Skocz do zawartości

Pojedynek polskich zbieraczy domen

bart

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  szy napisał(a):
  AirMan napisał(a):
zakładamy, że 1% odwiedzających coś kupuje, no nawet w jego przypadku 0,01% z tego wynika, że 150 osób dziennie coś kupuje.

Przejrzałem pobieżnie jego ofertę, jedna przeciętna tania opona kosztuje ok 200.

Prosty rachunek => 200*150 = 30.000 PLN

rocznie ?

proszę bardzo => 30.000 * 356 = 10.680.000 :)

Widać że nie masz samochodu, otóż... samochód ma cztery koła... :>

Nie wiem tylko, dlaczego nie wiesz, ile ma dni rok...? ;)

:]]

Szy.

Niektórzy mają motory, a niektorzy ciężarówki ;) ;)

Jeżeli nie wiesz czemu mój post jest taki, a nie inny to zajrzyj tutaj

Versis napisał(a):
Niektórzy mają motory, a niektorzy ciężarówki

a pozycjonerzy, jak wiadomo przyjezdzaja na zloty rowerami ;)

road_909.jpg

Producent: Merida

Model: ROAD 909

Rama: MAGNESIUM ROAD COMPACT

Widelec: MARTEC CARBON ULTRALITE

Przerzutka przód: SHIMANO DURA ACE

Przerzutka tył: SHIMANO DURA ACE

Manetki: SHIMANO DURA ACE

Hamulec: SHIMANO DURA ACE

Cena: 17999.-

mniam :)

szookpl napisał(a):
Wiec suma faktur mysle nie przekracza 100 000 zl rocznie
  bart napisał(a):
średnio licząc po hurtowej cenie domen około 100 tys. zł wydane rocznie

dokładnie tak to oszacowałem

AirMan napisał(a):
Liczymy:  

zakładamy, że 1% odwiedzających coś kupuje, no nawet w jego przypadku 0,01% z tego wynika, że 150 osób dziennie coś kupuje.  

Przejrzałem pobieżnie jego ofertę, jedna przeciętna tania opona kosztuje ok 200.  

Prosty rachunek => 200*150 = 30.000 PLN

też bardzo lubie matematyke bo jest nauka ścisłą a liczby nie kłamią, ale jak juz liczymy to zróbmy to z pewnymi założeniami.

I tak koles mowi że ma 600 tys. odwiedzin miesiecznie- załóżmy ze 300 tys. jest po błednym wpisaniu adresu przez usera.

Załozenie 2 - powiedzmy że 1% userów przez przypadek trafiających na jego strone zostanie na niej dłuzej niż kilka sekund i zainteresuje się ofertą, więc 300000 * 1% = 3000.

AirMan napisał(a):
Liczymy:  

zakładamy, że 1% odwiedzających coś kupuje

ok 1% * 3000 z tych co się zainteresowali = 30 wizyt miesiecznie / 30 dni daje jednego klienta dziennie dzięki zarejestrowanym 2500 domen - jak dla mnie wynik bardzo mierny. Pytanie ile teraz taki jeden klient dziennie zostawi kasy.
  szy napisał(a):
Widać że nie masz samochodu, otóż... samochód ma cztery koła... :>

niektóre maja nawet 24 koła, jak ktoś lubi pożądnego tira z naczepą ;)

więc przy założeniu że mamy jednego 1 maniaka lubiacego jeździć tirem z naczepą dziennie robiącego zakupy na stronie opony.us to może i się to opłaca :) - pytanie ilu jeździ na co dzień tirami 8)

szy napisał(a):
Nie wiem tylko, dlaczego nie wiesz, ile ma dni rok...? :

bo może kolega AirMan używa innego kalendarza niż gregoriański ;)

szook całkowicie sie z Tobą zgadzam że sposób z domenami może zniszczyć bardzo skutecznie konkurencje i odpowiednio zastosowany dać rewelacyjne rezultaty

ale nadal twierdze że zastosowany w tym przypadku jest bzdurą, bo po wpisaniu w google hasła opony jakoś nie widzę na pierwszych 10ciu miejscach stronki opony.us

podtrzymuje to co napisałem że te 100 tys. spokojnie można wydać na naprawdę efektywna kampanię w różnych mediach nie tylko w necie i napędzić sobie tym samym sporą rzeszę naprawdę zainteresowanych przyszłych klientów.

domains napisał(a):
Ilość odwiedzin na takie "pomyłki" jest bardziej niż znikoma

otóż to !

domains napisał(a):
dlaczego sam sie nie zabezpieczył na wypadek rejestracji wwwopony.us?

może trzeba mu ją zająć i potem sprzedać 8)

wolna jest również wwwopony.com.pl ;)

domains napisał(a):
Trochę mi to wyglada na chaotyczne szarpanie, bez przemyślenia, ot, mam dużo kasy i nowe medium - zainwestuję.

też tak uważam że przemyślane działanie to to nie jest za bardzo.

zero3 napisał(a):
a pozycjonerzy, jak wiadomo przyjezdzaja na zloty rowerami

ja mam starą motorynke w garażu :)

a gdzie i kiedy ten zlot ? :D

ok zgadza sie wszystko, pomysl dobry lecz mozna bylo go o wiele lepiej rozwiazac, nie sprawdzalem ich rozwiazan, ale jak widac nakrecili sobie art. choćby to że w art. napisaną znacznie zawyżoną cene domen.

Po 1 założyli iż chyba wszystkie są kupowane po cenach nask a to chyba by tylko idiota zrobil.

Po drugie napisali ze chodzi tylko o opony, tylo 2 idiota by sie do tego przyznal, bo wystarczy udowodnic crosslinking jednego wlasciciela i leca domeny.

Wiec nalezy tylko przeanalizowac kto i czy jest sie czym chwalic, bo samo pozycjonowanie przy tyhc mozliwosciach to zadna rewelacja, tzn - za samo descriptions czy keywords jest ban, znaczna ilosc powotrek slowa opony a to juz onet np podciaga pod spam.

Moze jez sie tym zainteresuje ;-)

Na upartego możnaby też sprawdzić czy własciciel opony.us jest rezydentem lub obywatelem usa.

ps. ale upierdliwy dziś jestem... zawiść, zwykła zawiść o kasę.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

domains, tutaj w sumie sa na to myki ja tez nie jestem rezydentem niemiec a mam pozycjonowanie.de calkiem legalnie, choc w sumie teraz juz mam całkiem legalnie bo posiadanie nip ue uprawnia mnie do dzialania na terenie calej UE wiec w sumie juz mnie to nie dotyczy.

Ale nawet tak to sa registrzy ktorzy jako admin domeny sie wpisuja a na Ciebie jest abonament i jest legalnie.

szookpl napisał(a):
Ale nawet tak to sa registrzy ktorzy jako admin domeny sie wpisuja a na Ciebie jest abonament i jest legalnie.

dokładnie teraz w zasadzie można miec prawie każda dostępna na świecie domenę.

raz kumpel prosił mnie o zarejestrowanie domeny .in ( to chyba domena narodowa Indii) ale nigdzie nie mogłem znaleźć kogoś kto mi to zarejestruje - może ktoś z Was wie czy cos takiego można zarejestrować i jeśli można to gdzie ?

bart jutro zapytam o to IN :-) bo nigdy nie rejestrowalem ale wie ze z RU to są jazdy czasem ;-) nasz NASK to nowoczesnosc do nich, choc i przy DE mialem problemy bo nie wiedzialem poczatkowo jak ustawic DNS, bynajmnniej wtedy wymagali osobnych serwerow DNS, nie np. ns1.szook.pl i ns2.szook.pl tylko 2 musial isc z innego IP i byc na innym łączu czy jakoś tak ale nie chce klamac wiec nie powiem dokladnie

szookpl napisał(a):
bart jutro zapytam o to IN :-)  

będę wdzięczny bo znalazłem niby jakąś instytucję w Indiach zajmująca się rejestrowaniem tamtych domen ale nijak nie mogłem się z nimi skontaktować

szookpl napisał(a):
ale wie ze z RU to są jazdy czasem ;-)

jak chcesz to moge Ci zarejestrować RU szybko, sprawnie i bez problemów :D

jako firma jestem partnerem rosyjskiego NICu (cos ala nasz NASK), trzeba było się namęczyć z papierami i kilkoma telefonami do nich i dobrze znać rosyjski bo oni po ang. ni diabła nie mówią ale jakoś sie udało :) i teraz rejestują mi domeny RU bez problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności