Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Cockney, bo niektore katalogi sa modyfikowane i zabezpieczane przed automatami. Tutaj akurat nie widze winy po stronie autora SK, za to wciaz mozna zaobserwowac we wczesniejszych postach, ze bodzio ma nastepujace podejscie "jak nie dziala Tobie SK to znaczy, ze jestes kretynem lub promujesz konkurencyjny skrypt". Odpowiada na wygodne pytania, te niewygodne pomija i obstaje przy swoim, ze SK dziala znakomicie, posiada rewelacyjna liste katalogow i nikt nie powinien miec potrzeby importowania swojej listy. A co do wirusow, to po pierwsze lista katalogow powinna byc uaktualniana znacznie czesciej. Po drugie zas program powinien dzialac na silniku dowolnej przegladarki internetowej i nie byloby takich problemow.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
W niektórych katalogach nie wypełnia pól z adresem www i e-mailem- np w

Obsluga pierwszego katalogu zostanie dodana w kolejnej aktualizacji, pod drugim adresem nie znalazłem katalogu.

Takie przypadki proszę zgłaszać do moderacji poprzez mechanizm programu SK, wybierając powód moderacji 'inny' a w uwagach podając jakie pola nie są automatycznie wypełniane. W zdecydowanej większości obsługa takich katalogów zostanie dodana w kolejnej aktualizacji programu.

program powinien dzialac na silniku dowolnej przegladarki internetowej i nie byloby takich problemow

Wchodząc na zawirusowane katalogi Firefoksem również dojdzie do infekcji. Korzystając z internetu trzeba mieć po prostu dobry program antywirusowy, bo złośliwy kod może znajdować sie na dowolnej stronie.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Witam,

Bardzo zainteresował mnie ten program - ściągnąłem więc wersje DEMO i troszeczkę się pobawiłem.

Naczytałem się w tym wątku o wielu błędach, ale podszedłem do programu bez uprzedzeń. Założyłem nowy projekt, wypełniłem opis, wciskam Zamknij i wyskakuje mi, że nie ma określonych kategorii (bo włączyło mi się okienko wyboru katalogów). Wybrałem katalogi, kategorie i zaczynam dodawać stronę. Nie wiem dlaczego opisy się nie uzupełniają - okazało się, że w projekcie nie ma mojego opisu - znikł. Wpisałem jeszcze raz.

Dalej nie było źle, ale z 20% wybranych katalogów nie działało. Np. jeden z nich przekierował mnie na stronę czasopisma dla kobiet :rolleyes:.

Także trochę zwątpiłem.

Teraz moje zdanie na temat tego dlaczego autorom tak bardzo zależy na moderacji bary danych... Według mnie, jako że sami zajmujecie się pozycjonowaniem chcecie, żeby użytkownicy programu tworzyli dla Was bazę katalogów. Takie dwie pieczenie na jednym ogniu. Takie rozwiązanie z moderacją może by było lepsze gdyby aktualizacja była naprawdę częsta. W ogóle to zadbajcie o informacje na stronie internetowej - brak tam czegokolwiek o wersji programu, historii jego rozwoju i aktualności bazy. Właściwie strona wydaje się martwa.

Chyba brakuje Wam konkurencji... ale czy długo?

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Teraz moje zdanie na temat tego dlaczego autorom tak bardzo zależy na moderacji bary danych... Według mnie, jako że sami zajmujecie się pozycjonowaniem chcecie, żeby użytkownicy programu tworzyli dla Was bazę katalogów. Takie dwie pieczenie na jednym ogniu.

W wersji demo jest kilka katalogow niedzialajacych, jesli chodzi o pelna jest znacznie lepiej. Jak pewnie wiesz 2 krotnie zapytalem czy jest gdzies lepsza baza katalogow. Nikt nie wskazal lepszej bazy. Nie oznacza to ze nasza baza jest idealna, zdarzaja sie katalogi niesprawne ale na bieżąco je usuwamy.

Sami dodajemy katalogi do bazy, zglaszaja nam je rowniez wlasciciele katalogow. W programie istnieje latwa mozliwosc zglaszania katalogow do moderacji, na podstawie czego usuwamy katalogi niedziałające. Sami rowniez przegladamy liste.

Swego czasu na forum uzytkownicy konkurencyjnego skryptu w waskiej grupie przygotowali sobie wlasna baze bo ta dostarczona ze skryptem byla bezuzyteczna. wiecej tu https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=44824

Zobacz co jest napisane w tytule tamtego wątku: Razem = lepszy efekt i mniej roboty

Zgadzam sie z tym i w wlasnie po to stworzylismy mozliwosc zglaszania katalgow do bazy przez uzytkownikow jak i mozliwosc zglaszania katalogow do moderacji. Jesli jedna osoba natknie sie na niedziałający katalog zglasza go do moderacji, katalog jest usuwany i po aktualizacji znika z list u pozostalych uzytkownikow. Po co inni maja tracić czas? Korzysci odczuwaja wszyscy.

Jesli ktos zna godny polecenia katalog moze go nam zglosic (poprzez formularz) i skorzystaja z niego rownież pozostali uzytkownicy SK. Po co kazdy z osobna ma tracic czas przygotowujac liste katalogow we wlasnym zakresie, potykac sie o te same niedzialajace czy zawirusowane katalogi?

Niestety jest bardzo waska grupa uzytkownikow bardzo aktywna w tym watku, ktorzy wyznaja zasade ze przeciez jest to dzielenie sie katalogami z konkurencja a oni nie chca tego robic. To jest mylne, bo szanse ze uzytkownicy kataloguja na te same frazy nie sa duze, a my i tak predzej czy pozniej dany katalog dodamy do swojej bazy.

Wiec po co tracic czas na tworzenie wlasnych list? Istnieje jednak mozliwosc zaimporotwania wlasnej listy do kazdego projektu z osobna.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

A czy moglibyście zamieszczać na stronie informacje o tym jaka jest najnowsza dostępna wersja i jakąś historię zmian, żeby można sobie zobaczyć w jakim kierunku zmierzają prace? I może jakieś informacje o ostatnim update bazy?

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Jesli jedna osoba natknie sie na niedziałający katalog zglasza go do moderacji, katalog jest usuwany i po aktualizacji znika z list u pozostalych uzytkownikow.

Super, wszystko świetnie, idea słuszna, tylko ten jeden mały fragment "po aktualizacji". Jeśli aktualizacja jest robiona raz na miesiąc to wszystko bierze w łeb, bo niedziałający czy zawirusowany katalog będzie przez miesiąc do kolejnej aktualizacji straszył ludzi. Dlatego proszę o częstszą aktualizację bazy katalogów (np. raz na tydzień).

"We could change the world if god give us the source code."

no.name, ani ja ani nikt inny nie jest w stanie zapewnić że jakaś strona w internecie, której nie jest właścicielem będzie bez błędów.

A mimo tego wcześniej zapewniałeś, że katalogi w bazie tuż po ostatniej aktualizacji nie zawierają wirusów.

czy jest jakiś program lub strona w internecie mająca bazę lepszej jakości (z możliwością filtrowania wg. wielu krytetriów) od programu SK? Jeśli tak to gdzie?

Sorry, ale Ty nas naprawdę traktujesz jak idiotów. Po cholerę pytasz o konkurencyjne programy? Rozmawiamy o SK!

Wiec po co tracic czas na tworzenie wlasnych list?

Żeby w końcu mieć porządną listę, skoro autorzy programu nie potrafią tego zagwarantować.

Co z waszym PP?

Od strony technicznej wszystko jest gotowe.

Zastanawiamy sie czy na wzor Allegro podpisywać umowę z partnerem, oraz przed wypłatą prosić partnera o przesłanie rachunku/faktury czy tez jak wiele innych programów nic nie podpisywać i wyplacać prowizje bez żadnych dokumentów. Pierwsze rozwiązanie jest troche bardziej kłopotliwe ale wszytko jest udokumentowane i gwarantuje brak kłopotów w przyszlości ze skarbówką.

Póki co wszystko przemawia za pierwszą opcją, program partnerski ruszy w ciągu 2 tygodni

Co masz do powiedzenia na temat podświetlania?

W analizie.

No i tak powinny wyglądać twoje odpowiedzi. Bez strachu, przed niewygodnymi pytaniami. Więcej tak zyskasz, stracić nie stracisz. Czekam na PP. Mimo wszystko czekam na nie wieszający się program.

Nikt ci nie odpowiedział na pytanie o listę katalogów:

Fakt... Jest dość dobra jak na bazę ogólnodostępną. Musicie znaleźć sposób na katalogi nie dodające, bo tych większość użytkowników wam nie zgłosi, a ja nie będę maltretował swoich skryptów to budowania wam bazy (sorry :). Osobiście katalogi wolę szukać w google i to takie które wyskakują na moje słowa kluczowe. A tych kilkadziesiąt mocnych ogólnotematycznych i tak zawsze mam pod ręką.

Ale tak, masz rację dzięki dodaniu funkcji masowej moderacji uzyskaliście dobre narzędzie do budowania dobrej bazy katalogów.

- czy wieszanie menadzera zostalo juz wyeliminowane ?

- Kiedy bedzie mozna dodawac wlasne katalogi do calej bazy wraz z ocena ?

(powinna to byc podstawowa funkcja programu a poki co nie jest -

a argument o tym ze razem lepiej zmoderujemy baze mozecie wciskac komus innemu nie

nam)

Poza tym to nie jest wasza baza katalogow tylko katalogiseo.info - a jak widac moderacja tez sie specjalnie nie zajmujecie (wirusy trojany)

Moderacja zajmuja sie klienci - sprytne pojscie na latwizne:)

- ja nie chce zeby mi za kazdym razem program pytal czy aktualizowac baze katalogow -

mimo odznaczonej opcji automatycznych aktualizacji program pyta sie prawie zawsze -

- po jakiego jest jasnoniebieska "flaga" to wogole nie dziala - chyba ze ja nie umiem sie tym obslugiwac ??

- przydalaby sie opcja aktualizacji programu bez aktualizacji bazy katalogow

Jesli to sa zbyt trudne rzeczy w takim razie czekam na konkurencje - moze zrobi porzadny soft.

Ze swojej strony moge sluzyc zmoderowana baza katalogow - posegregowane w kategorie, platne,

dodajace od razu wpis - aktualne bo przy ponad 20 projektach przejechalem juz kilka razy baze

Jestem w stanie zaplacic wiecej niz za SK byle to dzialalo i bylo komfigurowalne.

Jesli chodzi o mnie to mi sie program nie wiesza, menedzer tez nie.

Jesli chodzi o baze to niejest najgorsza, osobiscie wole dostawac nowa baze katalogow podczas aktualizacji niz marnowac czas na tworzenie wlasnych pliczkow i szukania katalogow w sieci.

Przydalo bys sie jakies klonowanie opisow, zeby nie trzebabylo tworzyc kolejnego od podstaw tylko sklonowac i zmodyfikowac isntiejacy.

Jedna ważna umiejętność programu byłaby bardzo SI. Nie rozróżnia on czystego tekstu od tekstu w mikserze {|||}, w związku z czym możliwość ustawienia zróżnicowanego w synonimy opisu jest ograniczona do 800 znaków i moim zdaniem za mała- nie mieszczę się :-((

Stworzyłem sobie opis złożony z 2500 znaków, gdzie część stałą stanowi może z 10 wyrazów, reszta to synonimy- niestety nie mogę go przekopiować z notatnika, bo obcina w 1/3. Podobnie w tytule strony. Zniesienie tego zabezpieczenia dałoby możliwość wypełnienia ogromnej ilości katalogów jednym projektem (za każdym razem praktycznie unikalnym ;-)), bez konieczności zmieniania go co chwila.

EDIT- w zasadzie DWIE umiejętności- podwójne "synonimowanie"- coś takiego {jest {najlepszy|super|extra}|jest {najlepszym|świetnym|zarąbistym} wyjściem|to {strzał w 10|świetny pomysł|najlepsze rozwiązanie}}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności