Skocz do zawartości

Jeszcze o filtrach

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1. Kto Ci powiedział, że Qlweb jest zły?

2. Kto Ci powiedział, że Adder jest zły?

3. Hmm :)

4. Nawet samo google na to nie jest 'valid'.

Google to algorytm, wola nieba nie ma tu nic do gadania. Możliwe, że jest jeszcze coś, co jest tajemnicą.

E tam - znnowu nie na temat...

Nie interesują mnie qlweby, addery itp. Nie używam, nie mam zdania.

1. Kto ci powiedział, że ja sądzę, że Qlweb jest zły?

2. Kto ci powiedział, że ja sądzę, że Adder jest zły?

Mnie Mamusia dużo książeczek w dzieciństwie czytała i nauczyłem się je rozumieć i jak je czytać.

Co więcej nauczyłem się rozmawiać i pisać na temat!

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Na filtra nie ma rady - każdy może wpaść i to zupełnie przypadkowo.

Wpadałem już ze stroną, ktora składa się z 6 podstron, z których każda jest komletnie unikatowa i prawdziwa, strona czysta XHTML valid, 3-lata, PR5 i w dodatku w DMOZi-e. Linki wyłącznie tematyczne i naturalne. Żadnych nienaturalnych przyrostów. Na stronie zmieniane jedynie newsy dotyczące programów (strona developerska).

Więc czysta przypadkowość. 3 lata się strona podoba i nagle bęc i filtr? I potem znowu to samo się podoba?

Nie uwierzę w żadne teorie dostawania filtru. Ot przypadek i tyle.

Ciekaw jeszcze tylko jestem jak to jest z wychodzeniem? Też przypadek?

A możę konkurencja Ci "pomogła"?

@dargre`

Dla mnie ton wypowiedzi jednoznacznie wskazywał na oburzenie, że dostałeś filtra mimo, że nie stosowałeś w/w rzeczy.

@kila

Musieliby nieźle nacisnąć, żeby taką stronę zniszczyć linkami.

Nadal źle czytasz.

To ktoś nadmienił, że powodem mogą być linki z qlwebów, czy też stosowanie addera, więc tylko zdementowałem, że ngdy tego nie stosowałem. Było też o filtrze na słowa, a przecież bywają filtry na całą domenę.

Nie mam się na co oburzać. Obecnie nie mam ani jednej strony zfiltrowanej.

Zerknij jeszcze raz do postu otwarcia:

Interesują mnie wasze spostrzeżenia na temat wychodzenia z filtra, np. przy pomocy usunięcia sitempaty Google.

Ponieważ zdarzyło się tak w moim przypadku 2-krotnie, zdarzyło sie też innym, więc sądziłem, że warto o tym podyskutować.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

2. Raczej zaginionych stronek będzie niewiele bo BOT mieli stronę z bardzo wysoką częstotliwością.

1)

Zobacz ile MB pobiera ci bot jak ma mapę witryny a ile jak jej nie ma (i ile adresów odwiedza).

2)

Może ci serwer nie działał albo był przeciążony a sitemapa nie miała nic z tym wspólnego.

3)

Możliwe jest że jakaś rozbudowana strona zniknęła a miała na wszystkich podstronach linki do twojej i to też by nie miało nic wspólnego z sitemap.

4)

Nie tak dawno był update algorytmu ...

nihil fit sine causa

• 2 tygodnie później...

Ja filtra posiadam od ok., poł roku na większosc fraz, jednak mam sporo wejsc z google z fraz niszowych. Wydaje mi sie ze dostalem go po zbyt czestym katalogowaniu (zbyt duzo linkow) głowne qlweby. Jednak caly czas staram sie równo linkowac by strona wyszla w koncu z tego nieszczęsnego filtra i nic, nawet na chwile nie wychodzi. Zastanawia mnie jeden fakt: dla zapytania w google "adresmojejstrony.pl" mialem jakie 600-1000 wynikow, nagle w ok 1-2 dni przybylo ich az do ponad 12 tys :| i to wydaje mi sie bardzo dziwne, potem spadło i jeszce raz podobnie. CZy to mogła być złośliwa konkurencja ?

Ogłoszenia turystyczne -wyjeżdzasz z rodziną na wakacje?

Zastanawia mnie jeden fakt: dla zapytania w google "adresmojejstrony.pl" mialem jakie 600-1000 wynikow, nagle w ok 1-2 dni przybylo ich az do ponad 12 tys :| i to wydaje mi sie bardzo dziwne, potem spadło i jeszce raz podobnie. CZy to mogła być złośliwa konkurencja ?

A w jakim tempie spadała i wzrastała ilość wyników? Patrzyłeś na ilość linków w Yahoo do Twojej strony w tych dniach?

w szalenstwie jest metoda :rolleyes:

nie mam 100 % pewnosci czy to bylo powodem ominiecia filtra ale ....

podpialem pod serwis inna domene (do serwisu prowadzily teraz 2 adresy)

stara byla linkowana jak zawsze - systematycznie precle - katalogi wymiana

nowej dowalilem linki z systemow addera i z czego sie tyko dalo

wynik dla nowej ban - stara wrocila na pozycje

moze to byc zwiazane z jakimis ruchami w google obecnie, ale warto potestowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności