Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl

mp1

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się, oczywiście, że można ułatwiać (a nawet trzeba) i przez to sobie zyskać, ale nazwa jest w/g mnie niereformowalna w tej kwestii. Jak zamawiałem tam pierwszą domenę te 8 lat temu, to juz wiedziałem, że będe przechodził przez katorgę chcąc zrobic cesję, czy nawet zmienić rejestratora... Teraz mam tam ze 4 domenki, które musza tam siedzieć, całą reszte za jednym zamachem kilkudziesięciu domen przeniosłem tam gdzie jest taniej i mam to z bańki bez narzekania jacy to oni sa be w tej kwestii od 8 lat :shout:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem jak było wcześniej, bo do tego roku nie przenosiłem z nazwy domen, po prostu co chcę powiedzieć, że takie podejście firmy do klienta mi nie odpowiada, szczególnie gdy robione jest w taki rażący sposób - dla mnie to jest oznaka słabości i pokazuje że klienta mają gdzieś, liczy się tylko kasa. Niektórzy chociaż potrafią sprawiać pozory że klient ma dla nich znaczenie. Także ja chciałbym mieć z tą firmą coraz mniej do czynienia.

Temat dotyczy opinii o NAZWIE także ja wyrażam swoją mając nadzieje że dzięki temu mniej osób wpakuje się w takie bagno - dlatego czasem trochę warto ponarzekać :shout:

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

• 7 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...

To ja też się wypowiem na temat nazwy ponieważ korzystam z niej już od 2 lat... Wg mnie jest wszystko ok, firma działa jak należy, wysyłają przypomnienia o zapłatach , fakturki są czytelne swojego czasu na papierze firmowym. Daje ładny efekt. Oferty i promocje też są chyba na dobrym poziomie. W końcu największy tego typu serwis w Polsce.

• 1 miesiąc temu...

Temat nie nowy, więc podbijam.

Podbijam bo mam już 2 strony na nazwa.pl i jeszcze kilka chcę postawić. Czy dalej jest sporo niezadowolonych z usług nazwa.pl? Ja się na razie do nich nie zaliczam, ale jeśli ma być tak jak w postach z poprzednich lat to muszę zawczasu zmienić dostawce usług hostingowych.

Więc jak teraz? Jesteście zadowoleni z nawa.pl?

A może makijaż warszawa?

Charakteryzacja na imprezę?

Wg mnie jest wszystko ok.

Czasami mają chwilowe przerwy z funkcjonowanie poczty, ale ogólnie serwer "zawsze" działa.

Pomoc techniczna - ogólnie ok, ale w home.pl jest o wiele lepsza i przydatniejsza.

Domeny drogie (przedłużenie) jak u większości liderów rynkowych, ale nikt nikogo nie zmusza aby tam rejestrować domeny (polecam OVH).

SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP

Skórki PrestaShop

Zdecydowanie polece nazwa.pl - korzystam z serwera już od około 5 lat i jestem zadowolony, serwer działa praktycznie non stop, mało kiedy zdarzaja się jakieś problemy techniczne, świetne i rozbudowane panele administracyjne (tu home.pl mógłby się czegoś nauczyć bo u nich też mam serwer - działa również ok ale panel admina pozostawia wiele do życzenia). Co jeszcze, pomoc - o każdej porze można skorzystać z chat pomocy, jakieś pytania, pomoc w rozwiązaniu problemu.. No i nielimitowany transfer - kiedyś były limity i zdarzało się że mogło go nie starczyć jak ktoś ma na nim strony często i gęsto odwiedzane, teraz tego problemu nie ma, choć są limity w bieżących połączeniach i jak np. stronka trafi na wykop to mogą się pojawić problemy z wejściami, no chyba że to jedyna strona którą mamy na serwerze

Da mnie bezkonkurencyjna oferta, niestety drogie domeny

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Nie polecam hostingu od nazwa.pl przedewszystkim testowałem przez 2 tygodnie i zrezygnowałem a dla czego?

Ponieważ mają nie kompetentną pomoc techniczną pomoc techniczna często niewie jak naprawić problem lub odsyła do adminów hostingu, tym bardziej wklejają formułki zamiast radzic osobiście.

Kolejna sprawa to serwer na serwerze jest dziwny root, łatwo mozna włamac się na konto hostingowe własnie przez to, strona wyświetla się pod dwoma adresami czego google nie toleruje i trzeba własnoręcznie robić przekierowania w htaccess co jest moim zdaniem obłędem w sumei to samo posiada kei.

Po trzecie serwery nazwa są często resetowane zdaża się ze 5 razy dziennie resetują serwery, uptime serwerów u nich jest tragiczny w przeciagu 2 tygodni uptime wynosił 70%, cena jak na taki hosting za wysoka i to sporo 400 zł za serwer tej klasy to owiele za wiele.

W pakietach sa smieszne ograniczenia tym oraniczeniem przedewszystkim jest ilość sekund czasu działania skryptu, dla mnie taki limit to poprostu jest naciąganie ludzi ponieważ on nie odnawia się tylko jak upłynie przed koncem okresu abonamentowego trzeba opłącać kolejną fakturkę. Ten limit to 2 miliony sekund z czego w przeciągu 2 tygodni ten limit wyczerpał mi się 1/3 tego limitu czyli jak obliczyłem po 3 lub 4 miesiącach musiał bym opłacac kolejną fakturę co jest ewidentnie naciąganiem ludzi.

Nie polecam tego hostingu dla dużych serwisów ponieważ hosting ten jest dla osób z góra 300 unikalnych wejść na dzień przynajmnie w moim przypadku.

Kolejne wady to panel zarządzania serwerem, panel ten jest nie zrozumiały ma dziwne funkcje, często i gęsto musiałem kontaktować się z bok by dowiedzieć się co i jak ustawić by było poprawnie.

Tak więc jeżeli chodzi o serwery w nazwa to w skali 10 punktowej daję 2/10.

Jak na taką cenę spodziewałem się czegoś lepszego, a dostałem jak się okazało bubel który nie działa prawie co 3 dzień.

spodziewałem się czegoś lepszego, a dostałem jak się okazało bubel który nie działa prawie co 3 dzień.

wg. mnie po prostu grubo przesadzasz, no ale każdy może mieć oczywiście swoje zdanie - przez tak długi czas doświadczyłem może kilka razy kiedy serwer nie działał i to raczej na bardzo krótko, z dostępem do poczty mogły zdarzyć się większe problemy, ale to też może kilka takich kilkugodzinnych w ciągu 5 lat jak korzystam z serwera. Ale nikt nie udawał że nic się nie stało, po usunięciu awarii automatycznie przyszła informacja z przeprosinami i co było przyczyną.

Co do pomocy na chacie faktycznie zdarzają się wspomniane regułki i czasami zdarza się zwalanie winy na klienta, ale wystarczy dalej ciągnąć temat i problem da się rozwiązać prędzej czy później

Poza tym jakby każdy dawał taką ocenę, to raczej nie mieliby tylu klientów ilu mają.. :D

ps. na jednym koncie mam ok 5000 wejść dziennie i chodzi wszystko prawidłowo..

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Michael jeżeli dobrze kojarze to chciałeś na tym trzymać jakieś wp co robią 200GB transferu miesięcznie,

żaden hosting współdzielony się na to nie nadaje, gdzie byś nie testował to byś każdemu taką opinię wystawił,

ale jak źle kojarze to sorry :D

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

dziwne że u mnie jeszcze nic nie postawiłem a już miałem 9 sekund zabrane z limitu do tego z tym padami serwera to wcale nie jest przesada od pierwszego dnia testów gdy próbowałem testować to strona nie wczytywała się bo albo było zresetowane połączenie albo błędy 500 wyskakiwały itp

Do tego nazwa ma słabe zabezpieczenia łatwo wejść na konto w sumie wejść shakować takie konto łatwo ponieważ katalog na serwerze prowadzi do adresu domeny i dla tych co nie wiedzą moze to być problem poniewaz trzeba własnoręcznie edytować pliki htaccess.

jeżeli chodzi o limit sekund

Zapewniano mnie w nazwa że by wykorzystać tą liczbę trzeba miec bardzo dużo wejśćna strone a to wcale nie jest prawda wystarczy jeden dobry bot lub użytkownik który będzie korzystał zę strony non stop i limit jest na drógi dzień wykończony tak więc łatwo mozna komus konto zablokować w nazwa wystarczy tylko dobre oprogramowanie.

Dobrze że nie opłacałem serwera od razu tylko miałem okazje przetestować i naprawdę nie polecam ten hosting jest dla ludzi nie świadomych zagrożenia jakie panuje w internecie, w sumie sam google bot może zablokowac nam witrynę przez nadmiernę przebywanie na niej.

Tak jak wspomniałem w ciagu 2 tygodni wymarnowałem 1/3 tego limitu a weszło niecałe 300 osób na stronę z czego po tym zaraz witrynę przeniosłem na swój stary hosting bo się wystraszyłem ze strona zostanie zablokowana.

Michael jeżeli dobrze kojarze to chciałeś na tym trzymać jakieś wp co robią 200GB transferu miesięcznie,

żaden hosting współdzielony się na to nie nadaje, gdzie byś nie testował to byś każdemu taką opinię wystawił,

ale jak źle kojarze to sorry :D

W biznes hoście moje stronki się elegancko trzymają i serwer ich daje rade i jest 3 razy tańszy niż w nazwa.pl. Czyli wychodzi że tańsze rozwiazania nie musza być gorsze a wręcz przeciwnie.

• 3 tygodnie później...
W biznes hoście moje stronki się elegancko trzymają i serwer ich daje rade i jest 3 razy tańszy niż w nazwa.pl. Czyli wychodzi że tańsze rozwiazania nie musza być gorsze a wręcz przeciwnie.

Czy możesz podać firmę hostingową gdzie trzymasz stronki ? Szukam coś nowego mam jeszcze 2 tyg.

Dziękuję

• 6 miesięcy temu...

Do tej pory zachwalałem serwer Nazwy co zresztą można przeczytać gdzieś wyżej, niestety pojawił się jeden i to znaczący minus od kiedy postawiłem jeden z serwisów na Joomli przekroczyłem jeden z parametrów a mianowicie Czas użycia systemu którego limit wynosi 2000000 s. Chcąc nie chcąc musiałem opłacić po raz kolejny serwer pomimo tego że okres abonamentowy kończy mi się dopiero w lutym 2013.. Aktualnie Czas użycia systemu znowu delikatnie prześciga okres abonamentowy i powoli zaczynam się zastanawiać co zrobić w tym fantem - przenieść się do Home.pl gdzie też mam serwer a tam chyba nie ma takiego ograniczenia (?), czy też da się jakoś zmniejszyć zuużycie procesora który tak wykorzystuje Joomla? (konkretnie chodzi o pierwszy z portali z mojej stopki)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności