Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl

mp1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wart, czy nie warto? :)

ech te pytania retoryczne.. wygalda na to, ze jedynie IQ.pl zostalo z hostow na poziomie jesli chodzi o lokalizacje w polsce. KEI nie licze bo jakos nie przekonuje mnie tez ich system ograniczen w %.

pozdrowienia.

googlerulz.

Wart, czy nie warto? :)

ech te pytania retoryczne.. wygalda na to, ze jedynie IQ.pl zostalo z hostow na poziomie jesli chodzi o lokalizacje w polsce. KEI nie licze bo jakos nie przekonuje mnie tez ich system ograniczen w %.

Dlaczego? mi sie wlasnie te % podobaja. Jest jasno okreslony priorytet Twoich zapytan do limitu i powyzej. Dzieki temu wysoka wydajnosc srodowiska.

Chociaz jakbym znal sie na administracji to bym i tak wybral vpsa w de :o

404.tf

mi sie to srednio podoba bo ja np. czasami zuzywam znacznie wiecej zasobow przez 2-3 dni jak mam atak robotow albo jestem gdzies podlinkowany i na zwyklym hostingu to przechodzi, a na kei pewnie bym parokrotnie przekroczyl zasoby..

pozdrowienia.

googlerulz.

No i doczekałem się :P

W dniu dzisiejszym zmuszeni byliśmy do zablokowania skryptu dodaj.php na

serwerze gamsiu.nazwa.pl w katalogach od qlweb1 do qlweb10.

Skrypt powodował znaczne obciążenie serwera, co doprowadzało do braku

dostępności pozostałych usług na tym hoście. Proszę o sprawdzenie

skryptu, jego korektę lub usunięcie.

Przedstawiono mi logi z których wynika, że w dniu dzisiejszym było 22 odwołań(procesów?) do pliku dodaj.php na jednym z katalogów. Katalog do którego się przyczepili to malutki qlweb (Wpisów: 2734, Podkategorii: 1605).

Czy jak na hosting kosztujący 366zł brutto rocznie to rzeczywiście zbyt duże obciążenie?

Będzie co raz gorzej. Trzeba się po mału zacząć uczyć porządnie niemieckiego i przenosić się na VPSy :P

Teraz każdy większy hosting zaczyna nakładać co raz to większe restrykcje. Powód prosty, stosując overselling na maszynach muszą iść w kierunku nie wymagających małych stron wizytówek lub nie bazowych w celu możliwość upchania jak największej ilości kont bez utraty wydajności.

Jakby wszyscy zaczęli stawiać katalogi, duże fora czy inne bazo danowe monstra to na jednym serwerze byłoby po max 10 userów :)

404.tf

No ja sobie testuję Home.pl i zamierzam wykupić i tam hosting. (choćby dlatego, że adder śmiga dzień i noc i sie nie czepiają i nie ma limitów połączeń.. )

Co mnie zaskoczyło w nazwie dzisiaj, to to, że w panelu pojawił się CRON. Chce sie powiedzieć: wreszcie :hello: (a jakby wprowadzili 2 tygodnie wcześniej, to nie musiałbym kupować serwerka na rok tylko dla crona..).

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

No ja sobie testuję Home.pl i zamierzam wykupić i tam hosting. (choćby dlatego, że adder śmiga dzień i noc i sie nie czepiają i nie ma limitów połączeń.. )

Co mnie zaskoczyło w nazwie dzisiaj, to to, że w panelu pojawił się CRON. Chce sie powiedzieć: wreszcie :P (a jakby wprowadzili 2 tygodnie wcześniej, to nie musiałbym kupować serwerka na rok tylko dla crona..).

Ten ich cron raczej nie nadaje się do addera;) Co więcej nie nadaje się do żadnych konkretnych zastosowań :|

Harmonogram zadań jest przeznaczony do:

* uruchamiania krótkich skryptów wykonujących okresowe czynności, np. czyszczenie katalogów sesji, operacje porządkowania baz danych i innych działań administracyjnych.

W harmonogramie nie wolno ustawiać uruchamiania następujących programów:

* aplikacji, które pozostają przez dłuższy czas w pamięci operacyjnej systemu;

* aplikacji działających na zasadzie tzw. daemon'ów, czyli odłączających się, niezależnych aplikacji;

* programów, które w sposób znaczący mogą wpłynąć na zwiększenie obciążenia serwera (np. serwery aplikacji java itp.).

Uwaga!

W przypadku naruszenia powyższych zasad, administrator serwera może zablokować uruchomienie danej komendy bez uprzedniego powiadomienia.

Co do nazwy, swego czasu (kilka miesięcy temu) mieli dość duże opory, aby przenieść mi konto pocztowe W OBRĘBIE NAZWA.pl... Miałem (a właściwie gość dla którego pracuję :) darmowe konto pocztowe do domeny (nie było przekierowania DNS-owego tylko na URL) i chciałem przenieść maile na nowo wykupiony serwer i zrobić porządne przekierowanie DNS. Dostałem enigmatycznego maila informującego, że "nie ma takiej możliwości" (skopiowania hurtowo listów). Dopiero jak napisałem że w prawie każdym darmowym koncie pocztowym można sobie pobrać listy z serwera zewnętrznego, na następny dzień dostałem równie enigmatyczną odpowiedź "zawartość konta została przeniesiona" :)

PS> Da się w nazwie (konto Active "zwykłe") gdzieś ustawić automatyczne zrzuty bazy danych? Pytałem się "konsultanta online" jeszcze przed zmianami w ActiveAdminie i mówił że nie. Jeśli natomiast chodzi o ręczne zrzuty via phpmyadmin to wolę ich unikać bo mam problemy z polskimi znaczkami przy wgrywaniu (może kiedyś to zmienię, ale są pilniejsze sprawy teraz, na razie robię tylko "na Jana" te kiepskie zrzuty na wszelki wypadek). Może mi ktoś polecić dobry i darmowy program do zrzutów baz danych, najlepiej taki, żeby bez klopotów zainstalować go na nazwie ;P ?

• 2 tygodnie później...
Ilość plików 100000.

Maksymalny czas wykonywania skryptu: 30 sekund

Maksymalny czas bezczynności skryptu: 120 sekund

Maksymalna ilość zajętej pamięci: 20MB

maksymalny rozmiar bazy: 500MB

minimalny rozmiar bazy: 10MB

max_allowed_packet = 1MB (maksymalny rozmiar pakietu, limituje rozmiar blobów)

max_user_connections = 40 (maksymalna ilość jednoczesnych połączeń użytkownika z bazą danych)

interactive_timeout = 600 (timeout dla połączen interaktywnych)

delayed_insert_timeout = 60 (timeout dla opóźnionych zapytań INSERT)

Limit ilości połączeń do baz danych na godzinę - 10000

Lista wszystkich ograniczeń(podobno) na serwerach netartu o których nie ma mowy w specyfikacji, ani regulaminie. Przynajmniej tyle udało mi sie wyciągnąć od supportu gdy zblokowali mi konto.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Ostrzegam wszystkich, którzy chcą kupić serwer active bądź active pro w nazwa.pl

Zgadzam sie w 100 % z powyższym. Miałem to samo ...

POLECAM:

Operator działający od 1996 roku, odznaczony licznymi nagrodami i wysoko rankingowany!

Gigantyczne Trzysta Gigabajtów (300 000 MB !),

a dozwolony, gwarantowany transfer miesięczny to:

niepowtarzalne 3 Terabajty (3000 GB! miesięcznie!)

To jest zdecydowanie OSTATNI HOSTING jaki w życiu wykupisz, nigdzie nie dostaniesz WIĘCEJ, w lepszej JAKOŚCI i ZA MNIEJ!

https://tinyurl.com/yuwhwm

To jest zdecydowanie OSTATNI HOSTING jaki w życiu wykupisz, nigdzie nie dostaniesz WIĘCEJ, w lepszej JAKOŚCI i ZA MNIEJ!

Taaa a swistak siedzi... :crazy: Niewatpliwie, musi byc wart swojej ceny 6$ / mc...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności