Skocz do zawartości

nowe skierowania

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

Polityka programowa Google AdSense zezwala na umieszczanie dwóch jednostek skierowań do danego produktu na każdej stronie.

https://www.google.com/adsense/policies

hmm... w ten sposób na stronie można umieścić kilkadziesiąt x 2 takich jednostek bo dostępnych produktów jest kilkadziesiąt?

ps. coś mi się zdaje, że niedługo Google powinno doprecyzować ilość dozwolonych jednostek tego typu, bo ten zapis z regulaminu jest jeszcze sprzed okresu kiedy pojawiły się nowe skierowania

Jak narazie to mało jest tam produktów polskich. Ale z pewnością powinno przybyć reklamodawców.

A czy za klik w taką jednostkę też dostaje się kasę czy tylko za akcje (CPA). Może tak i tak, pewnie w zależności od produktu. Widziałem reklamę jakiejś polskiej księgarni to płaca za CPA 9zł z groszami. Za zakup książki czy coś... :)

https://www.google.com/adsense/support/bin/...py?answer=48182

Ad Placement

AdSense offers a number of ad formats and advertising products. Publishers are encouraged to experiment with a variety of placements, provided the following policies are respected:

(...)

-Up to three referral units may be displayed on a page, in addition to the ad units, search boxes, and link units specified above.

(...)

:D

pozycjonuj.png

Nie do końca rozumiem...

Czy to oznacza, że mogę mieć na stronie:

-wyszukiwarkę

-3 reklamy adsense (zwykłe)

-3 reklamy - skierowania

Czyli np na jendje podstornie bede miał prostokąd 300x250 ze zwykłymi reklamami oraz 300x250 ze skierowaniami?

odpowiedź u samego Googla

# Na jednej stronie można wyświetlać maksymalnie trzy jednostki reklam.

# Na stronie można umieścić maksymalnie dwa pola wyszukiwania Google AdSense.

# Na jednej stronie można także wyświetlać maksymalnie trzy jednostki linków.

# Na stronie można wyświetlać (oprócz przedstawionych powyżej jednostek reklam, pól wyszukiwania i jednostek linków) maksymalnie trzy jednostki skierowań.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Czy to oznacza, że mogę mieć na stronie:

-wyszukiwarkę

-3 reklamy adsense (zwykłe)

-3 reklamy - skierowania

Czyli np na jendje podstornie bede miał prostokąd 300x250 ze zwykłymi reklamami oraz 300x250 ze skierowaniami?

To jest sprzeczne. Możesz mieć trzy jednostki reklam i trzy jednostki skierowań. A Ty napisałeś coś o jednym takim i jednym takim...

# Na jednej stronie można także wyświetlać maksymalnie trzy jednostki linków.

To znaczy że moge umiescic 3 jednostki linkow np. po 5 linków na jednostke na jednej stronie?

O tym nie wiedzialem, to daje nowe pole do popisu... :)

nowe skierowania (tematyczne, na słowo kluczowe ...) są dostępne również i dla Polski
dostępnych produktów jest kilkadziesiąt

Mógłby mnie ktoś naprowadzić na trop tych skierowań? U mnie cały czas widnieją tylko te standardowe (AdSense, AdWords, Apps, Checkout, Firefox).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności