Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę niepoważna sytuacja. Kupiłem program, przelałem pieniądze, wysłałem potwierdzenie przelewu. Po jakiejś godzinie dostałem link do programu wraz z kodami. Ściągnąłem program, zainstalowałem, odpaliłem i wkleiłem kody. Program się wyłączył, więc uruchomiłem go ponownie i nadal chciał kod. Czynność powtórzyłem kilkukrotnie. I nie działa. Akurat w tym samym czasie miałem aktywną skrzynkę, więc od momentu otrzymania maila z linkiem i kodami, do czasu aż wysłałem twórcy maila informującego o błędzie, minęło max 2 -3 min. Odpowiedzi nie dostałem jak narazie żadnej.

W nocy z kolei wysłałem maila z prośbą o zwrot pieniędzy, bo to chyba jakieś nieporozumienie żeby wysyłać komuś coś co nie działa.

Jeżeli szukasz najlepszego miejsca do spędzenia zimy w górach, wraz z rodziną lub przyjaciółmi to musisz odwiedzić Tatry forum - największe forum Tatr w Polsce. Mnóstwo informacji, przydatne linki, fotogalerie.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A o to nieuczciwa polityka twórców SK:

Napisałem tego samego dnia o zwrot pieniędzy i kolejną wiadomość dostałem po trzech dniach i przyszła w nocy. Wiadomość dotyczyła nowych kodów, w ogóle nie zwracając uwagi na to że napisałem że chcę z powrotem pieniądze! Cóż za ignorancja!

O to mail który dostałem dzisiaj:

Witam

chętnie zwrócilibyśmy kwotę wpłaty ale po wysłaniu kodów nie mamy możliwości blokady programu.

Zapisany prawem 10 dniowy zwrot nie dotyczy muzyki oraz oprogramowania.

pozdrawiam,

Do tego zapis wygląda tak w federacji praw konsumenta:

nie możemy otrzymać zwrotu z zakupionych kaset video, audio, programów komputerowych po usunięciu ich oryginalnego opakowania;

ja dostałem tylko link do ściągnięcia i nic więcej, więc zwrot pieniędzy do 10 dni mi się należy!

SK TO KPINA!!!

Jeżeli szukasz najlepszego miejsca do spędzenia zimy w górach, wraz z rodziną lub przyjaciółmi to musisz odwiedzić Tatry forum - największe forum Tatr w Polsce. Mnóstwo informacji, przydatne linki, fotogalerie.

Skorzystaj z formularza kontaktowego na stronie www.sprytnekatalogowanie.com, podaj numer konta, wpłacone przez ciebie 50zł zostanie ci zwrócone a licencja zablokowana.
Nie potrafisz tego docenić zatem dostęp do bezpłatnych aktualizacji zostaje ci zablokowany.

Z tego nie wynika, że licencja może zostać zablokowana? :D

morderrca - w razie wątpliwości zawsze możesz udać się do Rzecznika Konsumenta w Twoim mieście i poprosić o darmową pomoc prawną w tej sprawie.

Dokładnie. W Poniedziałek udaję się do rzecznika praw konsumenta. Zobaczymy co z tego będzie.

• 2 tygodnie później...
morderrca - w razie wątpliwości zawsze możesz udać się do Rzecznika Konsumenta w Twoim mieście i poprosić o darmową pomoc prawną w tej sprawie.

Dokładnie. W Poniedziałek udaję się do rzecznika praw konsumenta. Zobaczymy co z tego będzie.

Po konsultacji z Rzecznikiem praw konsumenta sprawa wygląda tak:

1. Prawo do 10 dniowego zwrotu przysługuje dla oprogramowania i muzyki sprzedawanej tak jak to robi Pan od SK. Więc ten argument że się ubiegać nie mogę o zwrot został wysunięty do mnie bezpodstawnie.

2. Mógłbym się o ten zwrot ubiegać prawnie gdybym pierwszego maila nie wysłał do SK z reklamacją niedziałającego kodu licencji. Prośba o reklamacje wyklucza ten zwrot.

3. Rzecznik poinformował mnie że jeżeli w ciągu 2 lat oprogramowanie zakupione przeze mnie (czyli SK) będzie zawierało błędy powodujące utrudnienia w używaniu oprogramowania, bądź też całkowite zaprzestanie działania, przy których będę musiał zgłaszać ponad trzy razy reklamację. To o zwrot pieniędzy za zakupiony towar mogę wystąpić składając wypowiedzenie umowy (w naszym przypadku mailowo bo tak została zawarta) i sprzedawca pieniądze zwrócić musi. Jeżeli odmówi to sprawę należy zgłosić odpowiednim organom.

To postępowanie wygląda identycznie do wszystkich dóbr jakie kupujemy, chyba że ustawodawca niektóre wyklucza.

Z tym 10 dniowym to napewno ma rację, ale z tym w co piszesz o dwóch lat to bym nie był taki "jednomyślny" IMHO ma pewno zależy to od zaakceptowanego regulaminu i warunków używania programu.

Przykład kupujemy program do monitoringu pozycji w google .... gogle przestaje działać co za tym idzie program też. Wwiec żądamy zwrotu poniesionych kosztów programu :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

3. Rzecznik poinformował mnie że jeżeli w ciągu 2 lat oprogramowanie zakupione przeze mnie (czyli SK) będzie zawierało błędy powodujące utrudnienia w używaniu oprogramowania, bądź też całkowite zaprzestanie działania, przy których będę musiał zgłaszać ponad trzy razy reklamację. To o zwrot pieniędzy za zakupiony towar mogę wystąpić składając wypowiedzenie umowy (w naszym przypadku mailowo bo tak została zawarta) i sprzedawca pieniądze zwrócić musi. Jeżeli odmówi to sprawę należy zgłosić odpowiednim organom.

To postępowanie wygląda identycznie do wszystkich dóbr jakie kupujemy, chyba że ustawodawca niektóre wyklucza.

Poproś o podstawę prawną...bo jakoś mi się to nie widzi

Poproś o podstawę prawną...bo jakoś mi się to nie widzi

Ustawa z dnia 27 lipca 2002

O szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego

DZ.U.02.141.1176 zm. Dz.U.04.96.959 art. 76

głównie zwróćcie uwagę na art 4

A dla ludzi którzy mają założone firmy pozycjonerskie szczególnie ważnym punktem jest art 8.

Ostatnio mój znajomy wygrał sprawę z firmą CHYBA RTVeuroAGD albo dźwięcznie podobna bo sprzedali mu laptopa ponad rok temu i co miesiąc się psuł. Więc zanosił go i chciał pieniędzy a oni ich oddać nie chcieli, lecz cały czas naprawiali. Skutkiem tych napraw było co miesięczne psucie się tego laptopa.

Znajomy jest studentem i jest mu laptop potrzebny do nauki.

Od założenia sprawy w sądzie do jej rozstrzygnięcia, minął rok. Wyrok sądu to: zwrot pieniędzy za laptopa plus ustawowe odsetki.

Widzę, że im świeższe posty tym coraz bardziej krytycznie. Ja niestety nie mam wyjścia (program został już zakupiony, nie miałem na to wpływu), ale może mimo wszystko da się tym narzędziem jakoś skatalogować stronę? A może polecacie coś innego? Z góry proszę o

wyrozumiałość dla moich postów (tego i ewentualnych następnych ;) ), dopiero się uczę.

PS. Czy jest możliwość ściągnięcia (aktualnej) listy polskich katalogów? Tak użyłem opcji szukaj, ale niczego takiego nie znalazłem.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Dziś chciałem sobie trochę pokatalogować, patrzę,a tu komunikat o aktualizacji, która oczywiście pobrałem. Na razie nie umiem doszukać się różnic, baza mnie nie obchodzi, bo i tak korzystam ze swojej, zauważył ktoś jakąś nową funkcjonalność, o ile ktoś jeszcze używa tego SOFTu?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ja bym sobie na Twoim miejscu zbyt wiele nie obiecywał. Zmiana wersji w numeracji o trzecie miejsce po przecinku wiąże się zapewne jedynie z aktualizacją bazy katalogów. W programie dalej brak standardowych na dzień dzisiejszy funkcji. Zainwestuj w SL lub SB. Jeśli nie chcesz wydawać tyle kasy - poszukaj na forum oferty Katalogera.

Na Sprytne Katalogowanie szkoda czasu i nerwów.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności