Skocz do zawartości

Sprytne Katalogowanie - nowe narzędzie do katalogowania stron

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem, idealna nowa wersja umożliwiałaby:

a) poprawna lista katalogów (odpowiednie kategorie - płatne/niepłatne, link zwrotny/bez, pr, itd) online z aktualizacją co jakiś czas

:) jak dla mnie, zakładki nie muszą być, ale przydałoby się zrobić to kopiowanie wewnątrz programu

c) katalogi zagraniczne (!) byłby rewelacyjnym dodatkiem, najlepiej by były na osobnej liście i w menedżerze wybierało by się, z której listy katalogów chce się korzystać

d) u mnie coś nie podmienia tytułu tak jak powinno - automatycznie - i muszę klikać by ponownie uzupełnił formularz i dopiero wtedy wszystko działa

Niemniej jednak, program bardzo przydatny.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powoli robi się to wkurzające. Autor programu już prawie dwa miesiące siedzi cicho. Jest w ogóle szansa na jakieś aktualizacje czy to już projekt skończony? Kupiłem program i ogólnie mi się podoba ale duża część katalogów już nie działa albo jest płatna. Najbardziej teraz palącą rzeczą jest dodanie aktualizacji spisu no i to kopiuj wklej też mogłoby działać....

www.thesunrise.pl - Mój blog

www.katalog-web.pl - Mój katalog stron - SEO friendly i na autorskim systemie

Powoli robi się to wkurzające. Autor programu już prawie dwa miesiące siedzi cicho. Jest w ogóle szansa na jakieś aktualizacje czy to już projekt skończony? Kupiłem program i ogólnie mi się podoba ale duża część katalogów już nie działa albo jest płatna. Najbardziej teraz palącą rzeczą jest dodanie aktualizacji spisu no i to kopiuj wklej też mogłoby działać....

Ależ Lukas, Tobie nikt nie broni samemu sobie aktualizować bazy ;)

Nie raz pisałem, by autor dał możliwość wczytywania bazy danych, np. z pliku .csv gdyby była taka możliwość to bym korzystał z tego programu, a tak nie podoba mi się, że nie można sobie stworzyć własnej listy katalogów, na bierząco podczas dodawania sortować wg. PR, daty dodania itp. A obecnie nawet przy wczytaniu samych adresów są one alfabetycznie :/

Nie rozumiem tego, dlaczego tak upierają się przy własnej liście... zamiast zająć się polepszeniem działania programu.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nie rozumiem tego, dlaczego tak upierają się przy własnej liście... zamiast zająć się polepszeniem działania programu.

Też mam wiele "ale" do tego programu, jednak troszkę przyspiesza katalogowanie (wcześniej używałem do tego IBP). Gdyby nad nim popracowali (ctrl+c, zmiana opisów stron w menadżerze czy tez większa kontrola bazy katalogów) byłby wyśmienity. Tak to mam mieszane uczucia.

Program jest w dalszym ciągu rozwijany.

Przewidujemy, że nowa wersja pojawi się jeszcze w tym roku.

W programie zostaną uwzględnione wszystkie dotychczas nadesłane nam uwagi przez użytkowników, m.in. zostaną dodane karty (zakładki).

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

No to ja bym jeszcze chciał

wydłużyć opisy ponad 500 znaków,

oraz kilka grup opisów przy tym samym projekcje (wystarczyły by dwie grupy) by losować opisy tylko z wybranej grupy. Np. by umieścić dłuższe opisy w jednej grupie, krótsze w drugiej, a gdy katalog wymaga np. poniżej 200 znaków bym mógł szybko do nich przeskoczyć, a przy normalnych katalogach z opisem powyżej 200 znaków nie mieszały mi się. Albo by odseparować opisy które mają linki w tekście.

Podczas wyróżniania słów kluczowych (kategorii) strona strasznie skacze. Można to irytujące zjawisko jakoś wyłączyć?

Jeśli chodzi o zakładki to wcześniej pisałem, że nie przewidujemy takiej funkcjonalności (byłoby więcej z tym kłopotów niż pożytku). Katalogi zawierają mało grafiki dlatego powinny szybko się otwierać. Jeśli jakiś katalog otwiera się wolno tzn. że znajduje się na jakimś marnym hostingu co najczęściej oznacza 'marność' samego katalogu. Takie katalogi będzie można również zgłaszać nam do moderacji.
Program jest w dalszym ciągu rozwijany.

Przewidujemy, że nowa wersja pojawi się jeszcze w tym roku.

W programie zostaną uwzględnione wszystkie dotychczas nadesłane nam uwagi przez użytkowników, m.in. zostaną dodane karty (zakładki).

Nie zgadza sie mi tu nick (róznica _ ) i poglądy, czyżby SK zapomniał logina?

A ja poproszę aktualizację bazy danych i możliwość zgłaszania własnych katalogów np. na stronie i co jakiś czas aktualizacja PR (najlepiej zbieżna z aktualizacją w Google).

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Tak powinno takie narzędzie wyglądać wg. mnie.

https://www.digixmas.com/

..więc, jest na czym się wzorować.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

wydaje mi się że lepiej wydać troche więcej na adder i mieć problem z głowy,

Adder a SprytneKatalogowanie to dwie bardzo różne rzeczy!!!

Mar.

wydaje mi się że lepiej wydać troche więcej na adder i mieć problem z głowy,

Sprytnym Katalogowaniem można dodać wpis do każdego katalogu a Adderem nie. To podstawowa róznica.

Tak powinno takie narzędzie wyglądać wg. mnie.

https://www.digixmas.com/

..więc, jest na czym się wzorować.

Przyjrzałem się wersji demo wskazanego programu. Nie będziemy się wzorować bo nie ma za bardzo na czym. Sprytne Katalogowanie ma znacznie większą funkcjonalność, więc myślę, że twórcy Digimaxa mogliby znaleźć natchnienie w Sprytnym Katalogowaniu a nie odwrotnie :unsure:

Tak na szybko, wszystkie katalogi w wersji demo to katalogi na skrypcie Php Link Directory - wszystko wskazuje na to, że program obsluguje tylko ten jeden skrypt, Sprytne Katalogowanie poradzi sobie z katalogiem opartym niemalże o dowolny skrypt, itd.

banner_forum1.png

Ręczne i automatyczne katalogowanie w jedym? Tak! Sprawdź program Sprytne Katalogowanie. Tutaj jest nasz spis katalogów

skoro tak, to przydała by sie funkcja sprawdzania czy nasz wpis czasami nie istnieje już w danym katalogu
Funkcja zbędna, jeśli oznaczasz katalogi jako dodane, w przeciwnym wypadku nie dodasz strony, i stracisz tylko jakieś 2 sekundy.
Przyjrzałem się wersji demo wskazanego programu. Nie będziemy się wzorować bo nie ma za bardzo na czym. Sprytne Katalogowanie ma znacznie większą funkcjonalność, więc myślę, że twórcy Digimaxa mogliby znaleźć natchnienie w Sprytnym Katalogowaniu a nie odwrotnie
No to słabo się przyjrzałeś ;) kilka przykładów:

+ semi-autmated, dodawanie bez wyświetlania katalogu

+ automatyczny wybór kategorii/podkategorii

+ w raporcie mamy informację w jakiej kategorii/podkategorii dodaliśmy stronę (o czym już pisałem nie raz, by program zapamiętywał takie adresy np. https://www.katalogjakis.info/agencje,promocji-1,pod,12.html lub nawet adres do wpisu.

+ mamy informację jaki anchor text został dodany do katalogu.

Uważam, że jest to najlepszy program do katalogowania jaki znam, ale uważam także, że może być lepszy :)

Np. takie opcje co wspomniane wyżej oraz:

- praca na FireFoxie (lub jakaś nakładka do FireFoxa)

- większa swoboda w ustawianiu sobie listy katalogów

- zapamiętywanie adresu, gdzie dodaliśmy wpis

- dłużże opisy

- skróty klawiaturowe

i przy okazji lista katalogów, może kogoś zainteresuje: tutaj.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności