Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

bodzio_, mam problem z aktualizacja.

Automatycznie nie chce sie zaktualizowac, a jak sciagne recznie update.zip i wykonam wszystko poprawnie ciagle mam stara wersje i nie ma nowych fukcji.

pozdrawiam

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak bym nie dokonał aktualizacji to i tak wszystko jest po staremu...

Niestety coraz bardziej żałuję wyrzuconych kiedyś tam pieniędzy w błoto :)

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Sprawdźcie teraz, wszystko powinno być ok.

W chwili gdy wczoraj pisałem posta zaktualizowana była wersja instalacyjna, nieco później zaktualizowane zostały pliki do aktualizacji automatycznej.

Długość opisów w obecnej wersji jest nieograniczona.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Ok mi aktualizacja przeszła bez problemu.

Mam nowe funkcje.

Faktycznie jest podany Site oraz YBL

Według mnie bardzo dobra rzecz.

A poza tym, żadnych znaczących zmian nie widzę, dobrze ,że chociaż tyle.

PS. Mam wrażenie, że program szybciej śmiga i już się tak nie wiesza, ale czy to nie jest przypadek powiem za jakiś czas...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

U mnie aktualizacja też przeszła bez problemu, jednak teraz baza katalogów to koło 50 sztuk, ta ma być?smile.gif

Mam podobny problem, baza coś zmalała. Miałem w projekcie do oblecenia jeszcze jakieś kilkaset katalogów,a po aktualizacji zostało mi jakieś 80.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ilość katalogów na liście do dodania zmalała bo automatycznie z listy zostały usunięte katalogi nie działające (znajdujące sie na czarnej liście). Aby do projektu dodać nowe katalogi, których wcześniej nie było na liście, wystarczy wejść do Menadżer Projektu -> [Katalogi] i nacisnąć przycisk [Aktualizuj projekt]. Do projektu zostaną dodane nowe, działające katalogi spełniające zdefiniowane kryteria.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

A ja mialem swoja liste katalogow, zaktualizowalem, chcialem kontynuowac katalogowanie jednego z projektow, w ktorym zostalo mi okolo 50% i co - i kupa, moja lista poszla sie czesac, a na nia zostala nalozona jakas Wasza nowa. Zenada.

Z listy katalogów do dodania usuwane są jedynie katalogi znajdujące się na czarnej liście. Pozostałe katalogi również te zaimportowane przez użytkownika nie są usuwane. Można zaktualizować projekt tak jak pisałem wczesniej. Jeśli checkbox "Pomiń istnejące katalogi" był odznaczony do projektu, do istnejących katalogów zostaną dodane nowe katalogi, jeśli był zaznaczony wtedy z projektu usuwane są istniejące katalogi a dodawane jedynie nowe.

Mi po aktualizacji dodało 4 katalogi.. na przedostanie aktualizacji nie i wele lepiej. Jednym słowem Lipa była jest i będzie.

Czy miałeś zaimportowane katalogi we własnym zakresie? Być może w naszej bazie nowe katalogi pokrywały się z tymi, które sam zaimportowałeś, stąd mała liczba.

Czy masz w kryteriach dla danego projektu wybrane wszystkie katalogi czy określone? Być może nowych, które spełniały kryteria było tylko 4 np. o PR>3.

Możliwości może być wiele.

Od ostatniej aktualizacji doszło sporo nowych katalogów, wiele zostało usuniętych jako niedziałajace. Zresztą aktualizacja bazy to też aktualizacja PR a teraz również google site i yahoo link.

Im częstsza aktualizacja tym oczywiście mniej nowych katalogów ponieważ zbyt wiele ich nie powstaje w okresie 2 tygodni.

banner_forum1.png

ja przy aktualizacji programu nie miałem nigdzie opcji "Pomiń istnejące katalogi"

Ta opcja znajduje się w Menadżerze projektów. Po aktualizacji programu lub bazy aktualizowana jest baza główna. Aby nowe katalogi znalazły się w projekcie, należy wejść do Menadzera projektów i ponownie wybrać katalogi do projektu, wtedy do istniejącej 'listy katalogów do dodania' zostaną dołożone nowe katalogi. Najprawdopodobniej po aktualizacji programu nie zaktualizowałeś projektu ponownie wybierając katalogi o zadanych kryteriach.

Faktycznie jest podany Site oraz YBL

Według mnie bardzo dobra rzecz.

A poza tym, żadnych znaczących zmian nie widzę, dobrze ,że chociaż tyle.

Dodano również moduł sprawdzania pisowni (niedostępny w konkurencyjnych programach) oraz możliwość importu własnych katalogów nie tylko do projektu ale również do głównej bazy programu.

banner_forum1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności