Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pytanie do użytkowników - czy działa Wam przeniesienie projektów na inny komputer? Tzn czy możecie skopiować katalog DATA na inny komputer z zainstalwoanym SK i wszystko normalnei działa? Chciałem przetestować pracę na laptopie - ale po skopiowaniu z komputera stacjonarnego okazuje się, że połowa projektów jest zwyczajnie pusta :| Wysłałem zapytanie do supportu - ciekawe co odpiszą - zgaduję, że "tylko ja tak mam" :P

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

przestalem uzywac bo szlak juz mnie trafia przedzierajac sie przez smietnik

zglosilem kilka katalogow, ale pewnie bodzio wyprzedza konkurencje i sam dodaje linki B)

ja nic wiecej nie chce poza mozliwoscia edycji bazy katalogow ! (no moze maly pasek z iloscia site danego katalogu by sie przydal ;) )

A wiadomo jak długo się czeka na aktywacje konta, bo zapłaciłem przedwczoraj zgodnie z formularzem na www.sprytnekatalogowanie.pl, i nic nie dostałem ani nikt nie odpisuje na formularze.

właśnie dostałem aktywacje wiec, od dziś będę testował.

Macie jakieś wstępne uwagi które warto na wstępie znać?

Chciałem przetestować pracę na laptopie - ale po skopiowaniu z komputera stacjonarnego okazuje się, że połowa projektów jest zwyczajnie pusta

Zapomniałem dodać: laptop-vista, stacjonarny-xp

Program SK domyślnie proponuje instalację w katalogu Program Files i większość użytkowników instaluje go w tym katalogu. Program SK dane o projektach przechowuje w podkatalogu DATA\PROJECTS w katalogu w którym został zainstalowany. Chcąc przenieść projekty na inny komputer z XP wystarczy skopiować katalog PROJECTS.

W przypadku VISTY jest trochę inaczej, ponieważ działa w niej mechanizm UAC, który sprawia że próba zapisu i odczytu przez program SK do katalogu Program Files przekierowywana jest do katalogu profilu użytkownika. Oznacza to, że katalogu zawierającego podkatalogi z projektami nie znajdziemy w „C:\Program Files\Sprytne Katalogowanie\Data\Projects”, zostanie on bowiem utworzony w profilu konta: „C:\Users\uzytkownik\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Sprytne Katalogowanie\Data\Projects”, i tu właśnie należy przekopiować podkatalogi projektów.

Ten pasek z ilością site to zdecydowanie by się przydał.

Jesli dobrze pamietam to z danego IP jest ograniczona ilosć zapytań o site. Jeśli tak jest, to macie pomysł jak to obejść?

Nowa wersja SK już wkrótce.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Powtarzam po raz kolejny, do kontaktu w sprawie programu służy formularz na stronie domowej programu.

Mi tam laptop siadł straciłem wszystkie dane nie miałem instalki ani danych do niej napisałem i na drugi dzień emil ze wszystkim czyli jeśli chodzi o kontakt to dla mnie OK

A jeśli chodzi o pasek site to by było malinowo bo pewnie do połowy nie ma co dodawać

Jesli dobrze pamietam to z danego IP jest ograniczona ilosć zapytań o site. Jeśli tak jest, to macie pomysł jak to obejść?

proxy ?, zapisywanie wynikow w bazie, by nie odpytywać za każdym razem ?

ale bardziej oczekiwalem na odpowiedz na temat bazy katalogow, kiedy bedzie mozliwosc edycji katalogow i nareszcie UZYTKOWANIA programu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności