Skocz do zawartości

1 mocny link vs. masa słabych linków (ale z różnych IP)

Rekomendowane odpowiedzi

po co mi 2000 gownianych linkow ktore zostana raz przez google zaindeksowane a jak powroci nagle na ta sama strone zobaczy ze tegoz linka nie ma, pomysli ze cos nie tak i zrobi kuku. wiec wole miec te 300 linkow stalych niz 2000 znikajacych.

autor pisal iz nie ma czasu na zabawe z katalogami preclami i calym tym zapleczem...a ja ci mowie: jak chcesz pozycjonowac musisz miec a lot of time ;] zreszta po co placic jak samemu mozna wykombinowac inwestujac tylko swoj czas...jest taki madry temat na PiO o zapleczu. i co w nim madrego: ano to ze jak juz zbierze sie potem big zaplecze to mozna co sie chce pozycjonowac jak sie chce bez ponoszenia wiekszych kosztow ;-)

mmarek, czytaj mnie wyraznie ( chodz wiem ze mam problemy z pisaniem :) )

po mi 2000 linkow jak google bot indeksujac mnie na jednej podstronie, wchodzi za pol godziny na nia ponownie a mnie juz tam nie ma. i tak sytuacja sie bedzie powtarzac to albo mnie oleje albo uzna mnie za spam. owszem wejde w top3 ale bardzo szybko z niego spadne bo linkow juz nie bedzie!

posiadajac powiedzmy 800 stalych linkow moze troche wolniej dojdziesz do tych wyzszych pozycji ale sie na nich napewno utrzymasz.

Wiem o co Ci chodzi. Tylko to co piszesz o utrzymaniu pozycji przy 800 linkach to albo się utrzymasz albo i nie. Zależy jak konkurencyjne frazy to są. Nie neguję wartości linków stałych, pod warunkiem oczywiście, że są indeksowane. Bo cóż z tego, że zapodasz nawet 100000 linków stałych, jak gugielek zaindeksuje 2% z nich. Po to są linki rotacyjne, by zapewniły szybki przyrost i dały odpowiedni power, lub pomogły przynajmniej w indeksacji.

szybko szybko szybko....nie mozna nic na szybko...swoj portal pozycjonowalem ponad rok ale jak juz wszedlem na pozycjonowane pozycje to tak je wysrubowalem ze strona ktora ma w adresie dokladnie ta fraze nic nie jest w stanie zrobic a jesli chce pozycjonowac na mniejsze haselka to tez nie mam problemu, dlatego z wlasnego doswiadczenia wiem ze:

potrzeba duzo czasu

potrzeba stalych pewnych linkow

bo po co mi power ktory sie skonczy za chwile i znowu spadne...

bede bronic swojej tezy tak jakbym wlasna kobiete bronil i koniec kropka ;-)

Jeszcze nie jestem takim fachowcem jak wy ;-) ale testowałem kilka miesięcy temu:

Dodałem stronę tylko do dmoz, google, onet wysz + kat , wp wysz + kat.

Po 3 miesiącach PR5.

Potem użyłem narzędzia do auto dodawania.

Po 3 miesiącach PR3.

A mówią, że jest wolność słowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności