Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o baze to niejest najgorsza,

Ja z powody podklejanych różnych badziewi a utrudniających zrezygnowałem całkowicie z użytkowania Sprytnego Kat.

Potwierdzanie antywirusowi co chwilke czegos zabiera wiecej czasu jak jest korzyści.

Nie wiem jak u innych ale ostatnio co któryś katalog poprostu już nie istnieje

Powróciłem do addera chciaż jest gorszy (co do katalogó) bo ilość i jakość zdobytych linków jest strasznie kiepska.

Myśle że tylko czasowo.

Narazie wolę pisać arty, co naprawdę ma jeszcze znaczenie

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A może by tak napisać wtyczkę do Firefox'a która ma podobne możliwości jak SK? Ja osobiście korzystam teraz z FF i wtyczki do autouzupełniania formularzy co opisałem tutaj. Korzystam też z wtyczki NoScript, która zabezpiecza mnie przed różnymi niespodziankami na stronach, do tego oczywiście w tle pracują sobie firewall i antywirus.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Z ciekawosci gdyz wiele sie tutaj o tym pisze zakupilem SK i po krotkim testowaniu moge powiedziec tylko tyle ze tak jak napisal barblask SK to reczne katalogowanie z baza katalogow. I teraz tak... reczne lecz automatycznie uzupelniane co skraca czas dodawania gdzies o 30 sekund ... niewiele ale zawsze.... co do bazy to przyznam ze trafilem na kilka stron ktore albo sa zawirusowane albo najnormalniej jakis szmelc gdyz po probie jego otworzenia dziesiatki podstron reklam itp probuje sie otworzyc w IE ktorego nigdy nie uzywam :lol:

Podsumowujac... spodziewalem sie czegos lepszego gdyz baze takich katalogow mozna latwo samemu w necie znalesc nie potrzeba do tego programu. Plus tylko taki iz jest samouzupelnianie ale i bez tego mozna sie obejsc...

100 zl to niewiele ale za to niewiele niewiele sie dostaje...

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Ciekawe, co robi bodzio....

Pracuje nad kolejną wersją, która wkrótce będzie dostępna.

SK. jest lepszy od addera, ale czy wygodniejsze? Addera konfigurujesz raz do strony (notabene podobnie jak SK) i puszczasz w ruch. W SK ręcznie dodajesz.

Addera i Sprytne Katalogowanie łączy tylko to, że oba narzędzia służą do dodawania stron do katalogów. Reszta to same różnice. Adder jest automatem a Sprytne Katalogowanie półautomatem.

Nigdy nie powstanie automat potrafiący dodać stronę do wszystkich możliwych katalogów zwłaszcza, że w ostatnim czasie moderowane katalogi stosują różne sposoby aby zabezpieczyć się przed automatami (autorskie skrypty, niestandardowe modyfikacje skryptów itd.) Wynika to m.in. z faktu, że użytkownicy automatów "niestarannymi" opisami stron zaśmiecali katalog, przez co moderator miał tysiące wpisów do przejrzenia z czego większość nadawała się tylko do usunięcia. Nic dziwnego, że najprostszym i najskuteczniejszym sposobem zabezpieczenia się przed takimi wpisami było zabezpieczenie katalogu przed automatami. Automaty dodają głównie do katalogów niemoderowanych, najczęściej zaśmieconych.

Pozostało tylko dodawanie ręczne do takich wartościowych i zabezpieczonych katalogów a jest czynność żmudna i pracochłonna.

Dlatego powstał program Sprytne Katalogowanie, który jest półautomatem. Sprytne Katalogowanie maksymalnie automatyzuje katalogowanie ręczne: wypełnia pola formularza, miesza opisy, podświetla właściwe kategorie, przechowuje listy katalogów gdzie stronę dodano a gdzie nie itd.

Sprytne Katalogowanie doskonale nadaje się do katalogowania strony docelowej, która ma być pozycjonowana. Można dodać ją do katalogów do których konkurencja stosująca pełny automat nigdy nie dotrze. SK można również zastosować do zaplecza "wyższego poziomu", które ma szansę przejść moderację w katalogach moderowanych.

Zaletą SK jest wysoka skuteczność jednak należy na to poświęcić nieco czasu (i to jest wada) bo jest to półautomat (jednak znacząco mniej niż katalogując w pełni ręcznie przy użyciu schowka i "exelka")

Natomiast automat dobrze sprawdzi się przy zapleczu niższej jakości doda link do nie moderowanych katalogów. Można przyjąć założenie "że zawsze gdzieś tam doda".

Zaletą automatu jest wygoda (sam dodaje do katalogów) a wadą niska skuteczność (opisana zresztą przez Adama Krywko na blogu https://www.adam.krywko.pl/testy-addera-wyniki2)

Nie ma się co czarować, samo nic dobrze się nie zrobi.

SK to reczne katalogowanie z baza katalogow. ... reczne lecz automatycznie uzupelniane [...] spodziewalem sie czegos lepszego gdyz baze takich katalogow mozna latwo samemu w necie znalesc [...] 100 zl to niewiele ale za to niewiele niewiele sie dostaje...

Opisałem wyżej jak działa program, myślę że za nie wiele dostaje się wiele (chyba że ktoś woli szukać katalogów w internecie, używać schowka, mieszać ręcznie opisy, szukać kategorii na całej stronie i odznaczać w exelku gdzie dodał już stronę).

Jeśli masz pomysł jaką funkcję jeszcze dołożyć do półautomatu, która jeszcze bardziej zautomatyzuje katalogowanie bez obniżania skuteczności, chętnie ja poznam aby program SK za niewiele dawał jeszcze więcej.

Potwierdzanie antywirusowi co chwilke czegos zabiera wiecej czasu jak jest korzyści.

Najprawdopodobniej Twój wpis dotyczy jakiej starej wersji SK. Od ostatniej aktualizacji do dziś zgłoszono 4 katalogi jako zawirusowane. Zostały sprawdzone Kasperskym i Avastem i żaden z programów nie znalazł wirusa. Katalogi profilaktycznie zostały usunięte z bazy, ponieważ były niemoderowanie i mocno zaśmiecone więc ich wartość była znikoma. Piszę jednak o tym, bo to oznacza, że zawirusowane katalogi nie stanowią już problemu.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Pracuje nad kolejną wersją, która wkrótce będzie dostępna.

Super- mam nadzieję, że uwzględnisz w niej to:

Jedna ważna umiejętność programu byłaby bardzo SI. Nie rozróżnia on czystego tekstu od tekstu w mikserze {|||}, w związku z czym możliwość ustawienia zróżnicowanego w synonimy opisu jest ograniczona do 800 znaków i moim zdaniem za mała- nie mieszczę się :-((
Stworzyłem sobie opis złożony z 2500 znaków, gdzie część stałą stanowi może z 10 wyrazów, reszta to synonimy- niestety nie mogę go przekopiować z notatnika, bo obcina w 1/3. Podobnie w tytule strony. Zniesienie tego zabezpieczenia dałoby możliwość wypełnienia ogromnej ilości katalogów jednym projektem (za każdym razem praktycznie unikalnym;-)), bez konieczności zmieniania go co chwila.

EDIT- w zasadzie DWIE umiejętności- podwójne "synonimowanie"- coś takiego {jest {najlepszy|super|extra}|jest {najlepszym|świetnym|zarąbistym} wyjściem|to {strzał w 10|świetny pomysł|najlepsze rozwiązanie}}

oraz to

Przydałoby się zrobić coś z https:// - niektóre katalogi wymagają, inne nie pozwalają na dodanie z https://, więc na dobrą sprawę nie wiadomo, jak wpisywać w menadżerze, żeby potem nie trzeba było poprawiać ręcznie

Super- mam nadzieję, że uwzględnisz w niej to:

Przydałoby się zrobić coś z https:// - niektóre katalogi wymagają, inne nie pozwalają na dodanie z https://, więc na dobrą sprawę nie wiadomo, jak wpisywać w menadżerze, żeby potem nie trzeba było poprawiać ręcznie

Większość katalogów wymaga https: dlatego SK domyślnie je dodaje, jednak wyjątki się zdarzają.

Cockney masz pomysł jak to rozwiązać?

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Co do https:// to ciężko będzie.

Co do rozróżniania {||}... to już jest problem, zarówno w schowku, jak i w obliczaniu długości wpisu. Przy pisaniu nowego tekstu ciężko wyczuć jak jest długi. Co do schowka to wiadomo... niech pobiera odpowiednio wylosowany tekst.

Co do długości (i jednocześnie sprawdzi, czy tagi są pozamykane) proponuję taką opcję:

Przy pisaniu tekstu do konfiguracji, klikamy przycisk i generuje nam się w okienku niżej (wyżej/z boku...) tekst plus pokazuje nam ilość znaków.

BTW. Nie wiem od której wersji, ale pobrałem ostatnią wersję i już mi nie wiesza kompa, gratulacje.

Co do rozróżniania {||}... to już jest problem, zarówno w schowku, jak i w obliczaniu długości wpisu. Przy pisaniu nowego tekstu ciężko wyczuć jak jest długi. Co do schowka to wiadomo... niech pobiera odpowiednio wylosowany tekst.

Można by to zrobić tak aby program podawał długość dla najdłuższego tekstu jaki da się wygenerować, i tą wartość podawał jako długość tekstu. A jak się komuś nudzi, to można dodać jeszcze wyliczanie minimalnej i średniej długości tekstu :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

A ja bym proponował zrobić SP czyli Sprytne Presselowanie;) Coś identycznego jak SK, czyli półautomat, któremu podawało by się kilkadziesiąt artów i by je miksował za pomocą {|}. Stworzyć dobrą bazę preceli i kolejne stówki na pewno będą wpadały. Ja chętnie bym się czymś takim pobawił, bo dodawarka opisana na forum nie przemawia do mnie tak samo jak adder. Pomyśl Bodzio nad tym, póki jest ruch w precelowym biznesie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności