Skocz do zawartości

Jeszcze o filtrach

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Zym ostrym linkowaniem to bardzo zależy od wieku domeny.Robiłem kiedyś test puściłem około 1,5 tyś linków do qlwebów za pomocą addera tego samego dnia.Strona została umieszczona na 1 miejscu i jakos nie bardzo spada.A co do linkowania mhh ja zawsze robiłem tak że linkowałem na poprostu więcej anchorów i do tygodnia już wychodziłem.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekawe czy ktokolwiek wylazl z filtra uzywajc swojej wiedzy. Bo pewnie jakbym wylazl juz to bym sie nie bardzo chcial tu chwalić ;P

Btw - mam taki ciekawy filtr ze co ni ewpisze poza nazwą firmy jest na ostatnich paru miejscach w Google :) wyglada to przesmiesznie.. pozycja 800?! penalty +800? :P

A narzedzie sitemaps pokazuje dane z 7 ostatnich dni.. cyzli mialemjuz filtr.. a dane sa bzdurne - moje stare dane! Z eniby mam pierwsz emiejsca dalej.. ehh Google.. gubicie sie...

Kyo też mam taki filtr...

dostałem go za przyrost 100 linków dziennie :) bo potem przez jakiś czas przestałem dodawać linki

siedzę w tym szajsie od stycznia i nie mogę się pozbyć :)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Mam filtr na jednym katalogu Zielone Strony Natki, katalogu w który włożyłem sporo pracy i postarałem się o opisy do wszystkich kategorii i podkategorii. Co ciekawe, dostałem filtr i PR3 w zasadzie jednocześnie. Co więcej - PR 3 utrzymuje się już ponad kwartał - tak samo jak filtr. Tydzień temu usunąłem tą stronę z sitemaps Gugla i podlinkowałem kilka kluczowych dla mnie wpisów i czekam na pozytywne rezultaty tej akcji. Tymczasem cisza, ale to z pewnością tylko kwestia czasu. Z pewnością...

:-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Moja sytuacja jest najbliza obisywanemu wszedzie penalty+950, bo odnajduej sie 2-3 miejsca od konca wynikow albo wlasnie na 9xx pozycji. Nie znalalzelm rozwiazania problemu nawet na webmasterworld przez kilkadziesiat stron do niczego nie doszloi Wychodizli z filtra raczej losowo.

NIe pomogły: meta na pierwszej stronie, zmiana treści, zmiana subdomeny przez 301, dodanie sitemapy, usuniecie sitemapy

Kolejnymi krokami będą: zablokowanie na stronie google bota., a potem przebudowa layoutu na xhtml, wyelimowanie wysztskich błędów html i unikalna meta na każdej podstronie i proba seo na podstrony.

Mam podobną sytuację na jednym z moich precli. Był już ładnie wypozycjonowany na kilka fraz w TOP5, a tu nagle boom. Na większość fraz jestem w TOP10, ale od końca :rolleyes:, choć niektóre są nawet w TOP250. Teraz przestałem stronę linkować, zobaczę może to coś da.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Moja sytuacja jest najbliza obisywanemu wszedzie penalty+950, bo odnajduej sie 2-3 miejsca od konca wynikow albo wlasnie na 9xx pozycji. Nie znalalzelm rozwiazania problemu nawet na webmasterworld przez kilkadziesiat stron do niczego nie doszloi Wychodizli z filtra raczej losowo.

Mam podobnie na stronie www.hcsbooking.com jakiś rok temu była podobna sytuacja nic nie robiłem tylko spokojnie linkowałem i po dwóch tygodniach strona wróciła ( byliśmy na kilkaset fraz w top 5 na google w yahoo i live nic się nie zmieniło ) teraz zostały tylko długie frazy a strona od dwóch miesięcy nie może wrocić mimo zabiegów o których piszesz.

Chcialem sie pochwalic ze po 2 tygodniach wylalzem z tego filtra (950).

NIe zrobiłem nic wiecej niz napisałem na forum + opisy na webmaster centra + wniosek o reinkluzje.

Czyli z filtrem jak ze zwyklym seo - trzeba sie sprezyc, popracowac, pokombinowac i hula :D

No więc wynika, że z filtrami to już czysta ruletka.

Lądowałem w filtrze na 4 -mce. Wyszedłem na 3. Teraz znowu wpadłem.

Oczywiście w miezyczasie zrobiłem wszystko żeby nie podpadać:

unikalne url, title, opisy, poprawiony layout, więcej treści, ani jednej z 25K stron z header 404.

I filterek jak Kyo - po całości, na wszystkie frazy. Tyle, że częśc z nich polądowało na 60-70 poz z 1-2 (Google En)

Ale teraz najbardzie to już mnie wkurzyło, że domena developerska też dostała filtra na podstawowy keyoword i wszystkie z nim frazy.

To ponad 3-letnia domena! 3 lata w DMOZ-ie! Czysty HTML, żadnego spamu, żadnych farm, nigdy żadnych systemów. Linki wyłącznie ze światka developerskiego prawie. Pagerank 5. Trzy lata się podobała, a teraz bęc??? Do d... z tym G. algorytmem. Żeby chociaż było się do kogo odezwać. A to cholerny robot. Najchętniej wziąłbym młotek i łupał, żeby wszystkie śrubki pogubił, prznajmniej wiadomo by było, że to ruletka i bur...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Różne dziwne zachowania serpów z mojego serwisu wskazuja na to, że filtr na konkretną frazę dający SERPy >250 pozycji dla url-u - jest niczym innym tylko filtrem duplicated content wynikającym z kilku url-i o podobnej zawartości, zoptymalizowanych pod daną frazę. Po usunięciu stron duplikujących poprzez wstawienie tagu "noindex" udało m się wyciągnąć interesujący mnie url na interesującą mnie frazę z 445 pozycji na 8-mą.

W dalszym ciągu niewyjaśnione są dla mnie przypadki kiedy dwuwyrazowe frazy po zamianie kolejności wyrazów różnią się o 100 pozycji (jedna w top10 druga 111) w czasie gdy oba wyrazów również są w top 10 oraz przypadek urla gdzie pierwsze słowo (bardzo konkurencyjne) jest na 911 pozycji, a fraza (też dość konkurencyjna ale dość specyficzna) na 3-ciej. Podejrzewam, że odzwierciedla to działanie moderatorów w reakcji na szybkie narastanie pozycji - aczkolwiek kilka inny url/fraza szybko ostatnio wyciągnąłem (kilkadziesiąt pozycji w miesiąc) i nic się nie stało. Próbowałem już różnych rzeczy i nic nie działa. Teraz raczej przyjmę taką strategię, strona niedooptymalizowana, która powinna się znaleźć w serpach poza 50-tką, żeby mod, który ewentualnie albo osobiście sprawdza, albo ustawia reguły automatycznej kontroli stracił nią zainteresowanie, potem miesiąc nic nie robienia, stabilna pozycja dla frazy - a potem znowu linkowanie. Jak zdobyłem 30 mocnych linków w dwa tygodnie dla tej frazy to spadłem z 470 na 911 więc nie tędy droga. Ew. można jeszcze wstawić adsense na dany url.

Maxximilian - na 90% masz racje. Podobnie mowili ludzie z grup dyskusyjnych. https://copyscape.com wykalzalo klika stron z moim contentem, ale - chodzilo o jeden news! na stronie. Zbey bylo smieszniej usuniecie go to jedno z ostatnich dzialan przed wyjsciem z filtra.

Dodam ze news był na mocniejszych od mojej stronach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności