Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
I to fajne jest, ale w okienku wyświetla się nie ten tytuł, który jest dodawany aktualnie do katalogu. Czy można to poprawić?

Sprawdziłem i w rozwijanej liście zawierającej opisy projektu (nad przeglądarką strony) poprawnie pojawia się tytuł opisu, którym wypełniany jest formularz. Przy włączonej automatycznej zmianie opisów lista prawidłowo wyświetla aktywny opis.

- wczytywanie własnej listy katalogów

- raporty w postaci linku strony z dodanym wpisem / zrzut ekranu wg. mnie jest zbędny i nieprzydatny

- rozpoznawanie tokena

- ręczne wstawianie opisu, by można było dobrać sobie opis do katalogu

- program ma mozliwosc wczytywania własnej listy katalogów - należy nacisnąć prawym klawiszem myszy na liście katalogów do dodania, pojawi się menu, w którym nalezy wybrac "Importuj liste katalogow z pliku...". Również do pozostałych list (np. 'czarnej listy' lub listy katalogów gdzie strona została już dodana np. skryptoautomatem) można zaimportować katalogi z pliku.

- zrzut ekranu jest domyślnie wyłączony, jednak jest taka funkcjonalność i niektórym jest ona przydatna

- rozpoznawania tokenów nie będzie, nie jest to b. duże utrudnienie dla użytkownika, więcej na ten temat pisałem we wcześniejszych postach

- można wstawić dowolny wybrany opis, wystarczy wybrać go z rozwijanej listy znajdującej się nad przeglądarką strony

Szkoda że po zbanowaniu nie nie banuje on się we wszystkich projektach

Banuje się we wszystkich projektach.

Przy każdej zmianie projektu, sprawdzana jest 'czarna lista', jeśli w danym projekcie wśród katalogów 'do dodania' znajduje się katalog będący na czarnej liście, to jest on usuwany z listy 'do dodania'. Oznacza to, że dodając jakiś katalog do 'czarnej listy', automatycznie zostanie to uwzględnione w pozostałych projektach.

Banuje się we wszystkich projektach.

Przy każdej zmianie projektu, sprawdzana jest 'czarna lista', jeśli w danym projekcie wśród katalogów 'do dodania' znajduje się katalog będący na czarnej liście, to jest on usuwany z listy 'do dodania'. Oznacza to, że dodając jakiś katalog do 'czarnej listy', automatycznie zostanie to uwzględnione w pozostałych projektach.

Ja to widzę inaczej , no chyba że sporo katalogów się powtarza. Robię tym 12 stron to wiem co piszę.

Pozdro..

Dobre narzędzie ale interesuje mnie faktura bo z tą stawką podatku 0% to taki żart ?

To nie żart, w chwili obecnej nie jesteśmy płatnikiem podatku VAT dlatego wystawiamy rachunek, który jest odpowiednikiem faktury.

- zrzut ekranu jest domyślnie wyłączony, jednak jest taka funkcjonalność i niektórym jest ona przydatna

a mozesz napisac do czego? mnie to tez na nic,

Program kierowany jest do kilku grup:

- osoby, które katalogują własną stronę, wtedy zrzuty ekranu nie są im potrzebne (zrzuty ekranu są domyślnie wyłączone)

- osoby, które pozycjonują stronę na czyjeś zlecenie i wykorzystują nasz program jako jeden ze sposobów na zdobycie linków, wtedy zrzuty ekranów też nie są im potrzebne

- osoby, który katalogują na czyjeś zlecenie, wtedy zdarzały się przypadki gdy klient chciał mieć większą pewność, że strona została zgłoszona do katalogu i chciał otrzymywać zrzuty ekranu to potwierdzające

wolalbym konkretny raport w html albo txt

Udostępniona została nowa wersja, w której można taki raport wygenerować (należy kliknąć prawym klawiszem myszy na listę katalogów gdzie strona została już dodana, i wybrać "Utwórz raport z listy katalogów do których dodano stronę". Raport zostanie zapisany do pliku .csv, zawierającego 2 kolumny: adres katalogu i data zgłoszenia strony do katalogu).

Podbijam temat, program (po dłuższym przetestowaniu) rzeczywiście jest skuteczny- pomijając parę niedociągnięć (program lubi się zawiesić, lista katalogów pozostawia wiele do życzenia).

Jeśli chodzi o funkcjonalność, to BARDZO by się przydała współpraca programu z firefoxem. Chodzi konkretnie o możliwość otwierania kilku zakładek. Niektórzy (w tym ja) katalogują jedną stronę do wielu kategorii w obrębie jednego katalogu- bez zakładek jest to dość uciążliwe, bo po dodaniu jednego wpisu trzeba samemu wejść z powrotem na spis kategorii i wybrać następną (ważne jest też pamiętanie do której kategorii się przed chwilą dodało- co nie jest takie trywialne jeśli się robi to automatycznie i jak najszybciej).

Czy autorzy programu przewidują dodanie takiej funkcjonalności?

program ma mozliwosc wczytywania własnej listy katalogów - należy nacisnąć prawym klawiszem myszy na liście katalogów do dodania, pojawi się menu, w którym nalezy wybrac "Importuj liste katalogow z pliku...". Również do pozostałych list (np. 'czarnej listy' lub listy katalogów gdzie strona została już dodana np. skryptoautomatem) można zaimportować katalogi z pliku.
..nie o to chodzi, wczytanie katalogów, z własnymi danymi, PR, link zwrotny, skrypt itd. I wczytywać ją w Menadżer projektów -> Wybór katalogów, i tam mieć własne kryteria, wg. mojej listy. np. ilości zindeksowanych podstron, itd.
Raport zostanie zapisany do pliku .csv, zawierającego 2 kolumny: adres katalogu i data zgłoszenia strony do katalogu).
wg. mnie nadal mało użyteczne, adres wpisu byłby bardziej mile widziany i bardziej użyteczny.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Kupiłem programik i protestuję go sobie w pełnej wersji (demówki zawsze mnie wkurzały)

Na prezentacji program wygląda obiecująco. Mam nadzieję, że będzie równie obiecujący w praktyce.

Jak na razie jedyną wadą jest proces płatności. Przydałby się allpay i nie obraził bym się gdyby dodano także płatność PayPal.

Na razie zauważyłem jedną wkurzająca rzecz :

W niektórych katalogach wyskakuje błąd :

"Popraw opis. Minimalna ilość linków w opisie 1 maksymalna 3", coś takiego występuje np. w katalogu katalog.kredyty-bankowe.eu

Nawet jak kliknę powrót, aby ręcznie poprawić wpis, to i tak automatycznie mi przeskakuje do zrobienia wpisu i tak w kółko.

Kamil1 gdybyś przeczytał chociaż to co jest na tej stronie to byś wiedział o co mi chodzi z tym banowaniem
Najlepszy to jest ten katalog.pozytywny.pl za każdym razem zawiesza mi się na nim ten program laugh.gif

Szkoda że po zbanowaniu nie banuje on się we wszystkich projektach

Przecież banuje we wszystkich projektach. A to, że wiele katalogów się powtarza to inna kwestia.

Udostępniona została nowa wersja programu.

Podbijam temat, program (po dłuższym przetestowaniu) rzeczywiście jest skuteczny- pomijając parę niedociągnięć (program lubi się zawiesić, lista katalogów pozostawia wiele do życzenia).

Dotychczas ustaliliśmy, że program zawiesza się na jednym katalogu (w najnowszej wersji katalog znajduje się na czarnej liście i nie zawiesza programu). Nie zauważyliśmy i nikt nie zgłosił aby program wieszał się z innych przyczyn. Gdyby jednak komuś program się zawieszał w innych sytuacjach proszę wysłać wiadomość formularzem na naszej stronie (emaile czytamy codziennie, forum przeglądamy rzadziej).

Jeśli chodzi o funkcjonalność, to BARDZO by się przydała współpraca programu z firefoxem. Chodzi konkretnie o możliwość otwierania kilku zakładek. Niektórzy (w tym ja) katalogują jedną stronę do wielu kategorii w obrębie jednego katalogu- bez zakładek jest to dość uciążliwe, bo po dodaniu jednego wpisu trzeba samemu wejść z powrotem na spis kategorii i wybrać następną (ważne jest też pamiętanie do której kategorii się przed chwilą dodało- co nie jest takie trywialne jeśli się robi to automatycznie i jak najszybciej).

Ponowne wejście do spisu kategorii czyli strony głównej katalogu można osiągnąć poprzez dwukrotne kliknięcie na adres katalogu na liście po prawej stronie - jest to tak samo małopracochłonne jak przejście do innej zakładki, których zresztą trzeba by było otworzyć odpowiednią ilość.

W niektórych katalogach wyskakuje błąd: "Popraw opis. Minimalna ilość linków w opisie 1 maksymalna 3", coś takiego występuje np. w katalogu katalog.kredyty-bankowe.eu

Nawet jak kliknę powrót, aby ręcznie poprawić wpis, to i tak automatycznie mi przeskakuje do zrobienia wpisu i tak w kółko.

Rozwiązaniem jest używanie klawisza "powrotu" z przeglądarki programu (zielona strzałka w lewo) a nie linku "powrót" w katalogu.

Zawiesza się tylko na niektórych powtarzających się katalogach jak by faktycznie banowało we wszystkich projektach to by było malinowo bo z tymi niedziałającymi ni było by tyle walki
Katalogi, które się powtarzały zostały usunięte. Od teraz będzie malinowo :) - poprawiono funkcję banowania katalogów we wszystkich projektach (we wcześniejszych wersjach w rzadkich sytuacjach nie działała prawidłowo). Aby banowanie we wszystkich projektach działało poprawnie użytkownicy wcześniejszych wersji powinni pobrać nową wersję i jednorazowo dla każdego projektu wykonać ponownie czynność wyboru katalogów wg. wybranych kryteriów z zaznaczonym checkboxem "Pomiń istniejące katalogi".
..nie o to chodzi, wczytanie katalogów, z własnymi danymi, PR, link zwrotny, skrypt itd. I wczytywać ją w Menadżer projektów -> Wybór katalogów, i tam mieć własne kryteria, wg. mojej listy. np. ilości zindeksowanych podstron, itd.

Nie przewidujemy możliwości importu listy katalogów w takiej postaci. Jeśli ktoś ma listę swoich katalogów z różnymi danymi typu PR itd. może ją sobie wcześniej przefiltrować w arkuszu kalkulacyjnym a następnie taką listę zaimportować do projektu.

Aktualnie pracujemy nad poprawą jakości bazy katalogów, w szczególności nad możliwością:

- raportowania katalogów niedziałających

- sugerowania wartościowych katalogów, które warto dodać do naszej bazy - jeśli ktoś ma listę wartościowych katalogów, których nie będzie w naszej bazie będzie mógł nam ją przekazać, po weryfikacji katalogi zostaną udostępnione wszystkim użytkownikom

Baza katalogów będzie dostępna online, program będzie aktualizował się w oparciu o tą bazę.

wg. mnie nadal mało użyteczne, adres wpisu byłby bardziej mile widziany i bardziej użyteczny.

Wg. nas to co jest w chwili obecnej czyli adres katalogu i data dodania jest bardzo użyteczne. Zauważ, że w chwili dodawania strony do katalogu nie jest znany dokładnie adres gdzie wpis zostanie opublikowany, skąd zatem go wziąć aby umieścić go na raporcie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności