Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja mam taki problem:

(ciach)

Problem mam na dwóch komputerach.

Ma ktoś podobny problem ?

na jednym komputerze tak, na drugim nie. Na obu XP SP2. Problem zglaszalem prawie rok temu. Nie udalo sie ustalic przyczyny. Na tym komputerze, na ktorym pojawia sie problem jest tez inny blad. Jak sie zaladuje jakis projekt, a w miedzyczasie robi w innym programie, po zaladowaniu projektu okno SK na chama wskakuje w pierwszy plan.

Nawiasem - czy w nowej wersji naprawiono blad z ignorowaniem czarnej listy przy aktualizacjach, czy nadal nie?

PS. Niestety support nie odpowiada przez mail na pytanie czy da sie zaktualizowac program nie aktualizujac bazy katalogow. Moze tu padnie odpowiedz?

EDIT: acha, jeszcze jedna rzecZ: program ignoruje to, ze w opcjach ma ustawione, ze ma NIE informowac o dostepnych aktualizacjach.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Gdy dodaje projekt i wszystko ładnie uzupełnię klikam w dolnym prawym rogu "zamknij" by wyjść z menadźera projektów, ale po przeładowaniu okienko nie znika, ponawiam próbę drugi raz, trzeci, piąty, dziesiąty i dalej to samo.
Ja przez rok się do tego przyzwyczaiłem :) trzeba po prostu zminimalizować... ogólnie zawsze po zamknięciu... coś zapisuje i zapisuje itp :)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Minimalizacja nic nie daje. Muszę po chamsku zamknąć program i uruchomić ponownie by cieszyć się dodanym projektem i z niego zacząć korzystać.

Niby można się przyzwyczaić, ale skoro sprzedaż spadła i bodzio robi aktualizacje trzeba wykorzystać ten moment i zwrócić uwagę na błędy :)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Nawiasem - czy w nowej wersji naprawiono blad z ignorowaniem czarnej listy przy aktualizacjach, czy nadal nie?

Aktualizacja czarnej listy dziala w ten sposób, że do czarnej listy dodawane są jedynie nowe, niedziałające katalogi. Nie są z niej usuwane katalogi, które dodał do niej użytkownik. Sprawdziłem i ten mechanizm na testowych komputerach działa poprawnie.

Czy u innych problem też występuje?

PS. Niestety support nie odpowiada przez mail na pytanie czy da sie zaktualizowac program nie aktualizujac bazy katalogow. Moze tu padnie odpowiedz?

Nieprawda wymieniliśmy w tej kwestii wiele emaili i na każdą swoją wiadomość dostałeś odpowiedź, jeśli wyrazisz zgodę możemy upublicznić tą korespondencję.

EDIT: acha, jeszcze jedna rzecZ: program ignoruje to, ze w opcjach ma ustawione, ze ma NIE informowac o dostepnych aktualizacjach.

Zostanie poprawione, dodatkowo w kolejnej wersji po aktualizacji program będzie pytał czy zaktualizować projekt o nowe katalogi czy nie.

Muszę po chamsku zamknąć program i uruchomić ponownie by cieszyć się dodanym projektem i z niego zacząć korzystać.

Czy program jest wtedy uruchomiony z uprawnieniami administratora?

ale skoro sprzedaż spadła i bodzio robi aktualizacje trzeba wykorzystać ten moment i zwrócić uwagę na błędy

Jest dokładnie odwrotnie. Zwłaszcza po aferze szpiegowskiej u konkurencji. Wiele osób pyta o funkcję importu projektów z Seolight do SK

Mam program z 2007 roku.

Po wpisaniu danych licencyjnych klikam na ok i program się wyłącza, a jak włączam ponownie to dalej prosi o wpienia danych.

Wyślij emaila poprzez formularz kontaktowy na naszej stronie a otrzymsz nowe kody.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

Aktualizacja czarnej listy dziala w ten sposób, że do czarnej listy dodawane są jedynie nowe, niedziałające katalogi. Nie są z niej usuwane katalogi, które dodał do niej użytkownik. Sprawdziłem i ten mechanizm na testowych komputerach działa poprawnie.

Czy u innych problem też występuje?

Zeby sprecyzowac - po prostu od jakiegos czasu nie aktualizuje programu ze wzgledu na ten problem. Jesli ktokolwiek potwierdzi, ze faktycznie jest to juz naprawione, to bedzie swietna wiadomosc!

Nieprawda wymieniliśmy w tej kwestii wiele emaili i na każdą swoją wiadomość dostałeś odpowiedź

Wymienilismy wiele maili, to prawda, ale na ten ostatni nie odpisales (w katalogu antyspamowym tez brak). Nie przecze, ze jest to jedyne pytanie, na ktore nie uzyskalem odpowiedzi, moze po prostu zostalo w szkicach do wyslania. Po prostu powiedz, czy jest taka mozliwosc i tyle.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

rozumiem, że mój przypadek, nie jest wart przeanalizowania?

Nikt nie zglaszał nam takich problemów.

Probowałeś przeinstalowac program? Jeśli nie to wykonaj backup projektow, nastepnie odinstaluj program, zainstaluj program, przywroc projekty z backupu.

Jesli ktokolwiek potwierdzi, ze faktycznie jest to juz naprawione, to bedzie swietna wiadomosc!

Możesz sam sprawdzić, wykonaj backup calej dotychczasowej instalacji (przegraj cały katalog Sprytne Katalogowanie do innego katalogu). Zrób update. Jeśli nie będzie dobrze możesz z wcześniej zbackupowanej instalacji przegrac do nowej katalogi projects i data. Wtedy będziesz miał nową wersję programu ze starą bazą.

Przy okazji zauważyłem, że na tym forum panuje niezła cenzura. Część moich wpisów w innym wątku została zwyczajnie usunięta. To normalna praktyka na tym forum? Kiedyś tak chyba nie było.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

• 2 tygodnie później...

Zmiany w ostatniej aktualizacji programu:

- po aktualizacji bazy glownej program sprawdza czy projekt jest zaktualizowany o katalogi z nowej bazy, jesli nie to podswietla sie przycsik aktualizacji na czerwono, uzytkownik moze ale nie musi zaktualizowac dany projekt o katalogi z bazy glownej

- dodano obsluge kolejnych skryptow katalogow

- po nacisnieciu na przyciski kopiujace do schowka np. opis, teraz poprawnie w schowku znajduje sie opis w wylosowanymi synonimami

- aktualizacja bazy katalogow

- kilka drobiazgow

Wyślij emaila poprzez formularz kontaktowy na naszej stronie a otrzymsz nowe kody.

Wysłałem, pisałem też na PW, ale kodów nadal nie dostałem.

Kody wyslalem kilka tygodni temu gdy wyslales emaila. Masz skrzynke na gmailu a ten czesto nasze kody licencyjne kwalifikuje jako spam. Wyslalem Ci teraz na PW

banner_forum1.png

Od razu napiszę o problemie jaki mi się przytrafił odkąd w SK są nowe typy katalogów.

Otóż program tanie się w momencie dodawania strony na jakies 2minuty.

O co mi dokładnie chodzi - spróbuj dodać za pomocą programu stronę do katalog np. https://www.sznurkowo.com - jeśli problem nie pojawia się tylko u mnie to go na pewno zlokalizujecie...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności