Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj udostępniliśmy aktualizację bazy katalogów, została gruntowanie przemoderowana.

Po uruchomieniu programu nowa baza się pobierze a program zaktualizuje automatycznie.

Aktualnie pracujemy nad nową wersją programu z kolejnymi funkcjami.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziękuję za zignorowanie mojego pytania, już widzę odpowiedź - znów część pozycji z czarnej listy spowrotem wylądowało na liście do dodania. Ponadto w ciągu ok. 15 minut pracy nartknąłem się na kilkanaście niedziałajacych katalogów. Tzn. wyświetlały się, ale np. nie było formularza dodawania stron albo np. wyświetlało się tylko menu katalogu, bez możliwości dotarcia do kategorii. Świetny update :yahoo:

Edit: Z czarnej listy na liste do dodania nawet niektore parkingi wrocily... Jesli chodzi o dzialajace katalogi dodano m.oin. troche WebMini, ale jednoczesnie nie wprowadzono wsparcia dla tego skryptu. To po co je dodawac do listy, jak i tak w przypadku WebMini trzeba recznie wprowadzac wszystkie dane?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

@Bodzio - czy jest możliwość "deaktualizacji"? Po dłuższej chwili pracy stwierdzam, ze szybciej będzie tą starą na nowo ręcznie przefiltrować, niż męczyć się z selekcją tej nowej.

Z tego co wiem to nie :yahoo: dlatego ja juz dawno z tego i innych powodow przesiadlem sie na inny program

A przy eksporcie projektow do SeoMachiny przenoszona jest tez lista gdzie zostalo dodane? Lubie korzystac z SK, ale nie w sytuacji, gdy dochodzi do paralizu prac nad projektami. Pozostaje skorzystac ze sposobu mara na podmiane bazy na katalogiseo.info

Darmowe programy

Funkcjonalność na chwilę obecną jest taka, że podczas aktualizacji katalogi z czarnej listy uznane przez moderatora wracają do listy głównej.

Działa to tak dlatego, ponieważ zdarza się ze katalog nie działa przez krotką chwilę, wtedy użytkownicy

dodają go do czarnej listy. Jeśli moderator stwierdził, że katalog obecnie działa przywraca go do listy głównej i użytkownicy mogą wtedy dodać do niego

swoją stronę.

Wielu użytkownikom odpowiada to rozwiązanie, wydaje mi się że być może większą kontrolę nad tym procesem chcą mieć użytkownicy katalogujący na zlecenie.

W kolejnych wersjach dorobimy możliwość wyboru, czy podczas aktualizacji katalogów, katalogi z czarnej listy mają być przywracane czy nie.

Przedmiotem aktualizacji była wyłącznie baza katalogów dlatego funkcjonalność programu, w tym czarnej listy nie uległa zmianie.

Jeśli chodzi o bazę katalogów to gruntownie zostały przemoderowane katalogi z naszej bazy, przemoderowaliśmy katalogi dostępne na wielu internetowych spisach katalogów. Nie ma w internecie w tej chwili takiej bazy (płatnej bądź nie), która po zaimportowaniu byłby lepszej jakości.

Nie powinno być katalogów z parkingiem domen itp. Ilość katalogów jest na tyle duża, że być może w okresie moderacji z katalogu zrobił się parking domen, ale takich przypadków powinno być nie wiele. Proszę wskazać konkretne adresy lub zgłosić je do moderacji.

Na jakość bazy mają wpływ również użytkownicy. Proszę zgłaszać nam katalogi do moderacji, ważne jest jednak właściwe wskazanie

przyczyny zgłoszenia, ponieważ na tej podstawie moderator dokonuje oceny.

Jeśli uszkodzone jest dodawanie proszę wybrać odpowiednią przyczynę zgłoszenia. Ułatwi nam to sprawdzanie katalogów co przełoży się na jeszcze większą jakość udostępnianej Wam bazy.

Obecnie baza jest moderowana na bieżąco, aktualizacje bazy udostępniać będziemy w cyklach dwu lub jednotygodniowych.

Trwają również prace nad nową wersją programu z nowymi funkcjami.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Mi się wydaje, że prawdziwy bodzio zginął w wypadku lub wyjechał na stałe za granice, bo to czym serwuje swoich klientów obecny bodzio to jakieś "ochłapy".

Przecież już aktualizację listę katalogów o katalogi ze strony Mar-a wiemy jak zrobić i to jest zadowalające - 5pln to nie majątek za nową listę.

Mam wrażenie, że osoba, która raz na pół roku zabiera głos w tym temacie, to jest jakiś kuzyn lub kumpel autora aplikacji i raczej zajmuje się tylko sprzedażą i marketingiem a kodu to raczej nie rusza :)

Wielokrotnie poruszane proste ale upierdliwe bugi tej aplikacji autor tego softu byłby wstanie wprowadzić w ciągu kilku godzin a jednak tego nie uczynił. To był naprawdę dobry program, moja żonka jeszcze kilka stron klientów w SK robi(bo ciezko byloby przeniesc) ale obecnie konkurencja Was zdeklasowała i nawet nie ma co tego programu porównywać z konkurencją, bo obecne SK gra 2 ligi niżej :)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Apel o zglaszanie katalogow do moderacji? Zeby po pol roku pojawila sie nowa baza? Zreszta jakie pol roku, aktualizacje bazy pojawiaja sie tylko po tym, jak sie pojawi nowy program tego typu :) A ze juz sa 4 programy, to pewnie niepredko pojawi sie inny :)

Darmowe programy

wie ktoś ile jest nowych katalogów dodanych do programu i ile zostało po przefiltrowaniu katalogów ze starej listy?

sam przefiltrowałem starą listę i zostało mi zaledwie 250 katalogów... boje się aktualizować listę bo pewnie katalogi dodane do czarnej listy wrócą na listę "do dodania" i cała moja praca pójdzie na marne...

Kiedy będzie zapowiadana od ponad roku aktualizacja programu ?

Miała być wkrótce.

Bodzio czemu nie zabierasz głosu w tej kwestii ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności