Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Qlweby to już przeszłość co z tego że jeszcze jest ich trochę ale adminom/modom nie chce się akceptować wpisów :rolleyes: Pozostają preselle i wymiana linków.

Nieprawda, linki z qlwebow maja jeszcze jakieś znaczenie, jest sporo które akceptują wpisy. Mowa głównie o tych, których właściciele troszkę sie wysilili i zastosowali jakieś niestandardowe zabezpieczenie. Dzięki temu nie są zalewani spamem ze skryptododawarek.

Poza tym istnieje wiele katalogów zbudowanych na innych skryptach, które również nie zostały zaśmiecone, nie są obsługiwane przez skryptododawarki a wpisy są akceptowane.

Naszym programem można spokojnie dodawać swoje strony do katalogów opartych o skrypt inny niż qlweb, w tym wiele autorskich.

Jakiś rok temu wypozycjonowaliśmy kilka stron dodając je tylko do katalogów z bazy naszego programu. Każda ze stron na dane frazy (przeciętnie popularne) znajdowała się w pierwszej trójce i tą pozycje zajmuje po dziś dzień. Parę stron zostało dodanych do katalogów 3 miesiące temu i też są w czołówce. Katalogowaniem można jeszcze ładnie podciągnąć pozycję o ile nie jest to katalogowanie skryptododawarką do zaśmieconych katalogów.

A dlaczego jest ograniczenie co do ilości słów kluczowych przynajmniej w wersji demo?Po którymś tam wpisanym znaku nie mogę już nic wpisać,a zależy mi aby ilość słów kluczowych była dośc obszerna

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Katalogów nie ubyło, w dalszym ciągu jest ponad 3000.

Taaa, tylko szkoda, że 80% z nich nie działa.

Proszę nie próbować katalogować do katalogów, które są umieszczone na czarnej liście. Katalogi tam znajdujące umieszczono właśnie dla tego bo nie działają.

Jak wybrać katalogi dla konkretnego projektu zobrazowano na prezentacjach instruktażowych zamieszczonych na naszej stronie.

Niestety nie wszyscy zapoznają się z tymi prezentacjami. W kolejnej wersji programu zmieścimy linki do tych prezentacji również w samym programie.

Może zdarzyć się, że jakiś z adresów katalogów zamieszczony na białej liście nie działa ale tych przypadków nie jest wiele, są one sukcesywnie przez nas wyłapywane.

Program bardzo fajny...

Rozumiem, że co do możliwości programu, ilości funkcji, łatwości obsługi itd. nie ma uwag krytycznych.

Krytyka, która się pojawia się pojawia dotyczy bazy katalogów. Wątpliwości wyjaśniam niżej.

Qlweby to już przeszłość co z tego że jeszcze jest ich trochę ale adminom/modom nie chce się akceptować wpisów.

Zgadza się, niezabezpieczone i zaśmiecone Qlweby to przeszłość. Tyle tylko ze qlweb to nie jedyny skrypt katalogu. Katalogów nie obsługiwanych (zaśmiecanych) przez skryptoautomaty czyli katalogów opartych o inne, często autorskie skrypty czy też proste autorskie zabezpieczenia jest wiele i są to przyszłościowe katalogi.

qlweby, które masowo powstawały w większości tworzone były bez zabezpieczeń lub ze standardowym zabezpieczeniem. Wystarczyło stworzyć skryptoautomaty, złamać jedno zabezpieczenie i mieć możliwość automatem zaśmiecić wszystkie standardowe qlweby.

I tak też się stało, zaśmiecone przez skryptoautomaty qlweby mają niewielką wartość. Nic dziwnego, że właściciel takich katalogów nie ma ochoty moderować tysięcy wpisów z czego większość to spam.

Są na szczęście qlweby, w których właściciel poświęcił chwilkę czasu i zmodyfikował nieznacznie skrypt qlweba lub wprowadził proste, niestandardowe zabezpieczenie i jego katalog nie jest zaśmiecany przez skryptoautomaty.

Co więcej qlWeb to nie jedyny skrypt katalogów, jest jeszcze wiele innych skryptów oraz katalogów opartych o całkowicie autorskie rozwiązania. Te katalogi nie są obsługiwane przez skryptoautomaty, nie są zaśmiecone a linki z nich mają niezłą "wartość".

Naszym programem można katalogować do katalogów opartych na skryptach: ABIX, ADP, Article Beach, ArticlesOne, Bigu-Dir, BIZ Directory, Bookmarks, by KESS, CaffeLi, Chipmunk Directory, CMS, CNCat, ComWeb, cpDynaLinks, Dir97, Dir-Elite, Dobre Skrypty, Drupal, DYKAT, Easy-Directory, eSyndiCat, Free PHP Directory, FreeGlobes, Heesch, IndexScript, IndexU, Kdir, Linker, LinkExchangeSuite, Linkmachine, linkman, Links Caffe, LupoSkop, Marim, MebS, MocneLinki,

mosBookmarks, NewsTopica, Opisowy by Erbit, otwarty.pl mini, Particle Soft, PHP Directory Script, php, Link Directory, prion.pl, Przyjazny, qlWeb, Sava's Place Directo, SEOBiblioteka, SEODiR, Site sif & dreamweb, Site Sift Listings, SkaLinks, Syndicat, Text Link Advertisin, Toplista, TopSites PHP, Web 2.0, web.orge.pl, Web24, Web25, WebLinks oraz wielu innych w tym rozmaitych autorskich.

Warto dodawać strony do tych właśnie katalogów, można to zadanie sobie uprościć korzystając z naszego programu Sprytne Katalogowanie.

Program bardzo fajny, spóźniony o przynajmniej rok. Na dzień dzisiejszy raczej bezużyteczny...

Program ani nie jest spóźniony ani nie jest bez użyteczny, można nim katalogować do nie zaśmieconych, wartościowych katalogów, nie dostępnych dla skryptoatomatów.

Program jest więc alternatywą dla skryptoautomatów i moment jego upublicznienia jest jak najbardziej odpowiedni.

Nie ma aktywnych może zostało z 1500 max, sam usunąłem koło 30 moich, a w pozostałych wyłączyłem możliwość dodania czegokolwiek - powód na raz potrafi być 20 dodawarek i zjadają ponad 3GB transferu dziennie

Dowód na to o czym pisałem wyżej. Skryptoautoamty wykańczają obsługiwane przez siebie katalogi, powstają jednak nowe katalogi oparte na skryptach innych niż qlweb. Patrz: https://www.katalogiseo.info/ i inny dział tego forum: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=19

Wszystkie te katalogi są sukcesywnie dodawane do bazy katalogów naszego programu a baza udostępniana użytkownikom programu Sprytne Katalogowanie.

Nie wiem czy to wina waszej dodawarki, czy innej, a może nieroztropność użytkowników. Ale pierwsze przypadki masowe zanotowałem niedługo po waszej premierze.

Proszę sprawdzić czy w katalogach ze stopki poprawnie wypełniane są formularze. Chodzi o adres e-mail. Dostaje teraz 30% wpisów w których zamiast adresu e-mail podany jest adres strony. Wpisy takie nie mają szansy na pojawienie się w katalogu, ponieważ każdy wymaga aktywacji email przed przejściem do moderacji, a następnie wyświetlenia.

Wpisy z unikalną, zadbaną treścią staram się poprawiać, szukając adresów na stronach ale na dłuższą metę to nie przejdzie...

Jak radzicie sobie z tym dobrze to proszę konkurencję o sprawdzenie swoich dodawarek lub usunięcie katalogów z listy.

ja tez odnotowałem ostatnio masówke i zaczynam się głębiej wchodzić w treść ... i zaczyna mnie to nieco wkurzac az mi chodzi po glowie wprowadzenie płatności SMS lub backlinka ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie wiem czy to wina waszej dodawarki, czy innej, a może nieroztropność użytkowników. Ale pierwsze przypadki masowe zanotowałem niedługo po waszej premierze.

Proszę sprawdzić czy w katalogach ze stopki poprawnie wypełniane są formularze. Chodzi o adres e-mail. Dostaje teraz 30% wpisów w których zamiast adresu e-mail podany jest adres strony.

Sprawdziłem, Sprytne Katalogowanie poprawnie rozpoznaje pola formularza w tych katalogach, także użytkownicy naszego programu pozostawiają poprawne wpisy.

Zrób może jakąś funkcję zgłoś niedzialający katalog i wspólnie to przesortujemy
Pracujemy nad taką funkcjonalnością. Póki co ponownie przesortowaliśmy sami listę katalogów, dodaliśmy też trochę nowych. Wkrótce nowa wersja będzie dostępna.
www.pierwszy.info. U mnie nie wypełnia automatycznie.

W nowej wersji będzie wypełniał automatycznie.

ja tez odnotowałem ostatnio masówke i zaczynam się głębiej wchodzić w treść ... i zaczyna mnie to nieco wkurzac

Niepoprawne wpisy raczej nie pochodzą od użytkowników naszego programu, ponieważ nasz program daje użytkownikowi pełną kontrolę nad tym gdzie i jaki wpis dodaje, a to wiąże się z każdorazowym odwiedzeniem danego katalogu. Nie wydaje mi się aby ktokolwiek miał czas i ochotę odwiedzać katalogi tylko po to aby dodawać do nich błędne wpisy. Dlatego "Sprytek" jest przyjazny katalogom. :)

Jeśli w katalogach pojawiają się śmieci to najprawdopodobniej pochodzą z jakieś skryptododawarki.

Przewidziałem, że powstaną dodawarki do innych skryptów jak tylko umrze król. Zabezpieczyłem więc swój katalog niestandardowymi tokenami na etapie rejestracji i wstawienia nowego postu. Przewidziane są także w niedalekiej przyszłości (około miesiąca, dwóch) rozwiązania wymagające przeciętnej inteligencji, połączone z obrazkami :-P

Nakładka na Windows - zmień za darmo wygląd swojego systemu operacyjnego.

(Obrazek avatar chroniony prawami autorskimi)

W wolnej chili, jeżeli masz temat, na który chcesz pisać, możesz napisać ciekawy artykuł lub reklamę tekstową w biuletynie informacyjnym poświęconym publikowaniu opinii oraz oferującym darmową reklamę z odnośnikami w treści.

Kurcze, jeszcze miesiąc temu był powiedział, że taki program nie ma sensu. Ale wypróbowałem i mile się zdziwiłem. Nie jest to żadna wazelina, tylko to po prostu działa. Strony bardzo chętnie idą w serpach do góry.

Mam jedną uwagę. W projekcie można ustawić kilka różnych opisów i anchorów. Następnie zmieniają się one przy każdym katalogu. I to fajne jest, ale w okienku wyświetla się nie ten tytuł, który jest dodawany aktualnie do katalogu. Czy można to poprawić?

Kilka uwag, trochę go testowałem i tak:

Powinno być jeszcze:

- wczytywanie własnej listy katalogów

- raporty w postaci linku strony z dodanym wpisem / zrzut ekranu wg. mnie jest zbędny i nieprzydatny

- rozpoznawanie tokena

- ręczne wstawianie opisu, by można było dobrać sobie opis do katalogu

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności