Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mi po aktualizacji zniknął 1 projekt. Miło...

Jest to najzwyczajniej w świecie niemożliwe, aby zniknął projekt program musiałby usunąc cały katalog z projektem. W kodzie programu, a tym bardziej w czasie aktualizacji nie ma funkcji usuwającej cokolwiek z katalogu projects.

Aktualizacja zmienila mi dotychczasowa liste katalogow

Niestety dodało mi katalogi do projektów.

Do "czarnej listy" dopisało mi 2000 katalogów - da się to w jakiś prosty sposób wyczyścić?

Tak jak pisałem wcześniej była to aktualizacja katalogów. Po takiej aktualizacji przy pierwszym uruchomieniu projektu, do projektu dodawane są nowe katalogi spełniające kryteria ustawione przez użytkownika, z listy katalogów do dodania automatycznie usuwane są katalogi które znajdują się na czarnej liście.

W nowej wersji pojawi się komunikat, użytkownik będzie mógł odrzucić aktualizację projektu.

Co do poprawek to widzę postulaty z SemiAddera i "niespodzianki"

Te postulaty najpierw pojawiły się w tym wątku. SamiAddera przed chwilą ogłądałem, niemal wszystko jest wzorowane na pomysłach z SK, nawet kolor pomarańczowy. Dobrze że ikone chociaż zmienili. Mam nadzieje ze pojawi sie kiedyś w tamtym programie jakas nowatorska funkcja, którą będzie można w SK zaimplementować ale póki co nie zanosi się na to.

Ponieważ obecną listę katalogów masz zapisaną w projekcie, a update nie ingeruje w projekty.

Sam update nie ingeruje w projekty, natomiast tak jak pisałem wyżej, po takim updacie podczas pierwszego uruchomienia danego projektu aktualizowana jest baza katalogów.

Wyrywkowo sprawdziłem kilka katalogów z PR=0 to ponad połowa ma bana, może akurat tak trafilem niefajnie.
Stworzyłem sobie listę wg zaktualizowanej wersji SK i test na poprawność PR przy 10 losowych katalogach z pr>0 wypadł pozytywnie (10 stron miała poprawny PR).

Zdania jak zwykel podzielone, sprawdzałem wyrywkowo PR przed opublikowaniem aktualizacji i wszystko było OK.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Te postulaty najpierw pojawiły się w tym wątku. SamiAddera przed chwilą ogłądałem, niemal wszystko jest wzorowane na pomysłach z SK, nawet kolor pomarańczowy. Dobrze że ikone chociaż zmienili. Mam nadzieje ze pojawi sie kiedyś w tamtym programie jakas nowatorska funkcja, którą będzie można w SK zaimplementować ale póki co nie zanosi się na to.
Z tego co słyszę pojawiające się tu postulaty zostały postulatami, tam są wdrażane ?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

jak wylaczyc to pytanie o aktualizacje? Nie chce przypadkiem w nią kliknąć bo jak widze zmiany mogą być nieodwracalne ;) - a nie chce być uszczęśliwiany na siłe. Mam liste Mar'a i taka mi wystarczy - takze ta aktualizacja jest dla mnie kompletnie pozbawiona sensu ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Tak, zaznaczasz wszystkie katalogi na czarnej liście i dajesz usuń, pozostałe listy pozostają bez zmian,

sprawdzałem u mnie, ale na wszelki wpadek zrób sobie kopię projektu.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

nigdzie nie ma slowa o tym ile kosztuje licencja na 2 stanowiska?

UŻYTKOWNIK ma prawo do:

- zainstalowania i używania PROGRAMU na jednym stanowisku komputerowym,

- zakupu dodatkowych licencji na użytkowanie PROGRAMU na kolejnych stanowiskach bez konieczności zakupu nowych nośników PROGRAMU,

- informacji o nowych wersjach PROGRAMU i nowych produktach.

skoro i tak nie ma wersji pudelkowej to ten zapis jest troszke chybiony chyba

jak wylaczyc to pytanie o aktualizacje?

W ustawieniach wystarczy odznaczyć opcję "Automatycznie sprawdzaj czy dostępne są aktualizacje"

Mam liste Mar'a i taka mi wystarczy - takze ta aktualizacja jest dla mnie kompletnie pozbawiona sensu

Nie wszyscy mają liste Mara i dla nich jest to aktualizacja, podejrzewam zresztą że nasza lista w znacznym stopniu pokryje się z listą Mara

nigdzie nie ma slowa o tym ile kosztuje licencja na 2 stanowiska?

2 x cena na jedno stanowisko

Czy istnieje możliwość wyczyszczenia blacklisty

Nie wiem czy jest sens czyszczenia tej listy, znajdują się na niej niedzialające katalogi. Jesli importujesz własną listę to te katalogi uznane za niedziałające nie są importowane tak abys nie musiał się sam przekonywać ze pod danym adresem nic nie ma, katalog nie dziala itd.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności