Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam podobny problem. Przygotowałem ręcznie listę lepszych katalogów i zapisałem ją do pliku txt. Po próbie zaimportowania jej otrzymałem taki sam komunikat jak Lesiu o tym że wszystkie katalogi były na czarnej liście...

Czy problem ten będzie rozwiązany w najbliższym czasie?

Lista poważnych błędów jakie zauważyłem u siebie:

- filtracja katalogów działa wyłącznie przy tworzeniu nowego projektu. Późniejsze próby przefiltrowana według jakichkolwiek kryteriów (PR, typ katalogu itp.) nie powodują żadnych zmian.

- brak możliwości zaimportowania z pliku txt, podobnie jak u innych forumowiczów wrzuca wszystko do czarnej listy

- co jakiś czas wyskakuje błąd "access..."

- po dodaniu narzuconej liczby wpisów, nie działa uzupełnianie danych. Pojawia się komunikat !!BRAK DANYCH. (ratunkiem jest wejście i wyjście z projektu). Niby nic poważnego, ale potrafi zirytować.

Pomysł na program świetny, ale problemy (w szczególności dwa pierwsze) nie pozwalają na jego bezstresowe użytkowanie.

Czekam na aktualizację... z niecierpliwością.

Właśnie zaktualizowałam wersję SK i jestem przerażona. Dotychczas nie narzekałam, ale to co dzieje się w tej chwili to koszmar. Czarna lista się konkretnie skrzaczyła i zamiast adresów katalogów są dziwne znaki. Nie został też naprawiony najgorszy błąd poprzedniej wersji - aktualizacja listy katalogów. Ludzie, jak można wypuścić aktualizację, która zawiera więcej błędów niż pierwsza wersja?!

Co w ogóle zostało poprawione w dzisiejszej wersji??

ps. Właśnie jestem po formacie spowodowanym SK.

//edit:

Nadal program się wyłącza m.in. na katalogu linksor.com więc widzę, że moje uwagi w całym temacie zostały zwyczajnie zignorowane.

Właśnie zaktualizowałam wersję SK i jestem przerażona.

Ludzie, jak można wypuścić aktualizację, która zawiera więcej błędów niż pierwsza wersja?!

Co w ogóle zostało poprawione w dzisiejszej wersji??

Nadal program się wyłącza m.in. na katalogu linksor.com więc widzę, że moje uwagi w całym temacie zostały zwyczajnie zignorowane.

W tej sytuacji przyznam, że również jestem przerażony, ponieważ w ostatnim okresie, w tym również dzisiaj nie została udostępniona nowa wersja programu!!!

Zostanie dopiero udostępniona za kilka godzin!!!

ps. Właśnie jestem po formacie spowodowanym SK.

Chętnie się dowiem co dokładnie zawinił program, który 'nie miesza nic w systemie', który w zasadzie jest tylko przeglądarką stron internetowych, że musiałaś formatować system?

Ja o mały włos bym też musiał formatować. Od czwartku boję się uruchamiać program.

Pytanie jak wyżej, co wg Ciebie jest nie tak z programem? Proszę o więcej szczegółów.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Pytanie jak wyżej, co wg Ciebie jest nie tak z programem? Proszę o więcej szczegółów.

Do samego programu nie mam wiele zastrzeżeń. Mam dwie licencje i jedyne, ale w tej sytuacji dyskryminujące program, co mi się nie widzi to lista katalogów. To właśnie przez wirusy rozsyłane przez niektóre katalogi o mało nie skończyło się na formatowaniu dysku.

Dlatego chcę zakupić program albo pod linuxa albo bez list katalogów.

Dzisiaj ściągnęłam najnowszą wersję po formacie.

No to używasz tej samej wersji, której używałaś przed formatem, nie było żadnych aktualizacji.

Ale nie odpowiedziałaś na najważniejsze, twierdzisz że to SK jest przyczyną że musiałaś wykonać reinstalacje systemu.

Możesz wyjaśnić co masz na myśli?

To właśnie przez wirusy rozsyłane przez niektóre katalogi o mało nie skończyło się na formatowaniu dysku.

Dlatego chcę zakupić program albo pod linuxa albo bez list katalogów.

Program bez katalogów dostaniesz za darmo, wystarczy ze ustawisz kryteria dla projektu, których nie będzie spełniał żaden katalog (np. pr>=10), wtedy nie będziesz miał w projekcie żadnych katalogów. Nie musisz korzystać z bazy programu SK.

Tylko co to da? Skąd weźmiesz listę innych katalogów, czy myślisz że tam nie będzie katalogów z wirusem?

Zauważ, że jeśli zgłosisz taki katalog do moderacji to zostanie usunięty z bazy, przez co inni użytkownicy już na niego nie natrafią, i odwrotnie, ktoś zgłosi nam taki katalog i Ty już na niego nie wejdziesz. Korzystając z naszej bazy, korzystasz z bazy z której eliminowane są "złośliwe" katalogi na podstawie zgłoszeń wielu osób. Czy lista z której zamierzasz korzystać też jest tak moderowana?

Zdarzają się zawirusowane katalogi, ale w moim przypadku program antywirusowy znakomicie sobie z nimi radzi.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

No to używasz tej samej wersji, której używałaś przed formatem, nie było żadnych aktualizacji.

Stara wersja nie zawierała błędu z czarną listą, który pokazałam na screenie.

twierdzisz że to SK jest przyczyną że musiałaś wykonać reinstalacje systemu.

Możesz wyjaśnić co masz na myśli?

Odpowiem pytaniem na pytanie. Co ile czasu jest aktualizowana lista katalogów, dzięki czemu możliwe jest wyeliminowanie zawirusowanych katalogów?

Stara wersja nie zawierała błędu z czarną listą, który pokazałam na screenie.

Żadna wersja nie zawiera tego błedu. Jesteś jedyną osobą, u której coś takiego wystąpiło, problem zgłaszany z czarną listą przez innych polega na czym innym. Przyczyną może być chociażby ręczna ingerencja w któryś z plików, chociaż nie twierdzę że to miało miejsce. Jeszcze raz powtarzam, nie było żadnych aktualizacji ale z ciekawości: czy możesz podać jakiej wersji używasz teraz a jakiej używałaś przed rzekomą aktualizacją?

Odpowiem pytaniem na pytanie. Co ile czasu jest aktualizowana lista katalogów, dzięki czemu możliwe jest wyeliminowanie zawirusowanych katalogów?

Lista jest aktualizowana co miesiąc. Pytanie czy masz program antywirusowy, jeśli tak to dlaczego nie zadziałał, może warto zgłosic to producentowi? Kolejne pytanie skąd pewność, że to wina wirusa w katalogu? Możesz napisać szczegółowo objawy? A może po prostu mylisz sie podobnie jak z dzisiejszą aktualizacją, której nie było?

banner_forum1.png

Po raz n-ty pytam sie i pewnie beda sie pytal:

Kiedy bedzie mozliwosc dodawania/usuwania katalogow z calej bazy

(dodawanie z mozliwoscia opisu/oceny)

Jesli nie, dlaczego nie - tylko prosze o konkrety

Co z tego ze sa aktualizacje jak sa one z bledami, nowe fukcjonalnosci z bledami

- powinnismy sie tylko cieszyc ze sa darmowe bo zlamanej zlotowki nie zaplacilbym za

takie aktualizacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności