o ktorym juz wspomniales

7. na liscie katalogow moze byc jednoczesnie www.katalog.domena.pl jak i katalog.domena.pl... rozumiem, ze to jest zaleta programu

8. zmien monitor, moze wtedy moj avatar bedzie czytelny

9. na stronie wciaz macie "częste aktualizacje programu oraz bazy katalogów"... to chyba w ramach zartu

10. jesli ten formularz do kontaktu na Waszej stronie dziala z identyczna skutecznoscia jak formularz do zglaszania wadliwych katalogow, to moze za kilka lat odbierzecie maile z uwagami od uzytkownikow SK

Przeczytaj uwagi innych uzytkownikow, to moze w koncu zrozumiesz, ze program w obecnej wersji to nieporozumienie.

O, jest autor no to szybko pozwole siebie zacytować

(zeby post nie znikanla potem w czelusci tego forum)

Lista zyczen ( prosze napisac co moze zostac zrobione, a co nie)

- dodawanie/usuwanie katalogu ze wszystkich projektow (bazy)

dodawanie mogloby byc zrobione tak - klikam na liste katalogow do dodania

i pojawia sie nowa opcja dodaj katalog do projektu/ dodaj katalog do calej bazy

z mozliwoscia oczywiscie oceny

- losowanie opisow, tytulow, slow kluczowych przy dodawaniu

- odczytywanie tokenow

- gdy program wyszukuje podaktegorie ekran skacze jak szalony i podswietla

podkategorie - po pewnej aktualizacji nie bylo tego problemu, teraz po ostatniej

widze ze znowu powrocil

- mam juz troche poocenianych katalogow, gdy w aktualnym projekcie che aby powjawily

sie te z ocena >5 nic sie nie dzieje, dziala to dopiero przy nowych projektach

a taki chyba nie byl zamiar ???

Najważniejsze to dodawanie i usuwanie katalogów - ja to nawet nie che zebyscie aktualizowali baze

bo po updajce niektore katalogi trafiaja na czarna liste i nawet nie wiem czemu bo pojawiaja tam sie nowe

wpisy.

Jesli sa juz takie parametry katalogow jak pr, wlasna ocena, rodzaj katalogu to niech to sortowanie wg

tych kryteriow jakos dziala... a nie dziala

Wykazałem Lesiu, że większość twoich zgłoszeń to problemy urojone, np. wolno działający program, nie działający autosubmit itd. Z twoich zgłoszeń potwierdziły się 2 i są to drobnostki, łatwe do usunięcia. A przecież wg. ciebie "program jest nafaszerowany błędami".

Jesli chodzi o uwagi innych to proponuję przeczytać wątek od początku, nie brak opinii pochlebnych i takie też otrzymujemy w emailach.

na liscie katalogow moze byc jednoczesnie www.katalog.domena.pl jak i katalog.domena.pl... rozumiem, ze to jest zaleta programu

No właśnie to są te poważne błędy którymi "nafaszerowany jest program". Wystarczy zgłosić taki katalog do moderacji, w uwagach dokładnie wpisać na czym polega problem i moderator jeden z katalogów usunie z bazy.

Tak, aktualizacje są częste, program jest aktualizowany niemalże co 2 miesiące, a każda aktualizacja niesie za sobą duży wzrost funkcjonalności. Istnieją aplikacje aktualizowane rzadziej.

program w obecnej wersji to nieporozumienie

Mam inne zdanie na ten temat i to nie tylko ja. Masz prawo do swojej opinii, szanuję ją i w związku z tym zostanie ci zwrócona kwota którą zapłaciłeś.

Nie sprawdziłeś jeszcze z jaką skutecznością działa formularz na naszej stronie a już zaczynasz widzieć problemy.

Narzędzie które oferujemy nie jest adresowane do ciebie, nie rozumiesz działania tego programu, nie dostrzegasz jego możliwości stąd twoje niezadowolenie.

Jako jedyny używasz słów niecenzuralnych przez co kultura wypowiedzi w tym wątku znacznie spadła.

Jako nieliczni udostępniamy bezpłatne aktualizacje programu i jest to nasz wyraz troski o dotychczasowych klientów, jednak również to ci się nie podoba, oczekujesz aktualizacji cotygodniowych. Nie potrafisz tego docenić zatem dostęp do bezpłatnych aktualizacji zostaje ci zablokowany. Zakupiłeś wersję 1.0 i w tej wersji import katalogów działa poprawnie. Możesz korzystać z wszystkich wersji 1.x. Oferuję ci również zwrot kwoty którą zapłaciłeś. Dyskusję z tobą uważam za zamkniętą.

-dodawanie/usuwanie katalogu ze wszystkich projektow (bazy)

Istnieje możliwość dodawania listy katalogów do projektu, również sugerowania katalogu na naszej stronie przez co po akceptacji trafi do bazy programu. Na chwilę obecną nie przewidujemy innych możliwości niż to co aktualnie oferuje funkcjonalność programu.

- losowanie opisow, tytulow, slow kluczowych przy dodawaniu

Losowanie obecnie istnieje, w kolejnej wersji dodatkowo będzie możliwość stosowania synonimów w nawiasach klamrowych np {samochód|auto|pojazd}

odczytywanie tokenow

Kiedyś o tym pisałem, nie przewidujemy takiej funkcji. SK obsługuje ogromną ilość skryptów na których oparto katalogi. Każdy ma inne tokeny, do tego dochodzą autorskie modyfikacje. Implementacja takiego mechanizmu byłaby niezwykle trudna a i tak nie sposób obsłużyć wszelkie możliwe tokeny, dodatkowo wiele tokenów wymaga podania wyniku itd.

Przy automatycznie wypełnionym formularzu, wypełnienie tokena przez użytkownika zajmuje co najwyżej kilka sekund.

mam juz troche poocenianych katalogow, gdy w aktualnym projekcie che aby powjawily

sie te z ocena >5 nic sie nie dzieje, dziala to dopiero przy nowych projektach

a taki chyba nie byl zamiar

wkradła się jakaś usterka, będzie poprawiona

- gdy program wyszukuje podaktegorie ekran skacze jak szalony i podswietla

podkategorie - po pewnej aktualizacji nie bylo tego problemu, teraz po ostatniej

widze ze znowu powrocil

Na chwilę obecną tak musi zostać. Do podświetlania podkategori mamy 2 rożne funkcje, 1 z przeskakiwaniem drugą bez. Okazało się, że podświetlanie bez przeskakiwania czasami na niektórych katalogach wiesza się. To była przyczyna wieszania się programu opisywana we wcześniejszych postach. Funkcja napisana jest zgodnie z dokumantacjią i przykładami podanymi przez Microsoft. Sprawdziliśmy inne programy podświetlające frazy i one również na wybranych katalogach się wieszały. Wygląda to na jakiś bug funkcji API Microsoftu. Była to przyczyna przywrócenia mechanizmu podświetlania z przeskakiwaniem. W kolejnej wersji dodamy możliwość włączenia funkcji bez przeskakiwania, jednak trzeba będzie się liczyć z tym, że program może się zawiesić.

niektore katalogi trafiaja na czarna liste

Katalogi trafiają na czarną liste po zgłoszeniach użytkowników. Przyczyny mogą byc różne, niektóre stosują nofollow, inne mają cyklicznie czyszczoną bazę, inne działją tylko przez kilka dni w miesiącu itd. Może się wydawać, że działają poprawnie jednak tak nie jest.

Jesli sa juz takie parametry katalogow jak pr, wlasna ocena, rodzaj katalogu to niech to sortowanie wg

tych kryteriow jakos dziala... a nie dziala

Katalogi w liście do dodania są posortowane w takiej kolejności w jakiej zostały posortowane przez użytkownika na etapie wyboru katalogów w Menadżerze projektów. Będzie dodana możliwość sortowania katalogów również w trakcie katalogowania.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

-dodawanie/usuwanie katalogu ze wszystkich projektow (bazy)

Istnieje możliwość dodawania listy katalogów do projektu, również sugerowania katalogu na naszej stronie przez co po akceptacji trafi do bazy programu. Na chwilę obecną nie przewidujemy innych możliwości niż to co aktualnie oferuje funkcjonalność programu.

Dla mnie to jest wogole priorytet i podstawowa funkcjonalnosc programu - i dla kilku

innych osób jak widać tez.

Ja nie chce waszej bazy katalogow...znajduje jakis katalog w internecie dodaje w 3 s ,

nie pasuje mi wywalam a nie bede czekal miesicami jak sie pojawi w bazie.

Bodzio, wykazales, ze masz problemy z nauka, to pewne. Moze jak sie powtorzy kilka razy to zrozumiesz, ze "Ty" pisze sie z duzej litery. Tyle slowem wstepu.

Zglaszalem wczesniej powazne uwagi, ktore najzwyczajniej olewales. Pisalem, ze program dziala wolno, to Ty mnie smiales pouczac o cache przegladarki IE.

Piszesz, ze problem z autosubmit'em jest urojony, a tak naprawde nie masz pojecia czy wszedzie to dziala poprawnie czy nie. Pomimo wypelnienia wszystkich pol formularza wielokrotnie autosubmit nie dziala i musze manualnie wysylac.

Koncepcja tego programu jest dobra, tylko wykonanie kuleje w wielu miejscach. Jesli tego nie rozumiesz to Twoj problem. Zwrotu kwoty nie przyjmuje, stac mnie na takie wydatki. Moje uwagi i zdecydowanie na pewno wyjda na dobre uzytkownikom tego programu. Moze w koncu poprawisz bledy z checi udowodnienia, ze jednak potrafisz napisac poprawnie dzialajacy program.

PS. to tylko moje urojenia:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=380286

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=380602

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=380720

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=384122

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=387367

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=394772

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=398829

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=399510

Ostatnio na prawdę pojawił sie problem z filtrowaniem i aktualizacją - wcześniej to działało prawidłowo.

Ja najpierw robiłem tylko otwarte mini, a po wyczerpaniu listy chciałem pobrać same qlWeby. Pobrał bardzo dużo tych katalogów i następnie wszystkie przeniósł na czarną listę :D

Na liście katalogów do zdobienia nadal jest O. Gdy klikam katalog na czarnej liście to mogę do niego dodawać, czyli jest w porządku.

Aktualnie na czarnej liście mam kilkaset katalogów. Jak to teraz odkręcić?

Dla pozostałych moich stron wszystko działa dobrze, tylko boję się już aktualizować.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności