Skocz do zawartości

Strona nie uwzględniona chociaż zgłoszona, a mapa dodana

babejsza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

być może przedwcześnie zadaję to pytanie i być może powinienem jeszcze poczekać, ale po raz pierwszy to tyle trwa.

Dodałem domenę i mapę strony do "narzędzi dla webmasterów" w google'u.

Zrobiłem to tak samo jak wiele razy wcześniej. Dodatkowo zgłosiłem stronę poprzez panel zgłaszania witryn (https://www.google.com/addurl.html).

Wszystko odbyło się 29 czerwca czyli niecały tydzień temu, ale nigdy dotąd nie musiałem czekać dłużej niż dzień-dwa na uwzględnienie domeny przez google.

I tu proste pytanie, czy to normalne i powinienem uzbroić się w cierpliwość czy zacząć się martwić, że coś jest nie tak?.

//EDIT

Aha - dodam jeszcze, że moje obawy budzi też druga dość dziwna sprawa związana z tą samą domeną i google analytics. Statystyki uruchomiłem tego samego dnia tj. 29 czerwca i niby wszystko jest ok, statystki są liczone ale w panelu ustawień w tabeli ze śledzonymi domenami ciągle ta jest oznaczona jako "Waiting for data".

No i w sumie, jako że te dwie tak dziwne - z mojego punktu widzenia - sprawy nałożyły się na siebie w czasie i dotyczą jednej domeny stąd moje pytanie.

hmmm ... ok. Chciaż jest to dziwne z punktu widzenia moich wcześniejszych doświadczeń. Tak jak pisałem zazwyczaj trwało to nie dłużej niż 1-2 dni, a jeżeli chodzi o google analytics to tak jak teraz pierwsze wyniki było widać już po kilku godzinach i wtedy w panelu w tabeli komunikat "Waiting for Data" zmieniał się na "Receiving Data".

Po prostu boję się, że coś może być nie tak. Ale nie wiem co by to mogło być ...

Ok, po prostu nie załapałem tego z kontekstu Twojego zdania. Strona jest oczywiście gdzieniegdzie podlinkowana. Niedługo będzie tego bardzo dużo, ale mnie martwi po prostu to że narzędzie jakim jest "Narzędzia dla webmasterów " by google pomimo zgłoszenia mapy i domeny ciągle z tym nic nie robi i ciągle widzę jedynie komunikat: "W indeksie Google nie są aktualnie uwzględnione żadne strony tej witryny. Zaindeksowanie może zająć trochę czasu ...". No stąd moje pytanie co z tym czasem, bo tak jak pisałem zwykle była to "szybka akcja typu miś" i strona była widoczna w google'u po wpisaniu domeny.

Ostatnio Google wykazuje mniejsze zaufanie dla nowych stron - moje nowe pojawiają się NIE WCZEŚNIEJ jak po tygodniu - nawet tych podlinkowanych. Pewnie po to żeby w indeksie nie było jednodniowych stron widmo.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ja już ponad miesiąc czekam na zaindeksowanie stron z mojego zaplecza i jak narazie tylko 1 zaczyna się indeksować powoli a reszta prawie stoi w miejscu. Trzeba mieć po prostu sporo linków wtedy indeksacja przebiega w miarę szybko. Choć google ostatnio sporo zwoliło nawet jak dobrze podlinkujemy to trzeba czekać ponad tydzień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności