Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ta strona to juz od jakiegos czasu jest nowa. Wedlug mnie nie ma co liczyc na aktualizacje programu.

Rocky77, nie ma po co odkopywac tego tematu. Zostalo juz tu chyba wszystko powiedziane. Swoja droga to zobacz, ze zarowno w aukcjach allegro, jak i na nowej stronie jest napisane "częste aktualizacje programu oraz bazy katalogów". Smiech na sali.

w aukcjach allegro, jak i na nowej stronie jest napisane "częste aktualizacje programu oraz bazy katalogów". Smiech na sali.
Nowa wersja SK już wkrótce.

Mineło pół roku, to samo mówi za siebie.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Czy ktoś może przybliżyć liczbę katalogów w tym spisie. Czy można określić orietacyjną liczbę katalogów wg PR

Wszystko można, dobierasz kryteria jakie Cię interesują,

pobierasz listę w postaci .csv i za pomocą prostych funkcji w Excelu masz takie informacje,

jak ilości PR, site, ilości na danym skrypcie itp. czy nawet odrzucić katalogi z site -1 (ban).

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 2 tygodnie później...

Jak aktualizować listę katalogów? Na przykład o spis Mara z 12.12.2008?

Próbowałem tak jak podaje FAQ

Aby zaimportować adresy katalogów z pliku tekstowego należy kliknąć prawym przyciskiem myszy na białej liście katalogów do których strona nie została jeszcze dodana, a następnie wybrać z menu które się pojawi: "Importuj z pliku adresy katalogów do tej listy...".

Pasek zaawansowania posuwa się do połowy, potem wyświetla OK z czerwonym krzyżykiem, a potem miele coś długo i bez efektu.

W wersji Mara jest tak:

..aby wczytać podaną powyżej listę, należy wyczyścić zawartość pliku: data/projects/[nazwaprojektu]/dozrob.sds,

następnie w programie SK prawym klawiszem myszy na polu z katalogami (powinno być puste) i..

importuj z pliku listę katalogów, gdzie podajemy listę podaną wyżej, i gotowe.

Też nie działa, bo folder "projects" jest pusty. Sądziłem, ze to przez backup i zipowanie projektów, ale w katalogu "data" nie ma żadnych plików backupu.

Eksperyment Discover.pl

Też nie działa, bo folder "projects" jest pusty. Sądziłem, ze to przez backup i zipowanie projektów, ale w katalogu "data" nie ma żadnych plików backupu

Domyślam, się, że właśnie tu jest problem. Utwórz jakiś projekt jakieś strony, z standardową listą katalogów, następnie zamknij program, lub dodaj wcześniej jeszcze stronę choćby do jednego katalogu, i oznacz go jako dodany.

Następnie powinien pojawić się w projects, folder utworzonego projektu. I jeśli wszystko przebiegło prawidłowo,

powinien być tam między innymi plik dozrob.sds, opróżnij go, a następnie uruchom ponownie program SK.

Lista katalogów powinna być pusta, tam prawym klawiszem myszy i wczytujesz katalogi z listy,

należy przy tym pamiętać, że mają być tam same adresy, każdy w nowej linii, nic więcej.

I to wszystko, mi tak działa zawsze, i nigdy nie miałem z tym żadnych problemów.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Skoro masz projekty, muszą być pliki. Widocznie coś namieszałeś przy tych archiwizacjach, i gdzieś indziej masz te pliki,

poszukaj w innym miejscu, gdzieś te dane muszą być zapisane, skoro w programie je widać.

Mar.

Te katalogi pliki znalazły się w ustawieniach aplikacji usera. Zgodnie z zaleceniem wyczyściłem co trzeba i zrobiłem update. Mieliło się 15 minut jak poprzednio - bez efektów. Całe szczęście, że udało się przywrócić listę do dodania z menedżera projektów.

Porażka.

Eksperyment Discover.pl

Lista katalogów była pusta jak dokonywałeś importu? Próbowałeś wczytać, tylko kilka katalogów z pliku .txt?

Jaki błąd Ci się pojawił? Może to było spowodowane tym, coś w tym pliku nie było prawidłowego,

np. dwa adresy obu siebie, jakaś wolna linia itp.

Jak coś, tutaj jest wczytana omawiana wyżej lista katalogów, wystarczy podmienić plik:

https://www.katalogiseo.info/dozrob.rar

Jak nadal sobie nie poradzisz napisz na PW.

Coś musisz robić nie tak, większość osób tak robi, ja tak robię i nigdy nie miałem problemów.

Mar.

Błąd się żaden nie pokazał tylko to OK z krzyżykiem. Sądziłem, że to przez złą lokalizację katalogów z projektami i backupem, ale nie chce mi sie teraz tego dociekać. Tak się program na Vista zainstalował i trudno. Do nowych projektów bedę brał Twój plik.

Zrobiłem jak pisałeś, we wszystkich projektach pokazuje mi tę samą liczbę do zrobienia - 1797. Tymczasem w pliku tekstowym jest 2393 katalogi. Chyba miałeś starszą wersję. Opcja z przeniesieniem katalogów do dodanych odpada, bo projekty były w różnym stopniu zaawansowania.

Eksperyment Discover.pl

Nie ma takiej możliwości, i nie będzie jak kiedyś napisał autor programu.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności