Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl

mp1

Rekomendowane odpowiedzi

@mp1, @jaqrok

U mnie sytuacja identyczna , i tez nawet nie potrafia okreslic konkretnie ktora baza danych lub ktore zapytanie powoduje obciazanie bazy danych.

Piona.

Na ich serwerze zaczęło mi wyskakiwać permission denied.

Tyle, że nie mam na nim żadnej bazy.

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@mp1, @jaqrok
U mnie sytuacja identyczna , i tez nawet nie potrafia okreslic konkretnie ktora baza danych lub ktore zapytanie powoduje obciazanie bazy danych.

Piona.

Na ich serwerze zaczęło mi wyskakiwać permission denied.

Tyle, że nie mam na nim żadnej bazy.

Miło wiedzieć, że nie jestem sam. Niestety obsługa jest fatalna, jeden człowiek (jeśli będzie trzeba, mogę podać z imienia i nazwiska) telefonicznie zapewniał mnie, że niebawem przyśle mi szczegółowe informacje, która baza danych jest obciążona, tymczasem drugi koleś, pisze na maila, że "Nie wiem kto kto Panu dzielił takich informacji", następnie podsyła mi logi w mailu ważące 20mb w których cały czas powtarza się ta sama linia, z której nic nie można wyczytać. Żenada.

Gotowe SMSy

i

konkursy

następnie podsyła mi logi w mailu ważące 20mb w których cały czas powtarza się ta sama linia

Lol.

@eR, jeśli zorganizowana akcja, to chyba ze strony nazwa.pl.

mp1, nadal masz forbidden na serwerze w nazwa.pl ?

nie, już nie mam - po kilkunastu telefonach, kilku mailach odblokowali konto, ale wcześniej zrobiłem wszystko co mogłem by odciążyć bazy, m.in zablokowałem wizyty robotów na moich forach phpBB

Gotowe SMSy

i

konkursy

Ja też mam już odblokowane, tyle tylko, że najważniejszy serwis wyłączyłem. Reszta działa i zastanawiam się teraz gdzie serwis z grami online przenieść. 4000 uu dziennie, 100 użytkowników online równocześnie i to już chyba na konta typu Active Pro po prostu za dużo. Njchętniej to ten serwis sprzedam ;-). Może ktoś doradzi gdzie go ulokować (czy dedyk jest już konieczny) ?

Pzdr

Chyba za bardzo pochwaliłem nazwę :|

Dzisiaj moim oczom ukazał się komunikat:

SQL/DB Error -- [user 'nazwa bazy' has exceeded the 'max_connections_per_hour' resource (current value: 10000)]

Fakt że na szczescie wynikł kilka min przed pełna godziną ponieważ o 21 już serwis smigal no ale drobna przesada....

Jestem ciekaw czy wyższy pakiet czyli Active Pro też ma takei same ograniczenia czy może jakieś wieksze.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

boje się ze nie poradze sobie z jego administracją a zatrudniać admina do obsługi dedyka z qlwebami moze byc srednio opłacalne ;d
Ale dla qlwebów nazwa jest imho bardzo dobry wybor - nazwa akceptuje 10 razy więciej qlwebów niż home bez problemu (active vs business) - chodzi mi o ilość uu i zapytan do bazy, nie o ilość stron.

Jestem ciekaw czy wyższy pakiet czyli Active Pro też ma takei same ograniczenia czy może jakieś wieksze.

Powiem Ci, że na Active Pro wszystko działa zupełnie inaczej. Na zwykłym co chwila mi serwer padał (statystyki serwisu 10k uu/dzień), przeszedłem na Pro i problem minął.

Łącze mi odblokowali, bo wcześniej miałem przyblokowane i z bazami nie miałem problemu.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

hehehe no u mnie równiez przyblokowanie łącza to tylko kwestia czasu ;) Tylko jeżeli mają byc takie ograniczenia rownież na active pro to mi to nie na reke z uwagi na to że poczas największego ruchu serwer bedzie odmawiał posłuszeństwa :P

Na razie wymysliłem coś nowego :) Będę w godzinach szczytu co 30 min zmieniał bazę :P Własnie pisze skrypcik ;)

Michał Kryński

Ja jak do tej pory byłem zadowolony z Nazwy, ale mam pierwsze problemy z domenami.

Chciałem przetransferować do nich domenę z Onetu, coś nie chciało przejść. Rozmawiałem z Panią na Chacie i powiedziała mi, że zrobią to inaczej. O wszystkim miałem być poinformowany mailem. Trochę zniecierpliwiony napisałem jeszcze raz i inna Pani powiedziała mi, że nie może nic zrobić, ale następnego dnia się skontaktują.

I owszem skontaktowali się, ale zamiast zrobić to jakoś inaczej obwinili Onet ze problemy.

I w ten sposób już pierwszą domenę mam w home.pl

Ja na nazwa.pl nie mogę powiedzieć nic złego. Zawsze jak był jakiś problem to w miarę szybko został rozwiązany.

Mich@ł zmiana opcji na Active Pro sporo daje, tym bardziej jak teraz masz zablokowane łącze. Później raczej nie pojawiają się błędy z bazą mi się bynajmniej nie zdarzył a statystyki były na poziomie ok 15 k uu i 100k odsłon, więc sobie możesz porównać.

Na zwykłym miałem codziennie z 2 pady.

A jeśli już szukasz czegoś innego to zerknij na iq.pl teraz to testuje i jestem jak narazie zadowolony co do ich serwerów.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Buncol, aktualnie mam odblokowane łącze :)

Zmiana na Active Pro pewnie jest nieunikniona z uwagi na transfer ;) Aktualnie zużywam ponad 70GB + 20-25GB na drugim serwerze (grafika na osobnym serwerze).

Ogolnie problem z bazą pojawił się dzisiaj nagle ;) O dziwo kiedyś miałem 30k uniq dziennie i nie było problemu, fakt ze wtedy miałem Active Pro.

Zobaczymy co mi odpiszą, jeżeli Active Pro nie ma tego limitu to bez problemu przechodzę ;)

Co do IQ.pl to niestety mają za małe limity transferu :P Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie 1,2TB w nazwie ;)

EDIT:

I się nacieszyłem :/

Konto zostało zablokowane... Powód? Ponad 150 000 połączeń w ciągu doby... Dodatkowo serwer Active Pro ma również idetyczne ograniczenia a więc muszę pożegnać się z nazwa.pl...

Michał Kryński

Tez wlasnie dostalem bloka.

Smiech k..wa na sali, active nie utrzymal phpbb2, coppermine, wordpressa i G2.

400uu, nawiecej dziennie miało phpbb, ja rozumiem jakby bylo jedno 0 wiecej w uu, ale tak to.. ;/

Mozna jakos zerwac umowe, skoro blokuja cale konto bez ostrzezenia?

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności