Skocz do zawartości

Trick z adsensem - lecz nie dokońca legalny :(

kacper

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Może o tym wiecie a może nie ale jest pewne niedorobie programowe w adsensie. Załużmy że masz dobry serwis osamochodach i masz w nim adsensa, ale raklamy, które się wyświetlaja o samochodach są mało płatne. A np. wiesz, że reklamy o komórkach są drogie....

Gdy jest generowany kod adsense, jest opcja strona z ramkami... dodawana jes linijka ze zmienna:

google_page_url = document.location; mozna ja przerobić i napisać np.

google_page_url = "https://www.jakas-strona-z-komorkami.com";

i wtedy reklamy będą o komóekach :) tylko, żed w kodzie adsense nic nie miożna zmienic, ciekawy jestem czy mogą jakos to sprawidzic ????

PS. Jak uważacie jakie slowo jest najdroższe wa adsach?

ja znalazłem gifty za $3 średnio

-> google_page_url

Nie chciałbyś przetestować tego dla nas? :>

A poważnie, to nie trzeba uciekać się do korzystania z tej zmiennej, skoro na treść reklam bezpiecznie można wpłynąć treścią strony.

Pytanie tylko - czy na stronie o samochodach ludzie będą chcieli klikać w komórki? To jest klucz do sukcesu: połączenie faktycznego zainteresowania odwiedzającego z tematyką podsuniętych mu 'sztucznie' reklam.

Szy.

• 1 miesiąc temu...

Jeśli czerpiesz dochód z reklam skierowanych w inną tematykę stron, to niemal na pewno tak.

Zastanawiam się, jak to jest z własnymi domenami? Na przykład chciałbym wyświetlać reklamy na wszystkich podstronach, ale pobieranych ze strony głównej?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

• 3 tygodnie później...

No i spróbowałem, przyznam, że skusiły mnie wysokie kowty za reklamy na keywordy "Mesothelioma" wrzuciłem do google_page_url = "" adres strony o tej własnie tematyce i kliknąłem sobie 5 razy (każda reklama miała słowo Mesothelioma w tytule).

Wszystkie pięć kliknieć zostało zakliczonych i niestety na tym się skończyło, tylko kliknięcia pieniędzy ani widu ani słychu.

Wyświetlenia    Kliknięcia    CTR       eCPM  [?]     Twoje przychody

47                5        10,6%    USD 0,00     USD 0,00

do Adminów: Pozwoliłem sobie zamieścić te informacje, gdyż nie zawierają one praktycznie żadnych cennych informcji, które by łamały regulamin AdSense.

zaproś znajomych do testu i bedzie dobrze

Też zły pomysł. Z tego co przeczytałem na forum wynika, że nagły wzrost CTR może być szkodliwy.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności