Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Przynajmniej polowa klientow domaga sie takiej opcji to czemu nie chcecie jej wprowadzic?

A skąd masz informację, że połowa? Nie połowa tylko niecały 1%, jest to informacja z pewnego źródła.

Poza tym skoro i tak zamierzasz filtrować katalogi na boku to co za problem doczytać sobie taką listę katalogów do projektu?

Tak trudno sie domyslic? Malo mnie interesuje np automatyczna filtracja w programie po PR, tylko np po tematycznosci(nie mowie tu o tematycznych kategoriach, ale o calych katalogach). Zwracam rowniez uwage np na szybkosc indeksacji katalogu, albo jak jest podlinkowany.

Trudno się domyślić bo skąd mogę przypuszczać, że zwracasz uwage na szybkość indeksacji katalogu? Jeśli chodzi o tematyczność katalogów to można również w programie filtrować po takim kryterium.

Na sprawdzanie szybkości indeksowania czy jakości linkowania musisz tracić sporo czasu. A czy nie byloby wygodniej dodac te katalogi do naszej listy (jeśli ich nie ma), poźniej mogłbyś nadać im własną ocenę i po tym wygodnie i szybko filtrować katalogi do kolejnych projektów? Czy warto Ci "chować" katalogi, które i tak znajdziemy. Trudno mi to zrozumieć taką postwę. Podaj jakieś argumenty chociaż.

Drobne poprawki tez sa potrzebne, ale zeby nie reagowac na wolania juz obecnych klientow domagajacych sie konkretnej opcji i nie reagowania na to, bardzo mnie dziwi. Nie rozumiem waszego podejscia do klientow ktorzy juz program zakupili. A argumentowanie to

W chwili obecnej wszystkie żądania klientów co do nowych funkcji zostały spełnione z wyjątkiem pełnej edycji bazy katalogów, aczkolwiek użytkownicy mają wpływ na bazę poprzez zgłaszanie do niej nowych katalogów czy też zgaszanie do moderacji istniejących.

Bazę katalogów rozbudowujemy głównie o własne poszukiwania oraz o zgłoszenia właścicieli katalogów jednakże brak pełnej edycji bazy katalogów w programie SK ma zachęcać użytkowników do zgłaszania jakiś godnych uwagi katalogów, które sami znaleźli a których nie ma w programie. Taką poprostu przyjęliśmy strategię rozwoju bazy katalogów bo jest to dla dobra wszystkich, zarówno dotychczasowych użytkowników jak i przyszłych.

samo podświetlanie również nie jest idealnym rozwiązaniem, bo czasem podkategorie są "schowane" pod kategoriami na pozór nie związanymi z tematyką

No właśnie "czasem", a w pozostałych przypadkach szukasz po całej stronie?

Przy okazji, jak notujesz do którego katalogu dodałeś stronę a do którego nie? Exelek? :) Adres katalogu każdorazowo kupiujesz przez schowek? itd.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No właśnie "czasem", ...

częściej niż Ci się wydaje :)

poza tym troszkę wyolbrzymiasz z tym szukaniem po całej stronie, większość katalogów ma dość standardowy rozkład, więc szybko można się "nauczyć" gdzie czego szukać, no i zawsze do dyspozycji jest ctrl+F

nie staram się zdyskredytowąc tej funkcji w SK, jednak daleki jestem od uznania jej za rewelację

...jak notujesz do którego katalogu dodałeś stronę a do którego nie? Exelek? :) Adres katalogu każdorazowo kupiujesz przez schowek? itd.

baza katalogów wstawiona jest w excelu - hiperłącza do katalogów, więc nie rozumiem co miałbym kopiować przez schowek.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Powtórzę jeszcze raz, na jaką funkcjonalność z niecierpliwością czekam

1) zagnieżdżone synonimowanie {A|B|{X|Y|Z}|C}

2) więcej znaków w opisie, tytule, keywords- może rozróżnianie co jest w {} i traktowanie tej zawartości jako jeden np najdłuższy ciąg znaków z {}

EDIT: SK nie wypełnia np toruniak.eu

Przynajmniej polowa klientow domaga sie takiej opcji to czemu nie chcecie jej wprowadzic?

A skąd masz informację, że połowa? Nie połowa tylko niecały 1%, jest to informacja z pewnego źródła.

No dobra poswiece sie i policze...

-`g

- Lesiu

- Lukas_79

- Lexy

- ja

- lj2m

- Mar

Jesli ktos chetny dopisze :)

To juz ponad 5 osob (a jest ich na pewno wiecej) a cofnalem sie tylko 7 stron w watku

Jest to mniej niz 1 % czyli sprzedaliscie juz ponad 500 sztuk :rotfl:

bodzio_, napisze konkretniej, przynajmniej polowa udzielajacych sie w tym temacie od kiedy powstal pomysl takiej opcji.

Sam znam jeszcze kilka ktorzy sie tu nie ujawnili. Poza tym kto bedzie chcial to bedzie do was wysylal raporty o nowych katalogach.

A moj argument to: Nie mam ochoty czekac duzo dluzej na aktualizacje bazy z moimi katalogami i byc zaleznym od kogos.

No i zgadzam sie w pelni z lj2m.

Dla mnie koniec tematu, bo i tak znajdziesz jakies bezsensowne kontrargumenty zamiast dbac juz o obecnych klientow.

pozdro.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Nie no bodzio Ty nie słuchasz klientów i ich sugestii , Ty walczysz z klientami, byle niedopracowywać progogramu. Chyba na zasadzie - kupili, zapłacili 99zł, to już nie ma odwrotu ich strata ,nikt ich nie zmuszał.

Ja tylko pisze ku przestrodze dla innych... Zastanówcie sie.

Ja już 4 albo 5 raz pytam, co ze Scuttle w SK ?

A nieco wyżej pisałeś, ze odpowiadasz na kazde pytanie, suhestie, propozycje. gó**o prawda.

Dla mnie koniec tematu, bo i tak znajdziesz jakies bezsensowne kontrargumenty zamiast dbac juz o obecnych klientow.
Od początku istnienia programu też to sugerowałem, bezskutecznie.
Do tego celu polecam Scuttler.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

A nieco wyżej pisałeś, ze odpowiadasz na kazde pytanie, suhestie, propozycje.

Rozpisałem się wczoraj i zapomnialem odpowiedzieć na Twoje pytanie. W tej wersji, która się pojawi w kwestii Scuttlera nic sie nie zmieni ale niewiele pozniej pojawi sie kolejna wersja programu. Rozpoznam temat i byc może w niej będzie obsługa Scuttlera.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Ja jako 8 osoba również byłbym za wprowadzeniem mozliwosci pełnej edycji bazy katalogów.

Bodzie myśle, że jeśli wprowadzisz część sugerowanych zmian przez uzytkowników będziemy Ci dozgonnie wdzięczni :)

Zauważ ,ze np. autor Adder uwzglednia niemal kazda sugestię, rozpatruje i bardzo często wprowadza w życie.

Tak samo jak dużo osób prosiłem się o możliwość edycji katalogów (dodaj/usuń) ale ani prośby ani groźby nic nie jest w stanie przekonać autora że to naprawdę by zwiększyło usability, jak się już przekonaliśmy w tym wątku autorzy mają swoją wizję rozwoju programu i co tu się kłócić i tak będzie tak jak oni chcą.

My jesteśmy dla programu czy program dla nas ?

searching.. bing.com

Hunting in Poland

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności