Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Najlepsze jest to ,że autor skryptu na allegro cały czas wystawia nowe aukcje z SK, a tu milczy jak grób :D

Wystawia na allegro, pozycjonuje sie...nie odpowiada na maile, nie odpisuje na forum

(pewnie nie ma czasu , no ale jak sie ma czas na te pierwsze 2 czynnosci)

Jak ktos chce kupic i nie liczyc na jakikolwiek support to smialo - a najlepiej niech kupi poprzez allegro

i wystawi jakis "bardzo obiektywny" komentarz

No nic ja, czekam na konkurencje bo z tego to nic juz chyba nie bedzie - chyba ze autor sie obudzi.

Mialem nie podbijac tematu, no ale trudno, mzoe stworzy sie jakas ciekawa alternatywa dla tego

programiku i dorzuci to o czym tu ludzie pisza od miesiecy - ja juz jestem chetny :o

Zainstalowałem niedawno demo SK i muszę powiedzieć, że jestem rozczarowany

- kilka razy zdarzyło się, że nie zapisało nowego projektu

- automatyczne dodawanie do autorskich katalogów to bujda - mimo bardzo dokładnego wyboru kategorii i dopisania własnych program nie potrafił prawidłowo wybrać ich w katalogu

- podświetlanie kategorii może i fajne, ale skakanie obrazu podczas zaznaczania może doprowadzić do szału

było jeszcze kilka niedociągnięć, ale że demo testowałem z miesiąc temu to nie pamiętam dokładnie

ogólnie demo nie zrobiło na mnie wrażenia, bo program poza automatycznym wypełnianiem formularzy nie oferuje wiele więcej

alternatywą jest natomiast wtyczka do FF "AutoFill Forms" - brak jej może kilku opcji SK, ale znacznie przyspiesza katalogowanie i jest za darmo, oraz posiada możliwość dodania kilku opisów, które można sobie potem wybierać

na początek trzeba poświęcić trochę czasu na prawidłowe skonfigurowanie, bo niektórzy bardzo dziwnie nazywają pola formularzy :D ale potem wystarczy tylko kopiować profil i zmieniać opisy.

Reasumując: SK oferuje niewiele więcej* a kosztuje zdecydowanie za dużo w porównaniu do AFF

* cały czas odnoszę się do wersji demo

jednak po demówce nie mam ochoty zakupić pełnej wersji, nawet jeśli autor zapewnia, że teraz działa dużo lepiej

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

brak wielu ciekawych katalogów

Katalogi można zgłaszać na stronie spis katalogów

Wszystkie zgłoszenia są moderowane a wartościowe katalogi bedą dodane do spisu jak i do bazy programu

Kiedy będziemy mogli spodziewwać się aktualizacji ?

Wkrótce się pojawi, zostanie zakutalizowana również baza katalogów.

Wystawia na allegro, pozycjonuje sie...nie odpowiada na maile, nie odpisuje na forum

Jak ktos chce kupic i nie liczyc na jakikolwiek support to smialo - a najlepiej niech kupi poprzez allegro

i wystawi jakis "bardzo obiektywny" komentarz

No nic ja, czekam na konkurencje bo z tego to nic juz chyba nie bedzie - chyba ze autor sie obudzi.

Suport jest, odpowiadamy na wszystkie emaile, moja odpowiedz na forum byla niedawno i ustosunkowalem sie do wszystkich wątpliwości.

Problem polega tylko na tym, że bkartola nie satysfakcjonuje odpowiedz, ktorej na jego pytanie udzielalem wielokrotnie. Domaga sie pewnej funkcjonalnosci, podczas gdy wielokrotnie pisalem że nasz plan rozwoju tego programu jest inny.

Wszystkie nasze komentarze na allegro są zgodne z prawdą.

- automatyczne dodawanie do autorskich katalogów to bujda - mimo bardzo dokładnego wyboru kategorii i dopisania własnych program nie potrafił prawidłowo wybrać ich w katalogu

Nie rozumiem o co Ci chodzi, podaj więcej szczegółów w tym konkretne katalogi a przeanalizuje temat i udzielę szczegółowej odpowiedzi.

- kilka razy zdarzyło się, że nie zapisało nowego projektu

Jest taka drobnostka, w określonej sytuacji projekt się nie zapisywał. Problem został już rozwiązany, usterki nie będzie w kolejnej wersji programu.

podświetlanie kategorii może i fajne, ale skakanie obrazu podczas zaznaczania może doprowadzić do szału

było jeszcze kilka niedociągnięć, ale że demo testowałem z miesiąc temu to nie pamiętam dokładnie

Wcześniej już o tym pisałem, sposób na podświetlanie bez przeskakiwania w określonych katalogach czasami zawieszał program. Podobnie zawieszały się inne programy podświetlające tekst, wygląda na to jakby problem leżał po stronie API Windows.

alternatywą jest natomiast wtyczka do FF "AutoFill Forms" - brak jej może kilku opcji SK, ale znacznie przyspiesza katalogowanie i jest za darmo

No właśnie brak kilku opcji i to tych ważnych: AutoFill nie miesza opisów, nie podświetla kategorii więc trzeba ich samemu szukac na całej stronie, nie ma żadnych list więc nie wiadomo gdzie strona została dodana itd. Osobiście cieszę się, że są takie darmowe narzędzia bo jeśli dla kogoś 99zł to dużo to ma zawsze darmową alternatywę.

na początek trzeba poświęcić trochę czasu na prawidłowe skonfigurowanie

Jak ktoś ma czas i chęci się bawić to czemu nie.

Ja czekam na konkurencje...

Pavvel wskazał AutoFill Forms, jest to jakaś alternatywa, na pewno można tworzyć w pełni własną bazę katalogów więc być może to jest rozwiązanie, które będzie Cię w końcu satysfakcjonować.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Suport jest, odpowiadamy na wszystkie emaile, moja odpowiedz na forum byla niedawno i ustosunkowalem sie do wszystkich wątpliwości.

Kłamstwo, na tym forum jest pełno moich pytań bez odpowiedzi (a nie pytam ciągle o to samo) , na maila też nie dostałem odpowiedzi.

Jakbys bodzio_ zauwazyl o bazie katalogow nie pisze tylko ja.

Nie rozumiem o co Ci chodzi, podaj więcej szczegółów w tym konkretne katalogi a przeanalizuje temat i udzielę szczegółowej odpowiedzi.

w tej chwili już nie pamiętam, w przyszłym tyg. jeszcze raz wrzucę SK i wtedy dokładnie napiszę Ci w czym rzecz i które katalogi

po krótce - program oferuje wybieranie kategorii nawet w autorkich skryptach, gdzie kategorie są rozwijalne itp., podczas testowania wersji demo program nie potrafił tego zrobić

No właśnie brak kilku opcji i to tych ważnych: AutoFill nie miesza opisów

gdybyś był łaskaw zacytować cały akapit z mojej wypowiedzi to napisałem tam, że można dodawać różne opisy do profilu, bez limitu długości. wybiera się je z okienka w czasie wypełniania. Fakt faktem, nie jest to losowanie, ale ja różnicy specjalnej nie widzę

Osobiście cieszę się, że są takie darmowe narzędzia bo jeśli dla kogoś 99zł to dużo to ma zawsze darmową alternatywę.

99 PLN to faktycznie dużo, za kilka drobnych ulepszeń w stosunku do darmowej alternatywy

mniej więcej trzeba poświęcić 2 x więcej czasu, niż na założenie projektu w SK, z tym, że w AFF zakładanie kolejnego profilu odbywa się przez kopiowanie poprzedniego i podmianę opisów i tytułów, więc pewnie globalnie wyjdzie lepiej niż SK

chyba, że SK ma też mozliwość kopiowania, jeśli nie zauważyłem to przepraszam

Powinniście się zastanowić nad wypuszczeniem nowego dema, które nie zawiera niedociągnięć "wieku dziecięcego"

gdyby program działał w 100% tak jak powinien, byłby wart swojej ceny, a być może nawet więcej - jak na razie jednak jest słabo - z punktu widzenia użytkownika obecnej wersji demo

Pozdrawiam

bodzio_, a wez napisz przy ktorej wersji programu zamierzacie wprowadzic mozliwosc pelnej modyfikacji bazy katalogow w programie? Baza w programie nie jest az taka zla, ale trzeba troche czasu zeby ja przefiltrowac recznie, a mam kilkadziesiat katalogow ktore np nie chcialbym wprowadzac do ogolnej bazy.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Kłamstwo, na tym forum jest pełno moich pytań bez odpowiedzi (a nie pytam ciągle o to samo) , na maila też nie dostałem odpowiedzi.

Pełno jest pytań, dotyczą one jednak tylko bazy a na ten temat odpowiadałem wielokrotnie. Email, a właściwie kilku wyrazowy anonim był kolejnym pytaniem o....... to samo czyli o bazę, a na to pytanie odpowiadałem Ci wielokrotnie choćby forum. Po prostu nie przyjmujesz do wiadomości moich odpowiedzi.

Każdy produkt ma wytyczoną przez autorów "drogę rozwoju" i związane z tym takie a nie inne funkcjonalności. Zawsze znajdzie się wąska grupa, która będzie mieć inne zdanie. Przykładowo jeden SWL jest rotacyjny inny ma linki stale, każdy ma jakiś algorytm wg. którego naliczane są punkty. Zawsze znajdzie się ktoś komu nie bedzie podobać się np. algorytm naliczania punktów ale taki własnie wymyślili autorzy i najważniejsze aby ogół był zadowolony.

W przypadku SK dla ogólu użytkowników jako lepszą uważam koncepcję bazy katalogów, którą opisałem we wcześniejszych postach. Ale jest też mała furtka dla tych, którzy chcą imporotwać swoje katalogi, mogą je zaimportować do projektu.

w tej chwili już nie pamiętam, w przyszłym tyg. jeszcze raz wrzucę SK i wtedy dokładnie napiszę Ci w czym rzecz i które katalogi

Cóż szkoda, że znów brak konkretów ale trzymam Cię za słowo.

Fakt faktem, nie jest to losowanie, ale ja różnicy specjalnej nie widzę

Są osoby dla których jest to spora różnica, o tą funkcję użytkownicy wielokrotnie domagali się w tym wątku i została ona dodana do SK. Musi więc coś w tym być :) Zresztą ktoś kto już używał tej funkcji wie, że jest różnica :)

mniej więcej trzeba poświęcić 2 x więcej czasu, niż na założenie projektu w SK, z tym, że w AFF zakładanie kolejnego profilu odbywa się przez kopiowanie poprzedniego i podmianę opisów i tytułów, więc pewnie globalnie wyjdzie lepiej niż SK

Pisałeś, że trzeba tylko sprawdzić jak zbudowane są formularze w katalogach i skonfigurować program. To rozumiałem pod pojęciem "skonfigurowanie" a nie tworzenie projektów.

Zajmuje to trochę czasu, wierz mi.

99 PLN to faktycznie dużo, za kilka drobnych ulepszeń w stosunku do darmowej alternatywy

Dobrze że są alternatywy bo kazdy ma możliwość wyboru.

Dla jednego 99zł to dużo i woli się "bawić" w konfiguracje (poprzez analizę budowy formularzy katalogów i wpisywanie nazw pól katalogów do wtyczki) darmowych narzędzi, szukanie katalogów, w exelku zapisywać katalogi gdzie już dodał stronę, szukać kategorii po całej stronie itd. ale ma za darmo.

Jednak ktoś kto ma jakiś internetowy biznes, ceni swój czas znajdzie w SK lepsze rozwiązanie za niewielkie dla niego pieniądze.

Ja myśle, że w praktyce jeszcze nigdy nie katalogowałeś żadnej strony internetowej (myśle tu o dodaniu strony do ok. 2000 katalogów) więc jesteś jeszcze pewnych rzeczy nieświadomy. Nie chcę wypisywac wszystkich różnic między SK a AutoFill Forms bo pisałem o tym wcześniej i podejrzewam, że nie czytałeś całego watku.

Bardzo chętnie wróce do tej dyskusji i porównania o ile wiecej oferuje SK gdy za pomocą AutoFill Forms dodasz już stronę do 2000 katalogów.

chyba, że SK ma też mozliwość kopiowania,

Ta funkcja pojawi się w aktualizacji, która się wkrótce pojawi.

"bodzio_, a wez napisz przy ktorej wersji programu zamierzacie wprowadzic mozliwosc pelnej modyfikacji bazy katalogow w programie?"

To jest własnie to pytanie, które wciąż zadaje bkartol i na które już odpowiadałem.

Na razie nie przewidujemy tzw. pełnej edycji katalogów, można natomiast zaimportowac własne katalogi do projektu.

Argumentacja jest tutaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry409406

Baza w programie nie jest az taka zla, ale trzeba troche czasu zeby ja przefiltrowac recznie,

Co oznacza że "trzeba troche czasu zeby ja przefiltrowac recznie". Mógłbyś to rozwinąć, co konkretnie zajmuje Ci dużo czasu?

a mam kilkadziesiat katalogow ktore np nie chcialbym wprowadzac do ogolnej bazy.

Prędzej czy poźniej i tak te katalogi znajdą się w naszej bazie więc "chowanie się" z nimi nie ma sensu. Lepiej się nimi podzielić bo mając 50 katalogów, których obecnie nie ma w bazie SK a które prędzej czy poźniej się w niej pojawią nie daje Ci nad konkurencją wielkiej przewagi.

Zauważ, że jesli wszyscy będą się dzielić to wszyscy użytkownicy SK skorzystają, Ty dodasz 50 katalogów, ktoś inny doda 50, jeszcze inny 50 i zyskasz kolejne 100 katalogów.

Skorzystasz Ty oraz inni. Ty i tak będziesz miał przewagę w stosunku np. do Pavvel, który będzie sobie "konfigurował" darmową wtyczką i tracił czas na szukanie katalogów na własną rękę.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

"bodzio_, a wez napisz przy ktorej wersji programu zamierzacie wprowadzic mozliwosc pelnej modyfikacji bazy katalogow w programie?"

To jest własnie to pytanie, które wciąż zadaje bkartol i na które już odpowiadałem.

Na razie nie przewidujemy tzw. pełnej edycji katalogów, można natomiast zaimportowac własne katalogi do projektu.

Argumentacja jest tutaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry409406

Przynajmniej polowa klientow domaga sie takiej opcji to czemu nie chcecie jej wprowadzic? Az takie skomplikowane to jest dla was?

Baza w programie nie jest az taka zla, ale trzeba troche czasu zeby ja przefiltrowac recznie,

Co oznacza że "trzeba troche czasu zeby ja przefiltrowac recznie". Mógłbyś to rozwinąć, co konkretnie zajmuje Ci dużo czasu?

Tak trudno sie domyslic? Malo mnie interesuje np automatyczna filtracja w programie po PR, tylko np po tematycznosci(nie mowie tu o tematycznych kategoriach, ale o calych katalogach). Zwracam rowniez uwage np na szybkosc indeksacji katalogu, albo jak jest podlinkowany.

Drobne poprawki tez sa potrzebne, ale zeby nie reagowac na wolania juz obecnych klientow domagajacych sie konkretnej opcji i nie reagowania na to, bardzo mnie dziwi. Nie rozumiem waszego podejscia do klientow ktorzy juz program zakupili. A argumentowanie to

Zobacz co jest napisane w tytule tamtego wątku: Razem = lepszy efekt i mniej roboty
mnie nie przekonuje. Wolania ludzi o jakies udogodnienia o czyms swiadczy, ale wy tego chyba nie widzicie.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Cóż szkoda, że znów brak konkretów ale trzymam Cię za słowo.

niestety brak czasu by w tym tygodniu wrócić do programu, ale słowa dotrzymam

Pisałeś, że trzeba tylko sprawdzić jak zbudowane są formularze w katalogach i skonfigurować program. To rozumiałem pod pojęciem "skonfigurowanie" a nie tworzenie projektów.

Zajmuje to trochę czasu, wierz mi.

nie tyle ile by Ci się wydawało, 95% katalogów można obsłużyć za pomocą 3, może 4 regół dla danego pola, reszta wychodzi w praniu, a dodanie reguły to klik prawym klawiszem i wybór z opcji

Dobrze że są alternatywy bo kazdy ma możliwość wyboru.

zgadzam się w 100 procentach :)

...szukać kategorii po całej stronie itd.

samo podświetlanie również nie jest idealnym rozwiązaniem, bo czasem podkategorie są "schowane" pod kategoriami na pozór nie związanymi z tematyką

ideałem byłaby analiza wszystkich pasujących podkategorii, z wyświetleniem ścieżki dojścia i możliwością zdecydowania do której lokalizacji dodać link

Ja myśle, że w praktyce jeszcze nigdy nie katalogowałeś żadnej strony internetowej (myśle tu o dodaniu strony do ok. 2000 katalogów)

mylisz się

Bardzo chętnie wróce do tej dyskusji i porównania o ile wiecej oferuje SK gdy za pomocą AutoFill Forms dodasz już stronę do 2000 katalogów.

nie czarujmy się - nie ma tylu katalogów wartych ręcznego dodawania - w bazie mam około 900 katalogów, a i tak myślę, że niektóre dostały się tam awansem :)

nie wliczam tu płatnych i wymagających linka zwrotnego, bo z takich korzystam tylko w niektórych przypadkach

reszta katalogów nie jest warta wpisu nawet z addera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności