Skocz do zawartości

Ban na odwiedziny googlebota?

Ravi

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście musiała mnie spotkać dziwna sytuacja, bo jakże by inaczej :/...

Otóż:

1. Googlebot (według narzędzi dla webmasterów) odwiedził moją stronę dokładnie 20 marca tego roku. Od tamtego czasu nic się nie zmienia, za to ja zmieniłem stronkę znacznie - wcześniej był tylko komunikat w stylu "Strona w budowie". Teraz już strona działa, mimo to w google nadal jest zaindeksowana pierwsza wersja, gdzie był tylko index, bez podstron itp. Dlaczego googlebot nie chce przyjść w odwiedziny??

2. W/w strona posiada bardzo mało linków do niej prowadzących (strona firmowa, więc jak wiadomo konkurencja mnie reklamować nie będzie :P ), do katalogów wrzucam ją pomału z powodu braku czasu, narażony na wiele linków na raz to nie jestem dzięki temu, mimo to parę ich jest. Po wpisaniu komendy "link:" nie są widoczne ŻADNE z nich, mimo iż po wpisaniu samej domeny do wyszukania - znajduje mi te linki w danych katalogach.

3. Mały offtop dotyczący Onetu: tutaj była taka sytuacja, że strona została dość szybko zaindeksowana (cała), ale dzisiaj sprawdziłem - indeksacja powróciła do "starej wersji", gdzie miałem tylko index.html z napisem "Strona w budowie", no i oczywiście strona poszła w cholerę z wyników z wiadomych przyczyn. Dlaczego tak się stało? Dlaczego Onet powrócił do starej indeksacji, przecież ten plik z tą treścią (...w budowie...) nie istnieje już od ponad miesiąca :/

Dodam iż domena ma PR 1.

Proszę o jakąś odpowiedź, poradę, bo już naprawdę nie mam pojęcia co robić ;)

W/w strona posiada bardzo mało linków do niej prowadzących
a oto i odpowiedz ;)
Po wpisaniu komendy "link:" nie są widoczne ŻADNE z nich

I nie bedzie przez blizej nie okreslony czas, jezeli sprawdzasz w Google, praktycznie w Google nie da sie dokladnie sprawdzic ilosci backlinkow, poczytajforum :P

Onet - tutaj nawet sam webmaster Onetu nie zaradzi, zapomnij o tej "wyszukiwarce" , zreszta po co walczyc o cos, z czego mialbys traffic mniejszy niz z qlwebow ? :P

Linkuj i czekaj cierpliwie, zaliczaj katalogi.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności