Skocz do zawartości

Jak obniżyć CPC?

rodez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum.

Jestem zielony w Adwords.

Przejrzałem całe forum dotyczące Adwords, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.

Możecie mi powiedzieć jak obniżyć CPC? Według "Prognozy liczby odwiedzin" maksymalny średni koszt to 0,38-0,64zł, a w kampanii każą płacić 12zł :D Wszędzie piszą, że koszty nawet dla najbardziej popularnych słów to maksymalnie kilkadziesiąt groszy, więc nie wydaje mi się to normalne. Dodam, że w reklamie znajdują sie słowa kluczowe i nie jest tak, że słowo - klucz odwołuje się do strony nie związanej z tematem (bo to też zdaje się ma znaczenie).

Będę wdzięczny za odpowiedź:D

Włącz sobie opcję:

dostosuj kolumny - pokaż wynik jakości

Prawdopodobnie masz fatalny wynik jakości i dlatego tak wysokie stawki.

Możesz poczytać w pomocy AdWords jak dostosować stronę: kliknij "optymalizator witryny internetowej" na zielonym górnym pasku.

Powodzenia

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Tak duze CPC swiadczy o tym, ze Twoje slowa kluczowe maja bardzo niskie quality score (wynik okreslajacy jakosc: slowo kluczowe->tekst reklamy->zgodnosc ze strona docelowa).

Popracuj nad optymalizacja docelowych stron i bedzie ok. Zrob tak jak bys optymalizowal podstrony pod wyszukiwarke, czyli standardowe SEO :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności