Skocz do zawartości

Linkowanie artykułu

atomek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy po dodaniu strony www do katalogu typu PRESELL należy ten artykół jeszcze linkować zgodnie z zaleceniem, czy mozna sobie to darować. Jeżli natomiast linkować to mniej więcej ile ilnków dodawać. Pozdra Tomek Wawa

artykół

..ulala ;)

Czy linkować, powinno się ;) ale trzeba się zastanowić czy jest taka potrzeba. Można go podlinkować tylko po to by się szybko zindeksował, lub też po to, by linki miały większą moc. Można też wypozycjonować i zdobyć dodatkowy ruch na stronę...

... i jeszcze jedno, jak masz młodą domenę, a podlinkujesz artykuły, z mocnych precli... to możesz się pożegnać na jakiś czas z top10, będą tam podlinkowane artykuły ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Czy po dodaniu strony www do katalogu typu PRESELL należy ten artykół jeszcze linkować zgodnie z zaleceniem, czy mozna sobie to darować. Jeżli natomiast linkować to mniej więcej ile ilnków dodawać. Pozdra Tomek Wawa

Jasne taka jest idea precell pages. Tylko kilka uwag:

-Zlinkowac trzeba w miarę porządnie. Zlinkować wystarczy dwa rzędy wielkości mniej artykułów niż będzie precelków ;).

- czy nie lepiej założyć te kilkanaście preceli samemu ;) niż linkowac do domen tworząc komuś zaplecze

I tak rodzi się idea dodawania bez linkowania czyli ... budowania muru z zaprawą bez cementu ;)

Ile linków? Z linkami jest jak z alkoholem, jeśli zaczniesz od 40% wódki to już nie zasmakujesz w winie musującym.
A czy przypadkiem nie ma tam ograniczeń co do ilości linków jakie możemy dodać z treści?
i jeszcze jedno, jak masz młodą domenę, a podlinkujesz artykuły, z mocnych precli... to możesz się pożegnać na jakiś czas z top10, będą tam podlinkowane artykuły

Czy to źle?? No chyba, że z gory zakładasz ze te artykuly to szajas.

Zlinkować wystarczy dwa rzędy wielkości mniej artykułów niż będzie precelków

A jak by tak na polski to przetłumaczyć to więcej ludzi by zrozumiało. :)

i jeszcze jedno, jak masz młodą domenę, a podlinkujesz artykuły, z mocnych precli... to możesz się pożegnać na jakiś czas z top10, będą tam podlinkowane artykuły

Chyba nie o to mu chodziło a raczej o to że artykuł w jakimś preclu może w serpach przegonić stronę do której linkuje.

To "artykuł" w preclu linkuje do podstrony w serwisie czy odwrotnie.

Skoro wyprowadza linki z precla do swojej witryny to nie wiem dlaczego ma to poprawic pozycje tego artykulu w preclu a nie tego do którego prowadzą odnośniki?

Nie wnikam w wartość artykułu. Ale artykuł służy głównie do tego by podnieść pozycję Twojej witryny, a nie być przednią na pozycjonowaną frazę. Dla starszej domeny to nie robi różnicy, a im wyżej artykuły tym też większy z nich ruch. Ale wierz mi, jeśli napiszesz artykuł w kilkuletnim preclu, to ten artykuł długo będzie przed Twoją stroną, która z założenia ma być wyżej, czyż nie? Ale nie jest to regułą.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Miałem podobny problem. Pozycjonowałem niszową frazę z małą ilością stron(~15k), ale sporą oglądalnością w googlach od zera. Pierwsza 5tka była dosyć mocna, reszta to przypadkowe strony. Zacząłem delikatnie od linkowania i wskoczyłem na top10. Dosyć długo nic się nie działo, aż dodałem artykuł do mocnego i starego presela z PR6. Po paru dniach nastąpiło ostre przetasowanie presel na top 2, ja na top5. Po tygodniu jak google zaindeksowało moją stronę pierwsze 2 linki prowadzą do mojej strony, 4 i 5 to linki do presela.

Moim zdaniem mocne presele sprawdzają się znakomicie i czasami nie warto męczyć się ze stawianiem własnych, bo nie dadzą takiego kopa jak te stare z mocnym PR

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

https://www.ithink.pl/ Jak ktoś zna preselle o podobnej mocy to chetnie skorzystam :D

No wiesz artykuł musi mieć jakiś sens i stylistykę. Random(słowa_kluczowe); tutaj nie przejdzie

Nikt jeszcze nie okreslił zasady linkowania precli.

Moja zasada jest taka, że mocnych precli nie linkuję ponieważ właściciele dbają o to by były dobrze podlinkowane i zindeksowane. Zresztą nie wstawisz tam byle śmiecia a jak nie śmieć to wczesniej czy później ktoś go podlinkuje.

Te słabsze precle linkuję innymi preclami tak aby większość z nich miała prowadzący link z interesującym mnie anchorem.

@mrtn - mozna mieć swoje precle i dodatkowo linkować w innych - czy tak nie będzie lepiej?

@ShRon - poczekaj jeszcze tydzień, dwa i zejdą precle z tak wysokich miejsc. Daj znać kiedy to nastąpi, ale z moich doświadczeń wynika, że nie powinno to przekroczyć 3 tygodni.

@comzit - 2 rzędy wielkości to inaczej obciąć dwa zera od tyłu inaczej 1%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności