Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie wypróbowałem wersję domo. Super narzędzie bardzo ułatwi katalogowanie. Szczególnie przydatne w qlWeb nie trzeba wyszukiwać kategorii. Jedyne co można by jeszcze poprawić to efekt wielokrotnego przewijania strony przy zaznaczaniu nazw kategorii - można dostać oczopląsu.

Ogólnie jest super.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

07.

UŻYTKOWNIK ma prawo do:

- zainstalowania i używania PROGRAMU na jednym stanowisku komputerowym,

- zakupu dodatkowych licencji na użytkowanie PROGRAMU na kolejnych stanowiskach bez konieczności zakupu nowych nośników PROGRAMU,

- informacji o nowych wersjach PROGRAMU i nowych produktach.

08.

UŻYTKOWNIK nie ma prawa:

- udostępniać numeru licencji oraz numerów odblokowujących PROGRAM osobom trzecim,

- wypożyczania, powielania, odstępowania, wynajmowania lub jakiejkolwiek innej formy rozpowszechniania PROGRAMU,

- mofyfikacji, dekompilacji, tłumaczenia lub jakiejkolwiek innej ingerencji w program,

- usuwania bądź zmiany znaków handlowych i informacji o producencie podanych w programie i materiałach towarzyszących.

09.

PROGRAM jest licencjonowany jako pojedynczy produkt. Jego części składowe nie mogą być oddzielane i używane na więcej niż jednym komputerze.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Program ułatwiający katalogowanie, ale dane w nim na temat wartości PR pozostawię bez komentarza. Szkoda że wartość ta nie jest pokazywaa online (tymsamym opcja wyboru do jakich katalogów -z jakim PR, chcemy dodać też jest zbędna w sumie bo te z niby PR4 mają PR0). Czyli jednym słowem można fajnie tym dodawać ale jechać jak leci w ciemno, co się trafi to będzie.

Program ułatwiający katalogowanie, ale dane w nim na temat wartości PR pozostawię bez komentarza. Szkoda że wartość ta nie jest pokazywaa online (tymsamym opcja wyboru do jakich katalogów -z jakim PR, chcemy dodać też jest zbędna w sumie bo te z niby PR4 mają PR0). Czyli jednym słowem można fajnie tym dodawać ale jechać jak leci w ciemno, co się trafi to będzie.

Została udostępniona nowa wersja programu, w której zaktualizowano Page Rank katalogów, w chwili obecnej jest on zgodny z tym pokazywanym przez Google Toolbar.

Naszym zdaniem nie warto sugerować się Page Rankiem. Najlepsze efekty można uzyskać dodając stronę do wszystkich katalogów a nie tylko wybranych ze względu na Page Rank, ponieważ niektórym katalogom PR wzrósł, niektórym spadł. Katalog, który dziś ma wysoki PR jutro może mieć niski, zaś katalog z niskim PR dzisiaj może mieć wysoki jutro, tak więc najlepiej nie pomijać żadnego w katalogowaniu.

W kolejnych wersjach zostanie jednak dodane sprawdzanie PR online.

W nowej wersji dodano również:

- możliwość filtrowania katalogów ze względu na skrypt, na bazie którego powstały,

- w opisie projektu dodano checkbox "Pomiń opis przy automatycznej zmianie opisów", jeśli będzie zaznaczony dany opis będzie pomijany przy zmianie opisów po kolei lub losowo.

Jest to użyteczne w sytuacji gdy dodajemy stronę do katalogów, które w opisie strony wymagają linków (np. katalogi opisowe).

Możemy wtedy utworzyć sobie w programie opis strony z linkami przygotowany na potrzeby takiego katalogu. Aby opis ten nie był brany przy automatycznej zmianie opisów i nieopacznie nie został dodany do katalogu nie obsługującego linków w opisie strony można zaznaczyć wspomniany checkbox. Gdy natrafimy na katalog wymagający linków w opisie możemy ręcznie zmienić na przygotowany wcześniej opis, wybierając go z listy rozwijanej nad przeglądarką.

Opisy z zaznaczonym checkboxem oznaczone są ikonką czerwonego dymka, z niezaznaczonym checkboxem maja ikonkę białego dymka.

Coś chyba nie tak z aktualizacją.

Program piszę że jest dostępna wersja 1.510, ściągam ją i potem nie ważne czy odinstaluje stara wersję, czy po prostu nadpisze pliki, i tak program uparcie twierdzi, że jest to wersja 1.508.

Co z tym zrobić?

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

To ile jest niby tych nowych wersii ja kupiłem ze 3dni temu ten program i mam wersję 1.506 :D Szybko dochodza te aktualizacje :D

Edit; Ale nie ma lipy jest postęp ściągnołem aktualizację i jest 1.508 zawsze do przodu.

Tylko może lepiej było nie aktualizować bo teraz mam wszystkich katalogów 900 parę to jak odrzucę te z linkami zwrotnymi i płatne to mi zostaje 740. Chyba było tego znacznie więcej no ale może wyrzucone te co nie działały.

Teraz delikatnie trzeba zmodyfikować pierwszy post:

"Sprytne Katalogowanie zawiera bazę 3000 ręcznie wyselekcjonowanych katalogów."

To ile jest niby tych nowych wersii ja kupiłem ze 3dni temu ten program i mam wersję 1.506 :blink: Szybko dochodza te aktualizacje ;)

Edit; Ale nie ma lipy jest postęp ściągnołem aktualizację i jest 1.508 zawsze do przodu.

Staramy się szybko reagować na uwagi użytkowników wzbogacając program o nowe funkcje.

Tylko może lepiej było nie aktualizować bo teraz mam wszystkich katalogów 900 parę to jak odrzucę te z linkami zwrotnymi i płatne to mi zostaje 740. Chyba było tego znacznie więcej no ale może wyrzucone te co nie działały.

Teraz delikatnie trzeba zmodyfikować pierwszy post:

"Sprytne Katalogowanie zawiera bazę 3000 ręcznie wyselekcjonowanych katalogów."

Katalogów nie ubyło, w dalszym ciągu jest ponad 3000.

Wersja 1.510 jest już możliwa do ściągnięcia przez przycisk sprawdzający aktualizacje.

nie ma aktywnych może zostało z 1500 max, sam usunąłem koło 30 moich, a w pozostałych wyłączyłem możliwość dodania czegokolwiek - powód na raz potrafi być 20 dodawarek i zjadają ponad 3GB transferu dziennie

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności