Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zaktualizowalem, znalazlem link w starym mailu...

Tylko co sie stalo z lista katalogow ?? Mialem w jednym projekcie do sprawdzenia

(dodania) ponad 1000 katalogow teraz jest 500 ;)

Zaraz wracam do starej wersji i prosze mi powiedziec jak mam sobie zaktualizowac program

tak zeby nie ruszal mi mojej listy katalogow ??

Udostępniona została nowa wersja programu, oznaczona numerem 2.200.

Wykonane zmiany:

- rozbudowane listy katalogów o dodatkowe kolumny

- możliwość stosowania synonimów w opisach np. {samochód,auto,pojazd} z czego losowane jest jedno wyrażenie

- usunięto zgłoszone usterki

- wiele innych drobnych modyfikacji

Zaktualizowalem, znalazlem link w starym mailu...

Tylko co sie stalo z lista katalogow ?? Mialem w jednym projekcie do sprawdzenia

(dodania) ponad 1000 katalogow teraz jest 500 ;)

Podczas pierwszego 'przełączenia' do projektu po aktualizacji sprawdzana jest lista katalogów 'do dodania'. Jesli znajdują sie na niej katalogi, które w bazie nowej wersji programu znajdują sie na czarnej liście to są usuwane z listy 'do dodania'. Dodatkowo katalogi na liście 'do dodania' sprawdzane są pod kątem spełniania zdefiniowanych dla projektu kryteriów. Przykładowo zdefiniowałeś tylko katalogi bezpłatne. Załóżmy, że część katalogów była wcześniej bezpłatna a teraz jest płatna. Takie katalogi zostaną automatycznie usunięte z listy "do dodania" jako katalogi niespełniające kryteriów jakie muszą spełniać katalogi w danym projekcie. Jest to wyjaśnienie dlaczego katalogów na liście może ubyć.

To jak nie macie wpływu na katalogi w waszej felernej bazie to po kiego diabła narzucacie ją swoim użytkownikom?

Na katalogi nie mamy wpływu ale mamy wpływ na naszą bazę. Takie katalogi są z niej usuwane. Warto korzystać z naszej bazy po jest moderowana na bazie zgłoszeń wielu użytkowników oraz naszych weryfikacji.

Użytkownik nie musi korzystać z naszej bazy, do projektu może zaimportować własne katalogi z pliku, jednak jak już pisałem wcześniej nie sądzę aby był w stanie zorganizować sobie lepiej moderowaną bazę. Dodam przy okazji, że zdecydowana większość użytkowników programu SK zainteresowana jest korzystaniem z naszej bazy a nie traceniem czasu na szukanie katalogów na własną rękę, zwłaszcza że to nie uchroni nikogo przed ewentualnymi katalogami ze złośliwym kodem. Przy okazji, na bazę kilku tysięcy katalogów w ok. 15 przypadkach program antywirusowy zgłosił podejrzenie wirusa.

Nie podałeś innej propozycji udostępniania i aktualizacji katalogów niż obecne rozwiązanie. Rozumiem, że nie jesteś w stanie wymyślić nic lepszego lepszego a krytyka bez propozycji lepszego rozwiązania to jedyne na co Cie stać.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Podczas pierwszego 'przełączenia' do projektu po aktualizacji sprawdzana jest lista katalogów 'do dodania'. Jesli znajdują sie na niej katalogi, które w bazie nowej wersji programu znajdują sie na czarnej liście to są usuwane z listy 'do dodania'. Dodatkowo katalogi na liście 'do dodania' sprawdzane są pod kątem spełniania zdefiniowanych dla projektu kryteriów. Przykładowo zdefiniowałeś tylko katalogi bezpłatne.

Nic nie definiowalem, mam zawsze wszystkie katalogi jakie moga byc - w jednym projekcie dodalem do 700 katalogow strone

i zostalo ok.1000, po updajcie z 1000 zostalo 500 i wszystkie trafily na czarna liste ?? ekstra...

Sam autor kiedys napisal ze jest ponad 2 000 katalogow, teraz wcyhodzi ze moze 1000.

Mam pytanie do uzykownikow ile macie katalogow w bazie po ostatnim updajcie ??

Druga sprawa zrobilem sobie liste ponad 200 katalogow gdzie mam ntychmiastowy wpis - w jednym projekcie

zostalo do dodania ok 150 po updajcie patrze lista skurczyla sie do 60 - co do licha stalo sie z tymi katalogami ????

Przeciez tam nie bylo wirusow, czlowiek meczy sie ocenia katalogi a potem i tak wszytsko to na marne bo autor ma swoja

liste katalogow...

Dlatego ja nie chce waszej listy, jak mozna zrobic update bez aktualizacji bazy katalogow ?

- możliwość stosowania synonimów w opisach np. {samochód,auto,pojazd} z czego losowane jest jedno wyrażenie

Brak tego powstrzymał mnie ostatnio przed wypróbowaniem programu.

Chyba nadszedł na niego czas. Choć zdecydowanie wolałbym aplikacje przez www.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Co do stosowania synonimów, po wpisaniu w opisie:

{Nauka języków obcych,Kursy językowe,Kursy języków obcych} w szkole

w formularzu pojawia się:

Nauka języków obcych,Kursy językowe,Kursy języków obcych w szkole

Prezentacje wideo zamieszczone na stronie zostały przygotowane dla wcześniejszej wersji i nie ma pokazanej tej opcji.

Czemu na stronie programu nie ma info o aktualnej wersji i zmianach dla każdej aktualizacji?

Nic nie definiowalem, mam zawsze wszystkie katalogi jakie moga byc - w jednym projekcie dodalem do 700 katalogow strone

i zostalo ok.1000, po updajcie z 1000 zostalo 500 i wszystkie trafily na czarna liste ?? ekstra...

Katalogi trafiają na czarną listę z wielu powodów, generalie takie katalogi są nie użyteczne. Zostały automatycznie usunięte z Twojej listy do dodania przez co nie nie tracisz już na nie czasu. Jesli zostałyby na liscie i tak byś nie dodał do niej strony bo są to katalogi niesprawne.

Zrob {jeden|dwa|trzy} i bedziesz wiedziec czy dziala.

Tak, separatorem jest |

Wcześniej podałem błędną informację. Przepraszam.

Prezentacje wideo zamieszczone na stronie zostały przygotowane dla wcześniejszej wersji i nie ma pokazanej tej opcji.

Będzie jeszcze kilka zmian w interfejsie dlatego na razie nie aktualizujemy prezentacji, szczególnie że po zapoznaniu się z obecnymi nikt nie bedzie miał problemów z obsługą SK.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

bodzio, czy jest możliwe aby baza katalogów była częściej aktualizowana? Np. kilka razy w miesiącu?

Jesli zostałyby na liscie i tak byś nie dodał do niej strony bo są to katalogi niesprawne.

A autor ciagle swoje...

Czy auto moglby odpowiadac na wszystkie pytania a nie tylko na te ktore mu pasuje ??????

W poscie zadalem chyba 3 pytania.

A PR dzisiaj sie zmienil (pechowo ;) wiec mozna go sobie wsadzic.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności