Skocz do zawartości

Który sktypt forum najlepszy

JarekMk

Rekomendowane odpowiedzi

Przemo ma renomę u pokemonów, zobaczcie jego forum a będziecie wiedzieli o co chodzi, oni będą korzystali z wersji Przema.

Sam też kiedyś korzystałem z przemka, po 2.5 roku użytkownia i 4 czy 5 hostingach poszedłem po rozum do głowy i zmieniłem na vBulletin.

Jakie wrażenia? za******e ;) Każdemu polecam, mnóstwo wbudowanych funkcji, maluśkie obciązenie serwera, śmiga jak burza i ma mnóstwo modyfikacji ( dla wymagających). Minusem jest brak polskiego supportu i trzeba się z tym liczyć, ale za to eng jest błyskawiczny.

Z darmowych pobawiłem się i mogę stwierdzić , ze chyba smf jest najwygodniejsze w użytkowaniu i najbardziej pro, jednak użytkowanie na serwerach z php 5 trochę uciążliwe jest - smf obsługuje pluginy modyfikacji, ale obecna wersja działa poprawnie na php 4 i na nowszym sofcie trzeba te modyfikacje instalować ręcznie, a ze nie mają normalnych instrukcji jak np. w phpbb, to jest niezbyt przyjemne.

Content is Dead.

Community is King Now

System wymiany linków stałych? Tutaj

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a jest taka modyfikacja lub jest planowana? nie zauwazylem tam zadnej wzmianki?

Poczytaj te posty:

- https://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=5&t=5...it=przemo#p4048

- https://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=7&t=498&start=10

Kto będzie używał ? Np Ja ;)

Co do 'oficjalnego' supportu phpBB3.pl to ja bym go raczej nie uznał za oficjalny... Dla mnie oficjalnym supportem czystego phpBB jest phpbb2.pl... Tam mam pewność że Administratorzy i moderatorzy znają się na rzeczy ;)

na phpbb3.pl myślę ze tylko ktoś sobie strzelił taka domene a że wyszło phpBB3 więc postanowił zrobić support który zapewne nie jest oficjalny ;).

Przykro mi nie zgodzę się z tym co piszesz phpbb2.pl - jest oficjalnym supportem wersji phpbb2 natomiast oficjalnym supportem wersji phpbb3 jest www.phpbb3.pl. Oficjalne (a bynajmniej najlepsze) tłumaczenie do phpbb3 jest autorstwa Lwa pozostałe są po porstu "kiepskie".

A co do używania wersji phpbb3 by przemo - życzę powiedzenia z adminami ...

Przemo ma renomę u pokemonów, zobaczcie jego forum a będziecie wiedzieli o co chodzi, oni będą korzystali z wersji Przema.

Sam też kiedyś korzystałem z przemka, po 2.5 roku użytkownia i 4 czy 5 hostingach poszedłem po rozum do głowy i zmieniłem na vBulletin.

Jakie wrażenia? za******e ;) Każdemu polecam, mnóstwo wbudowanych funkcji, maluśkie obciązenie serwera, śmiga jak burza i ma mnóstwo modyfikacji ( dla wymagających). Minusem jest brak polskiego supportu i trzeba się z tym liczyć, ale za to eng jest błyskawiczny.

vBulletin ma sporego minusa - cenę dość drogi ...

sidebar_serwerydedykowane.gif

sidebar_kolokacja.gif

userbar_hostingowo_pl.gif

Przemo ma renomę u pokemonów
Nie zgodzę się z tym... Jest dużo for młodzieżowych jak i tematycznych korzystajacych właśnie z tej modyfikacji.
A co do używania wersji phpbb3 by przemo - życzę powiedzenia z adminami ...

Nawet jeszcze nie wyszło phpBB3 by Przemo a już sceptycznie do niego podchodzisz ;) Bezsensu ;)

Przykro mi nie zgodzę się z tym co piszesz phpbb2.pl - jest oficjalnym supportem wersji phpbb2 natomiast oficjalnym supportem wersji phpbb3 jest www.phpbb3.pl. Oficjalne (a bynajmniej najlepsze) tłumaczenie do phpbb3 jest autorstwa Lwa pozostałe są po porstu "kiepskie".

Akurat z tym to ja się nie zgadzam, ale spróbuje to jakoś bardziej wyjaśnić. Na poczatku oficjalnym suportem phpBB był portal phpbb.pl, później z racji jakiś problemów z domeną portal został przeniesiony na phpbb2.pl wraz z całą załogą z phpbb.pl. Dlatego też ich uważam za oficjalny support.

Co do tłumaczenia to wcale to że ktoś zrobił tłumaczenie do phpBB3 nie musi czynić z niego oficjalnego supportu ;) Jak dla mnie jest to na razie zlepka osób które chcą "tworzyć support" i posiadają domene...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Mich@ł, nadal 95% userów ma przedział wiekowy 12-16 lat i nie potrafią zrobić kompletnie nic, na forum pojawiają się wciąż te same pytania itd. Wiadomo, jak zawsze znajdą się wyjątki, ale 15-20 osób nie zmienia faktu, że Przemo jest głównie dla pokemonów ;)

vBulletin kosztuje 180$ dożywotnio + rok supportu, po roku za każdy następny płacimy 30$. Poprawki bezpieczeństwa są za free zawsze.

Wiadomo, ze za jakość się płaci.

Vanilia jakoś tak nie przypomina forum a bardziej wiki ;) i do mnie nie pzremawia

Content is Dead.

Community is King Now

To ze na forum pojawiają się te same pytania ciągle to swoją droga, ale ja i tka nie uważam aby phpBB by Przemo było tylko dla pokemonów, fakt że jest ich sporo ale to tylko dlatego że wersja Przema jest popularna ;)

Mi się jakoś vB nie podoba już nie chodzi o to że płatny bo z tym nie ma problemu ;) No ale jakoś tak wygląd i PA jest dla mnie dziwny ;) Może za bardzo przyzwyczaiłem się do phpBB ;)

W vB podoba mi się jedynie wykorzystanie AJAXa przy rejestracji ;P

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

1. Chcesz mało zabawy z modyfikacjami -> MyBB

2. Chcesz baaardzo dużo zabawy z modyfikacjami -> PunBB

3. Chcesz średnio się bawić z modyfikacjami -> SMF

Trochę zaryzykuję i doradzę Ci phpBB3 RC2 ;) Miałem i SMF i Pun i My i ipb i nawet wyklinanego przema ;)

Widzę, że Panowie z phpbb w końcu ruszyli po rozum do głowy i wraz z phpbb3 wypuszczą fajny kombajn nie zarzynający serwerów ;)

404.tf

..jednak użytkowanie na serwerach z php 5 trochę uciążliwe jest - smf obsługuje pluginy modyfikacji, ale obecna wersja działa poprawnie na php 4 i

[OT]

A jest nie tak z php5? Ja mam obecnie na 5 i za 2 tyg jest "przymusowa" migracja na 5.2. Może o czymś nie wiem więc wolę się upewnić.

404.tf

Mi się jakoś vB nie podoba już nie chodzi o to że płatny bo z tym nie ma problemu wink.gif No ale jakoś tak wygląd i PA jest dla mnie dziwny wink.gif Może za bardzo przyzwyczaiłem się do phpBB
Style do pa masz osobno, ja też na początku nie za bardzo przepadałem za tym ciemnoniebieskim, więc se zmieniełem i wygląda jak phpbb (prawie).

AJAX jest nie tylko przy rejestracji, ipb ma w tych samych miejscach, bo zżyna ;) Dodowodem może być np to, że jak w vB znaleźli exploita to za kilka godzin ipb ogłosiło że wydaje poprawkę, łatającą identyczną dziurę.

A jest nie tak z php5? Ja mam obecnie na 5 i za 2 tyg jest "przymusowa" migracja na 5.2. Może o czymś nie wiem więc wolę się upewnić.

Po prostu system zarządzania pluginami nie chodzi jak należy, ponoć mają w następnej wersji to zmienić.

IMHO jednak smf z rozwiązań darmowych wydaje się najrozsądniejszym wyborem.

Edit: własnie sprawdziłem dokładnie i chodzi o php 5.2

It's been reported and confirmed that there are some issues with PHP 5.2 that prevent some mods from installing in SMF. As far as I'm aware, work is being done on SMF to create a workaround for that. Meanwhile, you have three options:

1) Wait for a new SMF version;

2) Ask your host to downgrade PHP to 4.4.x;

3) Install the mod manually.

Content is Dead.

Community is King Now

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności