Skocz do zawartości

Gdzie kupic dedyka

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem się zapytać, jakiego byście polecili dedyka. Chodzi mi o cos nie drogiego taki żeby podołał powiedzmy 40 domena z niezbyt dużym ruchem, może jakieś pare IP mieć, no i jakiś panel administracyjny.

Nie wiem, co by jeszcze było potrzebne w nim, może podpowiecie.

Nigdy nie korzystałem z dedyka wiec jak cos pominął to wybaczcie, nie jak nie, którzy zaraz za błędy lub brak wiedzy zmieszają z błotem.

Pozdrawiam

Czachapl powiem Ci, że jak nie masz pojęcia na temat administracji to daj sobie spokój z dedykiem. Owszem, możesz wynająć admina, tylko pamiętaj on też jest człowiekiem i nie ma go 24h.

A jeśli coś kumasz to polecam ofertę OVH, sam u nich korzystałem i z dedykiem problemu nie było, dane do serwera otrzymałem zaraz po opłaceniu.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Buncol, na administracji wcale nie musisz sie znac, pod warunkiem ze masz ok 90 zl / mc na WHM (Cpanel). Wystarczy podstawowa znajomosc angielskiego, a tam masz wiekszosc potrzebna do zarzadzania dedykiem.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Buncol, na administracji wcale nie musisz sie znac, pod warunkiem ze masz ok 90 zl / mc na WHM (Cpanel). Wystarczy podstawowa znajomosc angielskiego, a tam masz wiekszosc potrzebna do zarzadzania dedykiem.

Brzmi jak tekst z allegro gdy sprzedawany jest kolejny hosting, oczywiscie nie wierz w te bzdury

88x31_en.png - semrush z trialem

Brzmi jak tekst z allegro gdy sprzedawany jest kolejny hosting, oczywiscie nie wierz w te bzdury

Pewnie, lepiej sluchac przedstawiciela bardzo "popularnej" i "stabilnej" firmy hostingowej...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Tak jak pisze °K°, to tez dobre wyjscie. Ale jesli nie masz zamiaru sprzedawac hostingu (co chyba sugeruje fujara), twoje serwisy nie beda jakimis super gigantami to moje rozwiazanie jest tez dobre (ja sam z niego korzystam). A przeciez jak bedzie potrzeba, to zawsze mozesz skorzystac z uslugi administratora. A tak, na codzien, zeby stworzyc konto mailowe, subdomene itp. to cPanel najepiej ci sie nada.

arek_inc: czy te zasady zarzadzania stosujesz w swojej firmie 8p.pl? :) cpanel/WHM , klik klik i do przodu? :() nie zajedziesz na tym daleko - cpanel z urzedu jest pelen dziur, nie mowiac juz o defaultowych instalacjach systemow ze starymi kernelami etc..

pozdrowienia.

googlerulz.

Jesli chodzi ci o ludzi, ktorzy pracuja nad serwerami DO SPRZEDAZY, to oczywiscie tak. Tylko co w tym dziwnego? Jak sobie wyobrazasz sprzedaz kont tworzonych recznie? To nie jest na szczescie era, gdzie zalozenie konta trwa 30 minut... Dzieki takim cudom jak cPanel user moze podpiac domene w minute, a nie - za przeproszeniem - truc D adminom. WHM tworzy przyjazne srodowisko; wiele rzeczy robi sie 10x szybciej niz recznie. Dziury? Byly, sa i beda - wszedzie. Malo szukac przypadkow? Ostatnio 3 firmy zaliczyly wlamania (bardzo powazne)... to pewnie przypadek, ale zadna z nich nie uzywa cPanel'u a jedynie autorskie skrypty. cPanel jest ciagle uaktualniany, pracuja nad nim ludzie, ktorzy biora za to gruba kase. Zaznaczam, ze nie uwazam cPanelu za jakies idealne narzedzie - ono ma mase wad, ktore potrafia wkurzyc i usera i admina.

Uprzedzajac twoje pytanie - WHM jest dodatkiem (bardzo fajnym, nie ukrywam), a nie glownym narzedziem pracy.

Tylko Czachapl nie chce sprzedawac hostingu, a jedynie postawic tam kilka serwisow.

Edit: wyciete niepotrzebne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności