Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

No więc i ja zakupiłem to narzędzie, niestety ma kilka bugów, które utrudniają trochę życie:

- brak zakładek (to by się bardzo przydało, zwiększyło by jeszcze szybkość narzędzia)

- z 3000, jest raptem ok 2000 katalogów

- po odfiltrowaniu katalogów z linkiem zwrotnym, tak czy inaczej dosyć często trafiałem na takie katalogi

- program często się zawiesza, pojawiają się komunikaty o błędach (dziś dało się żyć, ale wczoraj to już mnie szlag trafiał)

- przydałaby się baza katalogów angielskojęzycznych

Reasumując: narzędzie ma swoje plusy i minusy. Jednak, czy jest wart wydanych pieniędzy.. to pokaże czas. W tej chwili kataloguje 6 swoich stronek i normalnie zajmuje to ok. 1:30 godziny dziennie. Z tym narzędziem zajmuje mi to ok. godziny z kawałkiem. Jednak gdyby były wspomniane zakładki, wiem, że byłoby to bardzo pomocne.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja dodaję tylko do darmowych, niestety jest ich coraz mniej, bo coraz więcej jest likwidowanych lub też przerabianych na precle. Dziś skończyłem dodawać kolejną stronę, niecałe 1100 katalogów, a nie widać nowych, które przecież wciąż powstają. Rzeczywiście przydałyby się zakładki, mam wrażenie, że narzędzie nie jest już rozwijane. Co do angielskich katalogów, to przecież nie ma problemu, żeby zaimportować sobie własnej listy.

02-468x90.gif

Dziś skończyłem dodawać kolejną stronę, niecałe 1100 katalogów, a nie widać nowych, które przecież wciąż powstają. [...] mam wrażenie, że narzędzie nie jest już rozwijane.

Narzędzie jest jak najbardziej rozwijane. Teraz naszym priorytetem jest zapewnienie stale aktualizowanej bazy katalogów dostępnej online. Aktualnie rozpoczynamy testy nowego mechanizmu. Użytkownik będzie mógł z poziomu programu zgłosić nam katalog, który nie działa, jest zaśmiecony lub z jakiś innych powodów jest nie użyteczny. Będzie też możliwość sugerowania nowych katalogów, których nie ma w naszej bazie. Aktualizacje bazy będą dostępne w cyklu jedno lub dwutygodniowym.

Jeśli chodzi o zakładki to wcześniej pisałem, że nie przewidujemy takiej funkcjonalności (byłoby więcej z tym kłopotów niż pożytku). Katalogi zawierają mało grafiki dlatego powinny szybko się otwierać. Jeśli jakiś katalog otwiera się wolno tzn. że znajduje się na jakimś marnym hostingu co najczęściej oznacza 'marność' samego katalogu. Takie katalogi będzie można również zgłaszać nam do moderacji.

program często się zawiesza, pojawiają się komunikaty o błędach (dziś dało się żyć, ale wczoraj to już mnie szlag trafiał)
Sami wykorzystujemy program do katalogowania, korzysta z niego wiele zaprzyjaźnionych firm. Jak na razie nikt nie stwierdził aby program był niestabilny (z wyjątkiem jednego katalogu, na którym program się wieszał i który znajduje się na czarnej liście).

Jeśli program się komuś wiesza wystarczy skontaktować się z nami za pomocą formularza na naszej stronie, spróbujemy wyjaśnić problem.

W tej chwili kataloguje 6 swoich stronek i normalnie zajmuje to ok. 1:30 godziny dziennie. Z tym narzędziem zajmuje mi to ok. godziny z kawałkiem.

W stosunku do całkowicie ręcznego katalogowania przeciętny użytkownik kataloguje naszym programem kilkukrotnie szybciej i wygodniej.

Jeśli w Twoim przypadku używając Sprytnego Katalogowania poprawiłeś szybkość katalogowania 6 stron o niecałe półgodziny to oznacza, że katalogując całkowicie ręcznie musiałeś to robić w sposób niewyobrażalnie błyskawiczny (otwarcie katalogu, wyszukanie właściwej kategorii, kopiowanie do schowka i wypełnianie poszczególnych pól formularza, dbanie o rózne opisy i tytuły stron, prowadzenie dziennika, do których katalogów dodano stronę a do których jeszcze nie. To wszystko to żmudna i czasochłonna praca a nasz program robi to niemalże automatycznie). Jestem pełen podziwu, natomiast dla większości użytkowników nasz program jest sporym ułatwieniem.

Będąc w katalogu wypromuj.org złapałem wirusa. Jak wchodzi się programem SK to infekuje kompa.

Nie jest to wina Spryciarza. Program antywirusowy powinien ostrzec przed takim zagrożeniem bez względu na to czy otwierasz stronę IE, FF czy SK. Nie wiem jakiego antywirusa używasz ale zastanów się nad jego zmianą jeśli nie uchronił Ciebie przed infekcją. Sprawdziłem ten katalog, dla przykładu Kaspersky informuje o zagrożeniu zarówno przy otwarciu strony IE, FF, Operą czy SK.
Przy "Wstawiaj opis po kolei" mam problem, ponieważ program wstawia mi nie ten opis.

Mam zalóżmy 3 opisy: 1 2 3 W pasku na górze mam 2, a wypełnia mi do formularza opis 1. Muszę kliknąć na 2 i wypełnij formularz, aby załadowało mi 2.

Program działa prawidłowo. Zwróć uwagę, że pole Tytuł w formularzu katalogu nie jest wypełniane Tytułem opisu a Tytułem zdefiniowanym w opisie :-)

1) Program się nie zawiesza jeśli jest jakiś problem to raczej z IE. Proponuje gruntowny skan systemu Hitman Pro.

2) Po 2 tyg. odkryłem jak katalogować szybciej :) wystarczy wyłączyć opcje w IE

Odtwarzaj animacje : OFF

Bez pobierania reklam katalogi ładują się dużo szybciej... ale nadal nie jest to ideał.

Może jak by wyłączyć jave działało by to jeszcze lepiej?

3) Baza katalogów staje się "nieaktualna" coraz częściej trafiam na katalogi typu wyślij sms za 1zł.

Z niecierpliwością czekam na update :(

A mówią, że jest wolność słowa...

Będąc w katalogu wypromuj.org złapałem wirusa. Jak wchodzi się programem SK to infekuje kompa.

No niestety ja też, Avast nie wykrywa go, bo to spyware jakiś cholerny, podmienia najpierw tapetę, później blokuje dostęp do właściwości pulpitu i co chwilę wyświetla komunikat, że należy ściągnąć ze stronki jakiejś program do usuwania spyware.

Rozwiązanie: instalujemy SmitfraudFix i stosujemy się do instrukcji. Swoją drogą niech tylko znajdę tego cwaniaczka, szkoda że nie przyjrzałem się bliżej, który to katalog infekował.

02-468x90.gif

• 2 tygodnie później...

Nie jest to wina Spryciarza. Program antywirusowy powinien ostrzec przed takim zagrożeniem bez względu na to czy otwierasz stronę IE, FF czy SK. Nie wiem jakiego antywirusa używasz ale zastanów się nad jego zmianą jeśli nie uchronił Ciebie przed infekcją. Sprawdziłem ten katalog, dla przykładu Kaspersky informuje o zagrożeniu zarówno przy otwarciu strony IE, FF, Operą czy SK.

Sprawdzałem katalog wypromuj.org dwukrotnie, gdy wchodzę bez programu SK to mój NortonAntivirus blokuje wirusa, gdy wchodzę programem SK tylko wyświetla komunikat, że jest wirus lecz nie może go usunąć, a dalej wirus robi spustoszenie.

To była moja pierwsza formatka od kilku lat, zwykle radziłem sobie przy pomocy różnych programów.

Ostrzegam tylko innych, bo wirus jest bardzo wredny.

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Skąd jest pobierany PR i czy zostanie zaktualizowany?

Program nie aktualizuje PR katalogów ani starych ani tych dodawanych z palca :), wszystkie informacje które się wyświetlają mogą mijać się z prawdą :) wiadomo że lista powstawała już jakiś czas temu przed updatem, miło by było jakby została zaktualizowana:) ale jak nie zostanie też płakać nie będę :)

searching.. bing.com

Hunting in Poland

• 2 tygodnie później...

Lista katalogów mogłaby zostać zaktualizowana nie tylko ze względu na update PR, ale głównie ze względu na to, ile z tych katalogów już nie działa i ile ma fałszywe informacje na temat tego, czy katalog jest płatny albo wymaga linka zwrotnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności