Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Trwają jednak prace nad kolejną wersją programu, w której pojawią się nowe funkcjonalności:

- możliwość importu listy katalogów do głównej bazy programu a nie tylko do projektów

- informacja o site z Google i backlinks z Yahoo

- parę innych niespodzianek

Mógłbyś podać przybliżony czas? (rok, miesiąc itd.) I w jakiej formie będzie wyglądał import?

Kolejna sprawa, czy zostaną dodane takie opcje o których było pisane na początku tego tematu,

czyli robienie listy dodanych wpisów, by później można było tą listę pobrać np. do podlinkowania?

Kolejna sprawa przy ręcznym kopiowaniu tytułu, opisu itp. do schowka wrzuca synonimy.

u mnie po aktualizacji wysypuje sie na katalogach hurricane. Wcześniej prawidłowo wklejał opis tytuł, teraz jakiś fragment pobrany z meta ląduje.
Przypadek? Ja po aktualizacji nie spotykałem się z tym problemem.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

u mnie po aktualizacji wysypuje sie na katalogach hurricane. Wcześniej prawidłowo wklejał opis tytuł, teraz jakiś fragment pobrany z meta ląduje.
Przypadek? Ja po aktualizacji nie spotykałem się z tym problemem.

Mar.

Możesz sprawdzić np.

https://lokomotywa.fm/katalog/

u mnie na żadnym już nie działa. Do tego nie wkleja nic z automatu ani po wciśnięciu przycisku "wypełnij formularz"

Pozdrawiam

Edit: wkleja adres strony, nie wypełnia się formularz z opisem strony.

dymna.jpg

U mnie żadnego problemy, wypełnia wszystkie pola od adresu, aż po słowa kluczowe, dodam, że posiadam IE7.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

https://lokomotywa.fm/katalog/

Edit: wkleja adres strony, nie wypełnia się formularz z opisem strony.

Sprawdziłem i wszystko jest OK. Pobierz wersję instalacyjną i zainstaluj na bieżącą instalację.

Wczesniej dla pewnosci zrob backup projektow.

Mógłbyś podać przybliżony czas? (rok, miesiąc itd.)

Do miesiąca prace powinny zostać zakończone

I w jakiej formie będzie wyglądał import?

Z pliku tekstowego w formacie csv, kolejność kolumn jak obecnie w programie SK (w liscie wyswietlanej w Menadzerze Projektów)

czyli robienie listy dodanych wpisów, by później można było tą listę pobrać np. do podlinkowania?

liste katalogow gdzie dodano strone juz teraz mozna wyksportowac, chodzi Ci pewnie o eksport dokladnych adresow gdzie znajduje sie wpis w katalogu z linkiem katalogowanej strony. Pytanie skad pobrac ta informacje skoro w chwili dodawania wpisu do katalogu ta informacja nie jest znana poniewaz w katalogach moderowanych wpis pojawia sie z iluśdniowym opoznieniem, skad zatem program ma wiedziec pod jakim adresem znajduje się wpis?

przy ręcznym kopiowaniu tytułu, opisu itp. do schowka wrzuca synonimy.

W nowej wersji która się ukaże juz to jest poprawione.

Eee tam, ja mam odznaczone i non stop sie pyta...

Rzeczywiście to nie do końca działa, zostanie poprawione.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

liste katalogow gdzie dodano strone juz teraz mozna wyksportowac, chodzi Ci pewnie o eksport dokladnych adresow gdzie znajduje sie wpis w katalogu z linkiem katalogowanej strony. Pytanie skad pobrac ta informacje skoro w chwili dodawania wpisu do katalogu ta informacja nie jest znana poniewaz w katalogach moderowanych wpis pojawia sie z iluśdniowym opoznieniem, skad zatem program ma wiedziec pod jakim adresem znajduje się wpis?

To dało by się zrobić w dość prosty sposób , tak jak teraz jest przy zaznaczonej opcji aby robil screeny i na tym pasku w stworzonym obrazku jest informacja o dacie i link strony , fajnie byłoby aby to zapisywane bylo tez w jakimś pliku txt bo wystarczyłoby kliknac po dodaniu np. do katalogu otwarty mini link do szczegółów wpisu i dopiero wtedy kliknac chorągiewke i mielibyśmy link bezpośredni do szczegółów wpisu za 1 zamachem, tak samo możnaby było postępować z innymi katalogami niemoderowanymi.

Dobrze by było aby w tym pliku zapisał by się także tytuł wpisu który był aktualnie ustawiony w programie co jeszcze bardziej usprawniłoby linkowanie .

lepiej dotrzymaj terminu nowej wersji bo jak widzisz na forum pojawiają sie podrobki twojego progsa, jak nie bedziesz regularnie aktualizowal to cie łynką hehe

Stąd nagle tak głośno bodzio mówi o aktualizacji.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Problemy/sugestie do autora

1)jak zaznaczam katalog jako niedodany, to nic się nie dzieje - i muszę go zaznaczyć jako dodaj później lub blacklista (czy to jest błąd ogólny, czy u kogoś też się tak dzieje?), winxp

2) bardzo duża liczba katalogów, które w programie zaznaczone są jako bezpłatne, są płatne - a nie wszędzie cena jest adekwatna do "jakości katalogu" czy można prosić o aktualizację?

3) katalogi z www i bez www - wg mnie powinny być tożsame, gdyż jeśli dodaję do swojej listy katalogów jakiś katalog, który przykładowo ma www, to potraktuje go jako nowy katalog (mimo tego, że w wersji bez www już istnieje w mojej liście - czy da się coś z tym zrobić?

Ja mam jedną sugestię. Byłoby super, gdyby działały skróty takie, jak ctrl+T, ctrl+W do zarządzania "sprytnymi kartami". To chyba moment, a ucieszy :).

Pozdrawiam i zapraszam na tłoczenie płyt DVD oraz płyt CD. A także do produkcji DVD. Moderowany katalog kwantowy zaprasza również.

a propos skrotow:

1. po aktualizacji SK przestalo u mnie dzialac ctrl+f12

2. byloby naprawde swietnie, gdyby przy nastepnej aktualizacji zastapiono ten skrot kombinacja klawiszy nie kolidujaca ze skrotami Opery

no i faktycznie przydalyby sie skroty, ale najlepiej konfiguralne. bo np. wspomniane ctrl+t i ctrl+w sa wygodne dla userow Firefoksa, ale osoby, ktore ogolnie wiekszosc programow (nie tylko przegladarek, ale tez wszelkich edytorow itp.) obslugują glownie skrotami klawiszowymi, bardziej intuicyjne beda ctrl+n i ctrl+f4 - jak bedzie mozliwosc recznej zmiany kazdy dobierze sobie do wlasnych potrzeb

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Skróty konfigurowalne to już w ogóle ideał. A wspomniane skróty to nie tylko Firefox, ale również jedyna słuszna przeglądarka, czyli IE7 :).

Pozdrawiam i zapraszam na tłoczenie płyt DVD oraz płyt CD. A także do produkcji DVD. Moderowany katalog kwantowy zaprasza również.

mozliwe, ale w wielu programahc ten sam skrot ma inne funkcje, np. "zapisz zaznacozne jako". Chociaz mowie to jako po pierwsze maruda, a po drugie osobnik, ktory polowe nawigacji obsluguje z klawiatury zamiast myszy :) tak czy inaczje mozliwosc konigurowania skrotow bedzie najlepsza

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Skróty konfigurowalne to już w ogóle ideał. A wspomniane skróty to nie tylko Firefox, ale również jedyna słuszna przeglądarka, czyli IE7 ;).

jaka przeglądarka??

Ja już chciałem zamawiać program, ale jak ma wyjść nowa lepsza wersja to sobie zaczekam, palić się nie pali :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności