Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przeglądarka w programie i ctrl+F12 przestały działać.

Tak, zostało juz poprawione, aktualizacja wraz aktualizacja bazy katalogow pojawi sie po weekendzie

Czy taka funkcjonalność jak dodanie własnych katalogów jest możliwe czy nie.

Istnieje mozliwosc zaiportowania wlasnych katalogow z pliku tekstowego bezpośrednio do utworzonego projektu.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

...tylko do kazdego projektu z osobna musisz importowac katalogi. Nie ma mozliwosci zarzadzania katalogami w tym programie. Masz liste dostarczona przez autora programu i z tej listy mozesz korzystac. A jak uwazasz, ze to niewlasciwe rozwiazanie, to autor Ci powie, ze sie mylisz. W przypadku SK trzeba przywyknac do tego, ze autor aplikacji 'ma zawsze racje'. No i jak cos Ci nie dziala to Twoja wina. A to, ze nadal w liscie sa katalogi z wirusami to wina uzytkownika... oczywiscie! ;)

...tylko do kazdego projektu z osobna musisz importowac katalogi.

Zgadza sie, ale jest to prosta operacja, a wiele osób ma jeden projekt lub kilka.

Nie ma mozliwosci zarzadzania katalogami w tym programie.

Nie wiem co przez to rozumiesz, bo ja uważam odwrotnie, zarządzanie jest znakomite. Mozna filtrować i sortować katalogi na wiele sposobów zarówno na etapie tworzenia projektu jak i procesu katalogowania. Ulepszony został mechanizm wyszukiwania o czym już nie raczysz wspomnieć a byłeś jedyną osobą usilnie i w niewybredny sposób domagającą się tej funkcji.

A to, ze nadal w liscie sa katalogi z wirusami to wina użytkownika

Z programu korzysta wielu użytkowników z czego większość nie ma pojęcia o istnieniu tego forum. Dostajemy wiele emaili ale nikt nie skarżył się na wirusy. O wirusach pisze kilka osób w tym wątku, z czego wszystkie importują własne listy katalogów. Obecnie nie ma pewności, że przyczyną kłopotów niektórych użytkowników nie był katalog zaimporotwany we własnym zakresie lub też katalog znajdujący się na czarnej liście. Nikt nie podał adresu konkretnego katalogu!!!

Tutaj mam prośbę, interesują mnie KONKRETY, jeśli ktoś miał problem z systemem z powodu katalogu z bazy SK, to proszę podać adres tego katalogu.

Wtedy będę mógł sprawdzić czy:

- pod danym adresem znajduje się wirus i jak w danym przypadku działają programy antywirusowe

- czy katalog jest z bazy programu SK, czy jest na czarnej liście, itd.

bodzio, czy jest możliwe aby baza katalogów była częściej aktualizowana? Np. kilka razy w miesiącu?

Tak, mamy taki zamiar, chcemy również rozpowszechnić naszą bazę katalogów znajdującą się pod adresem spis katalogów aby osoby tworzące nowe katalogi zgłaszały swój katalog do naszej listy. Jeśli ktoś chciałby pomóc to zachęcam do zamieszczania linku do naszego spisu na swoich stronach ;)

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Z programu korzysta wielu użytkowników z czego większość nie ma pojęcia o istnieniu tego forum. Dostajemy wiele emaili ale nikt nie skarżył się na wirusy. O wirusach pisze kilka osób w tym wątku, z czego wszystkie importują własne listy katalogów. Obecnie nie ma pewności, że przyczyną kłopotów niektórych użytkowników nie był katalog zaimporotwany we własnym zakresie lub też katalog znajdujący się na czarnej liście. Nikt nie podał adresu konkretnego katalogu!!!

Pierwszy lepszy: www.mini.seo-zaplecze.info

W spisie SK numer ID 1992: www.spiskatalogow.sprytnekatalogowanie.com/index.php?pageNo=47

Podstawowe zarzadzanie jakas lista polega na mozliwosci dodawania lub usuwania wpisow. Tutaj tego nie ma, wiec mozna smialo powiedziec, ze brak w tym programie zarzadzania lista katalogow.

O wirusach pisze kilka osób w tym wątku, z czego wszystkie importują własne listy katalogów

Mnie się nie chce przygotowywać własnej listy, nie korzystam z niej, a wirusy znajduję. Z SK korzysta również 4 moich znajomych, z czego tylko jeden odwiedza czasem to forum, a wszyscy skarżą się na wirusy. Są to osoby, które nie importują własnych list. Jak długo jeszcze będziesz ignorował zgłaszane problemy?

Jak długo jeszcze będziesz ignorował zgłaszane problemy?

Ja nie ignoruje problemów. Zrozum, że w przypadku zgłaszania czegokolwiek muszę mieć jak najwięcej szczegółów. Jeśli padł Ci system i twierdzisz że to wina SK to chcę znać konkretnie jaki katalog był przyczyną, aby móc się temu przyjrzeć i zapobiegać. W Twoim zgłoszeniu brak tej informacji. Jeśli coś nie działa a błąd nie zawsze występuje to interesuje mnie jak najwięcej szczegółów, w tym w jakich okolicznościach występuje błąd abym miał bazę do zdiagnozowania problemu. Jak długo muszę to jeszcze tłumaczyć aby zgłoszenia były konkretne i zawierały jak najwięcej szczegółów i nie ograniczały się do stwierdzenia, że jest błąd?

Podstawowe zarzadzanie jakas lista polega na mozliwosci dodawania lub usuwania wpisow. Tutaj tego nie ma, wiec mozna smialo powiedziec, ze brak w tym programie zarzadzania lista katalogow.

Istnieje możliwość zaimportowania katalogów do projektu i usunięcia z dowolnej listy oraz filtrowania, sortowania i wyszukiwania.

banner_forum1.png

bodzio, wysłałam kilkadziesiąt zgłoszeń (część być może dotyczyła tych samych katalogów) poprzez formularz otwierający się przy przenoszeniu katalogu na czarną listę zaznaczając, że katalog jest zawirusowany. Ile jeszcze chcesz konkretów?

//edit:

Proszę bardzo, kolejny trojan w katalogu https://www.qlname.pl nr 2543 na Waszej liście.

OK, wszystkie zgłoszone katalogi zostały usunięte z bazy programu, która znajduje się w SK, w wersji 2.002

Co mogę więcej zrobić?

---

Hm, jakiego używasz antywirusa? Kaspersky mi nic nie zgłasza.

banner_forum1.png

Tym razem odpowiedz na pytanie Lexy, ale brak ustosunkowania sie do podanego przeze mnie konkretnego przykladu katalogu z bazy SK, ktory zawiera trojana. Bardzo selektywne podejscie do zglaszanych problemow. Po co odpowiadac na zapytania i zgloszenia skoro mozna caly czas udawac, ze program dziala poprawnie i nie zawiera bledow?

PS. odnosnie wyszukiwania to polecam wrzucic katalog do czarnej listy, potem go ponownie wstawic do zielonej listy i sprobowac go odszukac. U mnie nie dziala.

PPS. ja za kazdym razem jak klikam na czarna chorągiewkę to nie chce aby mi sie otwierala dodatkowa zakladka, bo zglosilem kilkadziesiat katalogow, ale wiele z nich nadal widnieje w spisie. Skoro zglaszam katalog, bo jest moderowany, ostatni wpis byl zaakceptowany 6 miesiecy temu, a ten katalog nadal w spisie istnieje, to tylko swiadczy o tym, ze baza katalogow SK jest DO xxxx. Wracajac do problemu... nie chce zeby mi sie pojawiala dodatkowa zakladka i w opcjach mam ją odznaczona. Wystarczy zamknac SK i uruchomic go, a po wcisnieciu czarnej chorągiewki znow pojawia sie zakladka ze strona do zgloszenia katalogu. Otwieram opcje, a tutaj wciaz ta opcja jest odznaczona. Wystarczy, ze klikne OK i teraz juz po wcisnieciu czarnej chorągiewki nic sie nie otwiera. Jednak wystarczy, ze zamkne program i wlacze go od nowa, a problem wraca.

Być może za późno edytowałam post, więc powtarzam - kolejny trojan w katalogu qlname.pl nr 2543 na Waszej liście, który dodany został do bazy w dniu 2007-01-01.

//edit

zmiana linka na nieaktywny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności