Skocz do zawartości

Statystyki stat24.pl

lolki

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym założyć statystyki ale nic nie rozumiem z ich FAQ

Jak wkleić skrypt do stron generowanych dynamicznie – opartych na PHP lub zarządzanych za pomocą CMS (Joomla, Mambo etc.)?

W momencie generowania strony w kodzie powinien się znaleźć skrypt, skłądający się z szablonu i identyfikatora, odpowiedniego dla danej podstrony. Proponujemy zrobić to następująco: utworzyć skrypty dla wszystkich podstron, pobrać je korzystając z przycisku “Pobierz szablon i identyfikatory”, w bazie danych stworzyć dodatkową kolumnę dla identyfikatorów skryptów w szablonie strony umieścić szablon skryptu , przy generacji kodu strony uzupełniać szablon skryptu identyfikatorem, który odpowiada za monitorowanie danej podstrony

Może mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć gdzie wkleić i co??

Nie wiem skąd masz ten opis, ale dla statystek google https://www.google-analytics.com narażało by je wkleić w plik szablonu tworzący stopkę strony

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak "zarejestrujesz" stronę to ci wygeneruje kod w nowym okienku. Wklej go tam gdzie każą wkleić i zobacz za dwie trzy godziny.

Tak to wiem, tyle że ich faq wspomina o stworzeniu jakiejś tabeli w bazie:/

Myślałem że samo wklejenie w body nie wystarczy.

Nie wiem skąd masz ten opis, ale dla statystek google https://www.google-analytics.com narażało by je wkleić w plik szablonu tworzący stopkę strony

Chodziło mi o coś co mógłbym pokazać klientowi, sprawdzę.

wklej przed </body> ja wklejam przeważnie tuż po <body>

a tak na marginesie to ja osobiście zrezygnowałem ze stat24.pl na rzecz https://www.histats.com/ , polecam :rolleyes:

Sprawdzę. Dzięki.

wklej przed </body> ja wklejam przeważnie tuż po <body>
Nie należy wklejać kodu statystyk korzystających z zewnętrznych serwerów zaraz za <body> z uwagi na to iż, jak serwer statystyk będzie przeciążony to cała strona z kodem statystyk będzie się wolno ładować!

Zobacz też system stat4u

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mam pytanie bo wrzuciłem kod w body i po kilkunastu godzinach nic jeszcze nie działa, nie ma żadnych sttatystyk, czemu?

Ten system musi nazbierać dane żeby generować statystyki wiec poczekaj z 12 godzin...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności