Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Program SK domyślnie proponuje instalację w katalogu Program Files i większość użytkowników instaluje go w tym katalogu. Program SK dane o projektach przechowuje w podkatalogu DATA\PROJECTS w katalogu w którym został zainstalowany. Chcąc przenieść projekty na inny komputer z XP wystarczy skopiować katalog PROJECTS.

W przypadku VISTY jest trochę inaczej, ponieważ działa w niej mechanizm UAC, który sprawia że próba zapisu i odczytu przez program SK do katalogu Program Files przekierowywana jest do katalogu profilu użytkownika. Oznacza to, że katalogu zawierającego podkatalogi z projektami nie znajdziemy w ?C:\Program Files\Sprytne Katalogowanie\Data\Projects?, zostanie on bowiem utworzony w profilu konta: ?C:\Users\uzytkownik\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Sprytne Katalogowanie\Data\Projects?, i tu właśnie należy przekopiować podkatalogi projektów.

Dzięki wielkie - teraz już przenoszenie danych projektów działa normalnie.

Dziwne tylko trochę, że od tygodnia nie dostałem odpowiedzi na meila (a nie raz pisałeś, że to pewniejsza droga kontaktu z supportem) a tymczasem pojawiła się tutaj ;)

PS: co do segregowania katalogów po SITE i blokowanie IP po zbyt dużej liczbie zapytań - polecam cache'owanie. W tej chwili w bazie jest naprawde spora liczba bezużytecznych katalogów z PR0/site0-1... :P

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Teraz się pewnie narażę wielu osobom, ale od tego jest forum, żeby wyrazić SWOJE zdanie.

Według mnie program SK jest całkiem niezły w odniesieniu do jego ceny. Używam go już od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Jest kilka rzeczy, które bym zmienił, poprawił, dodał jakieś opcje, ale nie wsiadam na autora jak Wy. To co kupiłem było warte swej ceny. Gdybyście jechali tak po mnie (gdybym był autorem programu), to prawdopodobnie dałbym sobie w ogóle spokój.

Mam nadzieję, że ta dyskusja zmieni w końcu swój tor, bo od dłuższego czasu nie przeczytałem tu nic konstruktywnego.

Pozdrawiam

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

Zaraz powiedzą, że się dopiero zarejestrowałeś i piszesz z plecenia autora.

Ja myślę podobnie. Na spokojnie i dawać to co jest do poprawy.

Z kulturką, z koszyczkiem albo wiaderkiem.

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

Jedyne co mogę powiedzieć to to ,że chyba nie przeczytaliście całej dyskusji...

Bo nikt nie twierdzi ,ze SK jest nie wart swej ceny. Wszyscy są zadowoleni z użytkowania tego programu i otwarcie zapewne o tym napisać mogą. A ta cała niby wojna :D to sie toczy o jedną opcje - mozliwosc modyfikacji bazy katalogów i tyle :)

@pik4 - przecież nikt nie zaczynał nerwowo - najpierw na spokojnei padło wieeeele próśb o możliwość własnej edyzji bazy :)

@mj2000 - nie przesadzajmy - cały temat jest do ogarnięcia w godzinkę-dwie :D

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Ja rowniez uwazam ze probram jest naprawde pomocny. Jedyne co to baaaardzo mi brakuje opcji wlasnej moderacji katalogow i denerwuje mnie bezsensowne argumentowanie autora.

Jakby zostala wprowadzona jakas duzo lepsza ulepszona wersja z modyfikacja bazy i paroma dodatkowymi funkcjami ale tez bardzo przydatnymi bylbym nawet sklonny zaplacic kolejne 100pln za taka aktualizacje.

No ale coz, my tu swoje a autor swoje.(nawet zadnego kompromisu pewnie by sie nie dalo wypracowac)

pozdro

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Witam

Kupiłem wczoraj SK i mam kilka pytań.

Czy też macie sporo katalogów które nie działają?

Czy też blokuje się wam wyświetlana strona katalogu w oknie SK czasem?

Ogólnie program spoko pomysł tylko wkurzają mnie te dwie sprawy.

Jest to rozwiazanie polowiczne gdyz nie mozna wogole oceniac katalogow, ani potem sortowac.
Można przygotować listę, posortować i wczytywać, zawsze to już coś.
Czyli nie mogę je oflagować jako dodane itp?
Możesz, oflagować jak tylko chcesz, jako dodane, odłożone na później itp.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności